設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 窮小子

[原聲大碟] ☆★ 定期要做盤點, 今期係 “ 葉蒨文 ” ☆★

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Very tasty limited edition of coconut flavour

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
窮小子 + 20 + 20 Goodafternoon ~ ernie ching

查看全部評分

[img=240,180]http://i1268.photobucket.com/albums/jj562/ernietse/20181111_102154_zps2zgy6okj.gif[/im

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Very tasty limited edition of coconut flavour

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 5威望 +80 金錢 +80 收起 理由
dc903 + 20 + 20 一定要加分 yummy
Msuper + 10 + 10 純感覺,椰子味應幾甜_樣幾靚
tlsk + 20 + 20 超正!
文次郎 + 10 + 10 近排711係咗近,啲雪嘢都好平喎…….
窮小子 + 20 + 20 日版嘢 ~ 巧似真材實料D丶巧味D。。。.

查看全部評分

[img=240,180]http://i1268.photobucket.com/albums/jj562/ernietse/20181111_102154_zps2zgy6okj.gif[/im

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

小子 ~ 開餐啦 !

x

評分

參與人數 6威望 +160 金錢 +160 收起 理由
sunboy + 50 + 50
dc903 + 20 + 20 見到都覺飽。
Msuper + 10 + 10 t兄呢個係孖人餐,係咪牛利芝烘底勁正喎?.
tlsk + 20 + 20 富兄你都幾擦得!
文次郎 + 10 + 10 又離又離,啲咁肥脷嘢……
ernietse + 50 + 50 你流咗叫你嘅至愛啤酒喎

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

琴晚宵夜晚餐

x

評分

參與人數 4威望 +60 金錢 +60 收起 理由
Msuper + 10 + 10 嘩你真係食得晒你個胃彈性真高_時多時寡.
tlsk + 20 + 20 我一日三餐都係食差不多份量
文次郎 + 10 + 10 一個人食呀,唔肥都會生出病來…….
窮小子 + 20 + 20 肥死你囉~仲食宵夜。。。 hehe.

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

Yesterday busy packing luggage, so just quick breakfast in room, but very delicious  fruity yogurt!

x

評分

參與人數 3威望 +50 金錢 +50 收起 理由
Msuper + 10 + 10 食完,後門腸郁郁心唔郁
窮小子 + 20 + 20 ernie ching 早晨 ~ 要收拾心情啦….
tlsk + 20 + 20 精彩報告

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

then last-call shopping at airport and late lunch there too

窮小子: 小子未估到~右手邊嗰碟係乜東東呢?.{:9_419:} - It is Japanese favourite minced Tuna fish rice bowl

tlsk: 呢幾日冇飲凁O茶 - Japan do have iced tea with just 1 slice of light lemon taste (lemon tea), so not like HK style have 4-5 slices strong lemon taste

x

評分

參與人數 3威望 +50 金錢 +50 收起 理由
Msuper + 10 + 10 我估係肉唔係瓜魚刺親,tl兄好記性凍0茶.
窮小子 + 20 + 20 小子未估到~右手邊嗰碟係乜東東呢?.
tlsk + 20 + 20 呢幾日冇飲凁O茶

查看全部評分

鑽石玩家

阻我儲碟者肥五十磅 世紀魔鬼赤貧碟二號

76 榮譽慈善家勲章

dc903 發表於 2017-3-16 10:05
謝謝你的分析。
想作定義”全部“人人不同,
自己會有幾個層次(像打機)

RE dc903 : 死硬: +白版,非個人名義唱片出過的歌, 有佢唱過的包括和音,電影電視配音

羊粉兄,唔知禾呢種儲法歸那一類呢 ? 專輯以外收錄的歌曲 !
(註_愛的替身_一伍壹拾_新曲+精選_有收錄,但 Alan呢只先係原裝第一版)

儲碟之路_第二回合之<儲歌仔>
下面張圖巧鮮豔,七彩顏色有齊!

x

評分

參與人數 5威望 +130 金錢 +130 收起 理由
dc903 + 20 + 20 時間首先出的,就要儲,因係首歌出世嗎.
窮小子 + 20 + 20 儲碟之路慢長~慢慢學、慢慢儲。。。.
tlsk + 20 + 20 超精彩耍太極報告!
文次郎 + 20 + 20 精彩報告
ernietse + 50 + 50 精彩用家儲碟報告心得

查看全部評分

白鑽玩家

danny.chan~羊爸抱羊B.唱兒歌~

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

Msuper 發表於 2017-5-22 16:16
RE dc903 : 死硬: +白版,非個人名義唱片出過的歌, 有佢唱過的包括和音,電影電視配音

羊粉兄,唔知禾呢 ...

Msuper兄,
確信是一位不折不扣的太極fans,
白版碟較難知齊不齊及貴,
但d放在雜錦碟共同碟一兩首獨立歌,
就較易捉摸和尋獲,
祝你碟路尋尋覓覓,enjoy!
ps Msuper兄唔通說緊隻白版單曲碟!{:9_407:}

評分

參與人數 4威望 +100 金錢 +100 收起 理由
tlsk + 20 + 20 絕對認同
Msuper + 10 + 10 不過禾唔否認自己希望用最短時間完成儲碟路.
窮小子 + 20 + 20 碟路尋尋覓覓, enjoy ~ 的確係真理!.
ernietse + 50 + 50 我始終覺得買舊碟係緣份,你有緣就買到冇完.

查看全部評分

鑽石玩家

阻我儲碟者肥五十磅 世紀魔鬼赤貧碟二號

76 榮譽慈善家勲章

dc903 發表於 2017-5-22 21:19
Msuper兄,
確信是一位不折不扣的太極fans,
白版碟較難知齊不齊及貴,

羊粉粉兄(禁樣好似親切d), 可以講我係揀了較易方向去達成先 <其實上面有只CD應該貴過所有陰陽樂隊的單一白版膠>,至於白版會否儲,暫未有肯定方向。我個人想擁有既東東就係唔放棄週圍摷,我諗自己只係一個很硬頸唔放棄歌迷但唔係死硬粉,我講過陰陽樂隊翻出2只精選我無買復黑金碟有兩只都無買,因為我唔會為買而買。另外,陰陽樂隊已年過50唔知仲唱到幾多年,禾希望留下最美好的實體以供日後欣賞!以前錯過了的時光希望依家捉得住! 還有呢個76網太毒!

禾妒忌你什麼東東,你哄唔到禾講的,都係果句~日後禾完成了會開估,禾有信心唔使好耐達到,里就等下啦!   

評分

參與人數 5威望 +160 金錢 +160 收起 理由
sunboy + 50 + 50
tlsk + 20 + 20 精彩用家心得!
窮小子 + 20 + 20 係呀 ~ 巧毒架。。。hehe
ernietse + 50 + 50 精彩妒忌網太毒報告
dc903 + 20 + 20 羊唔係度放毒,又點去解自己毒呢hehe.

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

Tonight grilled Denmark pork chop

x

評分

參與人數 5威望 +90 金錢 +90 收起 理由
tlsk + 20 + 20 精彩報告
Msuper + 10 + 10 一返來就掛住焗爐,羊粉粉係單默諸唔係知呀.
窮小子 + 20 + 20 反來啦 丶 反來啦… hehe
Cheong448 + 20 + 20 唔要丹麥豬,要丹麥炸雞
dc903 + 20 + 20 homesweethome,omg!又呢單默知!

查看全部評分