設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: nanaholic

[入耳式] [超長開箱文]CM玩到封頂係點樣?就係咁樣! - Just Ear XJE...

星級玩家

nanaholic 發表於 2017-1-23 11:44
唔同。市面上所有耳機都係tune嘅時候調音師攞個覺得比較多人受嘅平均,而PRM同MH1係你自己用你自己嘅歌 ...

YOUTUBE見識過有人做UE CM有類似JUST EAR 級數0既服務
不過果位客人身份係歌手 :P

其實JUST EAR 計落係物有所值, SERVICE哩PART都唔平

黃金玩家

松尾先生本身負責嘅耳機包括到依家都好多認爲係動圈神器嘅EX1000。你book佢幾粒鐘幫你做調音其實本身已經相當奢侈。

黃金玩家

Just Ear MH1

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 熱話 +1 收起 理由
hiyori + 20 + 20 + 1

查看全部評分

黃金玩家

多謝Nanaholic師兄嘅推介終於去完兩次日本在兩個星期前拿了Just Ear MH1 回來。先唔計音效由於日本人做事非常謹慎認真所以過程非常愉快,同松尾先生交流了除了音樂方面的資訊亦交換了在日本飲食的心得。 在等待測試期間亦做了另一對cm Oriolus, 不過從舒適度來講同Sony簡直係差天共地。 雖然近來最喜歡的DAP 係ibasso DX200, 不過夾聲來講始終不金磚及黑磚。另外亦入了日本版的Michelle, Tri Fi, 面板甚為漂亮。能夠隨自己對聲音的喜好做出一對啱自己成的cm實在是高興,松尾先生覺得我調的聲音較暖。

黃金玩家

恭喜CHING做到對心頭好同埋趕得切咁快收貨,因爲依家由落單到起貨已經要排半年隊了。

Just ear那個特別量度儀器同菅野先生做耳模個手勢真係唔講得笑,完成品嘅精準度真係好高。

松尾先生除咗音樂外都好多其他嗜好,交流傾下計好愉快。

黃金玩家

我九月中訂製12月中收到通知有得攞貨,還好。

是的,過程最過引,除了菅野san 外在世上應該好難找到一個人做耳模可以好過佢。

遲啲希望可以搵阿松尾san食吓飯吹吓水

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

有無師兄分享下個訂購個流程?預約同埋調音整耳模可唔可以一日過?

黃金玩家

同様想問購買流程、同埋各位係用咩比銭?

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

nanaholic 發表於 2017-1-28 16:15
恭喜CHING做到對心頭好同埋趕得切咁快收貨,因爲依家由落單到起貨已經要排半年隊了。

Just ear那 ...

終於去了試毒,只試了泛用的三個model,已感到不能回頭。應該今年十月會去落訂整。聽感後補。

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

nanaholic 發表於 2016-7-28 00:52
各位CHING久等, 今晚送上第二部!

--------------------------------------分隔線------------------------ ...

好多老燒友眼角高成日以爲玩HiFi一定要古典或jazz先可以聽。其實ACG歌嚴格嚟講唔係用嚟形容曲類而只係指係動漫遊戲内所用過的樂曲,所以ACG曲其實乜風格都有-當然也有古典曲同jazz啦。

不能同意更多
ACG成日比人誤解一定係J-Pop
根本果D人就唔係聽開ACG

淨係Kalafina 有好多歌都巳經唔係Pop類型
某些動畫OST 例如吹響,四月既BGM 都完全唔係Pop

所以聽ACG 最好用番日系DAP/耳機 呢條Rule係唔準確

評分

參與人數 1威望 +15 金錢 +15 熱話 +1 收起 理由
hiyori + 15 + 15 + 1

查看全部評分

earphone: Empire Ear Zeus R/ Fitear EST/ T8ie Mk2/ Major
headphone: Ath-A2000z
cable: Han Sound Venom / PW audio 1960s / No.10