設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[DAP播放器] (召喚ak300用家) ak300wifi&moov問題

專業玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
琴日入左部二手用左唔夠一個月既ak300
返到屋企即刻開moov諗住down歌
跟著就發現佢down down下自己會停
我已經開住啲album由佢online自己播
而且個wifi仲會係咁斷 好麻煩
同埋online播歌會播播下無聲 斷斷續續咁有聲
想問係咪正常定係個wifi已經壞左?

黑鑽玩家

我係用AK380的, 係Moov入面DL歌時, 都經常有WiFi斷線情況, 要熄咗WiFi再著先至連得返. 我都唔知係Moov定係AK個OS嘅問題. Moov個App係寫得唔係咁好, 有時會成部機都好慢, 連卷動都唔識郁. 成日想入去睇佢DL成點, 又入唔到download個list到.

你有冇試過reset一次呢?會唔會有幫助呢?有時離開一次會有用, 按"Exit"離開, 唔係按home出去又返入去.

其實係Android上面個App都已經好多問題, 每次用完我都要係Task list殺埋佢, 唔係唔知佢幾時突然用晒CPU 嘅資源. 我相信AK個APP都係建基於Android個App, 問題唔會點樣變好.

鉑金玩家

小弟用AK70(之前用ak100ii, ak300),無論係邊部,Ak個wifi好弱雞,個router遠少少都間中連唔到線,你想連線穩定少少,最好將部ak擺喺router隔離,不過佢個moovDownload 真係好慢,MOOV 喺iPhone download 歌係冇問題同超快,介面亦非常暢順,我一個account 兩部機共用,因為喺iphone揾歌方面容易啲,尤其要搵中文歌嘅時候,起碼有個手寫版 ,所以好肯定係ak問題!其實AK個Bluetooth 都麻麻,連接Bluetooth speaker,行遠少少都會疾,ipohone穿牆都仲得
阿媽金句:冇錢唔好有咁多嗜好!

鉑金玩家

不過moov如果online 聽歌係有時會跳,所有我通常download 咗先聽

專業玩家

蜜汁叉燒 發表於 2016-11-28 12:15
我係用AK380的, 係Moov入面DL歌時, 都經常有WiFi斷線情況, 要熄咗WiFi再著先至連得返. 我都唔知係Moov定係A ...

點樣reset?
Moov應該本身都係寫得唔好 多bug

專業玩家

papabaggio 發表於 2016-11-28 16:32
不過moov如果online 聽歌係有時會跳,所有我通常download 咗先聽

想down都down唔到呢

黑鑽玩家

az0zz9 發表於 2016-11-30 01:26
點樣reset?
Moov應該本身都係寫得唔好 多bug

我意思係熄咗部機再重新開機.

Moov 個App都唔知搞乜鬼, 播播吓歌, 會突然隻歌冇咗, 要重新DL. 明明DL咗一堆歌, 突然會點搞都完全唔DL.

唔只佢個App差, Moov自己都好差, 我原本係每個月畀錢, 早前買AK野送咗一年Moov, 居然唔可以就咁用我Account登記, 要我停台先, 先可以再用. 有問題, 打熱線係救唔到你, 一定要你Send email 去CS. 真係人都癲.

鉑金玩家

az0zz9 發表於 2016-11-30 01:27
想down都down唔到呢

我down到,但要佢連線穩定,一定要將部機擺喺router 隔離

鉑金玩家

蜜汁叉燒 發表於 2016-11-30 12:39

Moov 個App都唔知搞乜鬼, 播播吓歌, 會突然隻歌冇咗, 要重新DL. 明明DL咗 ...

我都試過冇咗啲歌,唔係全部!因為我download 啲歌儲存喺sd card, 所以開機嘅時候我會等部機load 定哂先,如果一開機即入moov, 佢好大機會未load好而冇咗啲歌!
我都有兩個moov accounts,一個ak送,一個係電話台硬食嘅服務,所以先開始玩moov, 我其中一個account比咗我隻老虎同個女用,ak送嗰個moov我用email登記!

專業玩家

蜜汁叉燒 發表於 2016-11-30 12:39

Moov 個App都唔知搞乜鬼, 播播吓歌, 會突然隻歌冇咗, 要重新DL. 明明DL咗 ...

咁麻煩既 好彩我無同人買個張moov12個月既卡
要同ak反映下真係