設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 窮小子

[主題新聞] ~ 又少1 個浦點啦 ~

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

我都係中學開始幫襯左佢30年...

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
窮小子 + 10 + 10 ☆★ 哇 ! 咪好多回憶...

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

Msuper 發表於 2016-10-4 17:08
富有兄,你開的話我第二個幫襯,買碟時 : 我不求會有 57折,76折就夠完美了!又可以提供一個聚腳點比 76  ...

我手機上親網...

☆★ 但凡 1大版 ( 圖 & youtube 野 ) ,  1定 斷線...  唉 !!

評分

參與人數 5威望 +127 金錢 +127 收起 理由
ericeric + 10 + 10
lamwaikit007 + 50 + 50
sunboy + 50 + 50
tlsk + 10 + 10 一定要换機!
Msuper + 7 + 7 那你部手機係時候要換了,哈哈!.

查看全部評分

2萬

白鑽玩家

金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

窮小子 發表於 2016-10-4 17:44
我手機上親網...

富小子兄,我第三個幫襯!
期待中!

評分

窮小子 + 10 + 10 大大C兄 ^_^ 晚上好 呀

查看全部評分

星級玩家

https://thestandnews.com/city/%E ... %E4%B8%AD%E5%BF%83/

跟老闆娘閒談間更得知,以前妙聲有兩家店,另一家在邊寧頓街65號地面一家小鋪,處於圓形天橋旁的,兩店互有聯繫。而地庫這間就是總店,之前Sandy跟另一同事負責地庫的店,約九年前她的同事離職後,老闆亦想轉手,所以老闆娘Sandy就頂了這盤生意。

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +60 收起 理由
窮小子 + 10 + 10 哇 ☆★ 非常詳細 報告 呀...

查看全部評分

銀級玩家

人月共舞

76 榮譽慈善家勲章

窮小子 發表於 2016-10-4 17:44
我手機上親網...

你嗰部野一早要換啦

評分

窮小子 + 10 + 10 ☆★ 絕對認同 ☆★

查看全部評分

Rien ne sert de courir ; il faut partir à point.

黑鑽玩家

沒辦法, 微利貴租敵不過科技,唱片店捱到今時今日都算係咁囉 Download 歌及網購送貨服務也影響不少

評分

窮小子 + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

老而不

manid903 發表於 2016-10-7 13:22
沒辦法, 微利貴租敵不過科技,唱片店捱到今時今日都算係咁囉 Download 歌及網購送貨服務也影響不少 ...

買/租/借完只CD返去rip完就放/還了, 之後個file 一傳十,十傳百...
出租呢一行...講真, 在80年代還可以的, 到左家下真係唔知點樣做落去.

評分

參與人數 2威望 +30 金錢 +30 收起 理由
窮小子 + 10 + 10 絕對認同
ernietse + 20 + 20 日本大版仍有租Cd可生存, 真可惜.

查看全部評分

還是好音樂最好.

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

kl122002 發表於 2016-10-7 13:39
買/租/借完只CD返去rip完就放/還了, 之後個file 一傳十,十傳百...
出租呢一行...講真, 在80年代還可以的, ...

雖然我自己都 rip 碟

但都會 Keep 翻隻 ( 原碟 )   可能我D老鬼較念舊啦

而家D人 , 好的的 就 rip 完先放碟

1 般都   5 願意比錢 ( 聽 copy file )

評分

參與人數 6威望 +137 金錢 +137 收起 理由
Msuper + 7 + 7 富兄,你終於肯承認自己係老人甲算你坦白.
tlsk + 10 + 10 用家心得
kl122002 + 10 + 10 you make me feel so old

查看全部評分

黑鑽玩家

窮小子 發表於 2016-10-7 14:24
雖然我自己都 rip 碟

但都會 Keep 翻隻 ( 原碟 )   可能我D老鬼較念舊 ...

我自己極其量出街揸車聽就kkbox,而耳機, rip 歌一點興趣都沒, 特別rip 完的歌乾淨淨,有咩好聽!耳機....隨了方便,我諗唔到耳洞咁大的speaker 比到d 咩自己, 享受聽歌我情願舒舒服服在家聽hifi 了. 可能唔係念舊問題, 係我地喜歡聽實體音樂

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
tlsk + 10 + 10 絕對認同
貓神 + 10 + 10 絕對認同
窮小子 + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

manid903 發表於 2016-10-7 14:50
我自己極其量出街揸車聽就kkbox,而耳機, rip 歌一點興趣都沒, 特別rip 完的歌乾淨淨,有咩好聽!耳機....隨 ...

諗諗下  ( D後生 )  又點睇我地D 老鬼 1輩 呢 ,  儲咁多碟 ... 哈哈 !   諗多左

評分

參與人數 5威望 +127 金錢 +127 收起 理由
Msuper + 7 + 7 后生果班眼紅你禁有米呀,返工剩係簽支票.
tlsk + 10 + 10 我相信好羨慕你咁富貴咁多正嘢!.

查看全部評分