設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: manid903

[黑膠碟] 一追再追。市場唯一斷貨多年的哥哥.< 寵愛> LP

黑鑽玩家

MMxx 發表於 2016-11-17 15:07
迷懶醒,你估我唔知你贴既野咩,但佢無話電話影原聲大碟,只係話電影配樂原唱。 ...

查實你同果條友嘈唔關我事,重要話我懶醒,但你呢d 死撐行為就肉酸囉, 自己開個post 同佢私片啦, 咪係我開呢個post 撩事鬥飛, 重有, 咩差野叫電話影原聲呀, 字都打錯哂嚟顛, 檢討吓啦你!

星級玩家

manid903 發表於 2016-11-17 15:30
查實你同果條友嘈唔關我事,重要話我懶醒,但你呢d 死撐行為就肉酸囉,  自己開個post 同佢私片啦, ...

似乎係你撩是鬥非多d,我完全冇意同個位師兄私片,只係表達我對“電影配樂原唱”的理解。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
c6001445 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

黑鑽玩家

MMxx 發表於 2016-11-17 15:39
似乎係你撩是鬥非多d,我完全冇意同個位師兄私片,只係表達我對“電影配樂原唱”的理解。 ...

同你講多都哂氣! 等你買到隻金枝玉葉電影原聲配樂大碟再來分享吧(搵到的話)  我實支持你ga

星級玩家

manid903 發表於 2016-11-17 15:45
同你講多都哂氣! 等你買到隻金枝玉葉電影原聲配樂大碟再來分享吧(搵到的話)  我實支持你ga {:8_ ...

呢隻碟我買過亦放左,我而家聽files, rip晒d碟就放。呢隻所謂電影原聲碟根本名不副實,Dick Lee既版本根本無係電影度出現過。

評分

c6001445 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

黃金玩家

我以前係哥哥fan,直至知佢係攣。
Dick造藝唔比哥哥差,鍾意Dick Lee版本唔得咖?
仲有,哥哥後期亦犯咗自戀毛病,
成日翻唱人地d歌,但又冷有風格,“追”係一例,Dick Lee版本冇咁妞娓,哥哥版本真係有d毛管戥!
沉默是金又係,Sam係原唱,用一臉茫茫咁唱;哥哥版本就硬漢硬過T1000咁唱。
齊秦大約在冬季,哥哥又發作,編曲又改,唱腔又改,結果毀多於譽。
明星到咁上下,餓咗掌聲閃光燈同頒獎太耐,都會做d失態嘢。

黃金玩家

MMxx 發表於 2016-11-17 16:07
呢隻碟我買過亦放左,我而家聽files, rip晒d碟就放。呢隻所謂電影原聲碟根本名不副實,Dick Lee既版本根 ...

Dick Lee版本冇喺電影出現過?
果然天才!
你嬴咗啦!仲邊有人究你抝?

銀級玩家

[youtube]do3NEBHIY2c[/youtube]

雖然我好鐘意金枝玉葉呢套電影,

1995年,寵愛出的時間,

卻不是為呢兩首追及今生今世插曲

而係因為睇完夜半歌聲後,馬上跑去戲院隔離買,

果個年代,仲係週圍都有cd鋪。

我好鐘意"一輩子失去了您",好鐘意當時的吳倩蓮!

呢隻碟係我小數的中文流行曲CD,那時候我還未

開始聽黑膠、也還未開始"認真"去聽中文流行曲、

更加還未正式愛上張國榮......

呢隻碟係好有畫面感的,因為全部都係張國榮的電影插曲,

每一套,我都好鐘意,這些確實係好好的電影。

"紅顏白髮   更覺璀璨   從前和以後  一夜間擁有......"

每次聽到呢段,就會不期然想起林青霞同張國榮係山洞的浪漫!

聽歌......或者講認真聽歌,其實都係好寂寞的,果一刻,

只有您自已同果一首歌,當某段時間,

當自己的品味形成,當自己的風格形成,

越來越難得到別人的認同,偶然,路上遇到知音友,那是萬幸了。

評分

tlsk + 10 + 10 精彩嘅用家心得!

查看全部評分

Mirco Seiki RX1500+SAEC308N+Dynavector DV20XL
Luxman E-200
Krell MD-10 +SPB64X
Classe Audio DR-6L
Krell KSA-200S
Thiel CS7

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

新膠到手

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
dc903 + 10 + 10 一定要加分
tlsk + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

孖黃膠同冧把到

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
CDR + 10 + 10 一定要加分
dc903 + 10 + 10 76 fan,excellent
tlsk + 10 + 10 76 lucky 冧把再現!

查看全部評分

黑鑽玩家

Norman 發表於 2016-11-30 22:56
孖黃膠同冧把到

c hing 聲ok 嗎? 小弟仍在日本爽緊,未番hk