設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: ocean.com

[AV擴音機] 旗艦LX901 藍主頁....

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

blackcolor 發表於 2017-2-27 23:37
簡單的,其實係咪 hdmi 同電視個訊號未 connect 到?

有陣時有 TV 轉台去hdmi 係會有呢個情況!!你開lx90 ...

謝謝幾位ching回覆

Connect無問題,因為藍頁係控制到av adjust調教,按home都去到調教頁,home頁面似返正常有底畫面!

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

老老實實, 我睇完你個 post 去咗 Pioneer HK download 份說明書有成 117 頁, 你吾好亂咁鬧 Pioneer 喎.....

千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

SonSon 發表於 2017-2-26 12:38
台灣官網有詳細說明書下載

謝謝Ching, Tw 網都係得36頁,實際每樣功能有咩用途都唔知,我都係要睇返89先知.....

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

yuppi 發表於 2017-2-27 23:56
老老實實, 我睇完你個 post 去咗 Pioneer HK download 份說明書有成 117 頁, 你吾好亂咁鬧 Pioneer 喎..... ...

老老實實,有ching提我去Tw網頁我一按下載得36頁,無其他選擇,宜家你提到我香港網有齊我都多謝你!
你係pioneer擁躉,你無錯,我係新用家有問題又覺得奇,有咩出奇??

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

ocean.com 發表於 2017-2-28 00:17
老老實實,有ching提我去Tw網頁我一按下載得36頁,無其他選擇,宜家你提到我香港網有齊我都多謝你!
你係 ...

新手問問題當然好正常, 我吾係 pioneer 擁躉, 如果你吾係一開始就鬧佢下載說明書超簡陋,天書一樣.....我亦吾會覺得佢地咁失敗, 走去幫你 check, 回呢個 post 純粹覺得凡事應該 check 清楚先好鬧

有ching提你去Tw網頁我一按下載得36頁係之後既事
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

白鑽玩家

上面sonson師兄講得啱
無訊號係藍色畫面
可能同佢係4K pass thru晶片
無processing功能
上一代LX89個video part
processor功能跟BDPLX88十足
當然4K兼容又不及901

白鑽玩家

之前Lx89本天書係由LX90/81經過多代加加減減上去,今次901係全新介面,可能天書未寫得切 kakaka

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

yuppi 發表於 2017-2-27 23:56
老老實實, 我睇完你個 post 去咗 Pioneer HK download 份說明書有成 117 頁, 你吾好亂咁鬧 Pioneer 喎..... ...

你係pioneer擁躉,你無錯,我係新用家有問題又覺得奇,有咩出奇??

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

只能說一句太细超丶香港P記官網只有英文丶不論36頁同佰多頁也只有英文

對新手技術支援不足丶打去CS就會有人解答丶但冇可能叫他一一係電話教路

台灣官網有中文丶不過顯示懵查查丶得36頁中文

由70丶85丶59也有中文下載,到現在新機出了多過月丶

都冇去更新說明書丶希望p記CS看見這留言

去更新説明書

鉑金玩家

我都係睇網頁版說明書,之後用翻譯,同埋佢個app都有中文注解!