設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[黑膠碟] 唉~我個心好痛呀. 留左一埋黑膠碟晌酒店無拎~唉

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

唉~前一排過年去日本旅行順便掃碟.
最後一站去到東京. 已經買左差不多一百張黑膠碟.
買到爆晒喼. 最後重要HAND CARRY好多碟上機先攪得掂.
本來好開心架. 搵到咁多心頭好. 點解. 返到香港先發現.
唔見左一袋. 果袋重要係最鍾意最貴果袋.  

跟住我已經打電話去酒店問佢有無見過我袋碟. 我打去問左N咁多次.
又托日本果邊個朋友親自去酒店一次. 最後都係............無. 佢都話搵唔到.
唉.........我個心勁痛呀.
都係自已衰. 留左一埋黑膠碟晌酒店無拎~無得怪人. 怪自已

就係呢埋碟. 我當晚晌酒店度重開心到即時影番張相. 估唔到成為遺照

實在買得太多啦. 我估計最小買左一百張黑膠. 呢度只係一半昨.
我估應該係跌左晌SOFA底下面. 或者係床下底. 唉........

總數唔見左既碟. 成萬幾2萬円。見到都想喊. 最慘係. 買唔番先死呀嗎.
全部都係BOOTLEG碟. 可遇不可求. 真係慘.

{:9_406:}  俾我發洩下啦. 好似俾人強姦完咁. 喊兩日就無事架啦我. 算啦.
唱番首歌俾自已聽......許志安既....心突然的隱隱痛

評分

參與人數 9威望 +200 金錢 +200 收起 理由
Grandmaster + 10 + 10
m600 + 10 + 10 好慘情
ernietse + 50 + 50 你係得嘅! 我拎幾十隻cd已經叫救命.
903881997 + 80 + 80 有藉口再去多轉了。
psb + 10 + 10 睇開 , 向前看!!
tlsk + 10 + 10 許志安話男人最痛,莫過於此!
Msuper + 10 + 10 惟有寄望師兄下次買得番娜姐,藏娜量巧驚人.
dc903 + 10 + 10 碟人最痛。 (最後10分俾埋你)
CDROMRW + 10 + 10 唯有畀D分你,支持下。

查看全部評分

鑽石玩家

希望有心人,可以給返你啦!

評分

參與人數 3威望 +70 金錢 +70 收起 理由
sunboy + 50 + 50
tlsk + 10 + 10 絕對認同
CDROMRW + 10 + 10 唯有畀D分你,支持下。

查看全部評分

黑鑽玩家

即係你同d 碟沒緣,d 碟唔想走

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

個人而言,搵碟比聽碟更有樂趣,但一次過唔見左咁多,換著係我都一樣咁心痛!
Gundam Theatre (3.5th Generation Home Entertainment System)
TV: Sony KD-65X9500G / KD-65S9000B, Pre-Amp: Oppo HA-1, Amp: Pioneer SC-LX901
4K Player: UDP-LX800 Music Server: Soundgenic HDL-RA2HF
Speaker: JBL(Array 1000, LS-Center, Control-X) + Mirage(Omni 150)
Power Cord: Sound From Heaven Energy II Power Cord, MS Power Cord (Oppo Edition), DC Power: EAhibrid PureDC-B1

鑽石玩家

唔怪得 Takeishi 兄心痛,冇攞個袋全部都係 Rebel Heart 大碟最新嘅 12" singles,都係好限量好難搵嘅 "Ghost Town" 同 "Living For Love" (唔係 "Love For Living") , 正嘢 。不過唔緊要啦,呢啲都係較新嘅 12" singles,下次買返唔會太難嘅,網上都應該可以訂到 ... 睇開 , 向前看

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Grandmaster + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

2萬

白鑽玩家

金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

有藉口可以再去多轉了。

1萬

白鑽玩家

老而不

下次去郵寄回家吧.
我去旅行的手信都是分開寄出去, 甘樣回港時唔使甘混亂.
還是好音樂最好.

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

盜竊者:「地上執到寶,問天問地攞唔到」

你留意吓拍賣網站啲盜竊者放賊贓
做人說話不要太刻薄,因為待人刻薄,最後自己的福氣一定''薄''!
一個有''口德''的人,一定有''福''!

壞事勸人休莫作。舉頭三尺有神明。善惡到頭終有報。只爭來早與來遲。

鉑金玩家

原来麦当娜还有出版单曲黑胶唱片, 现在歌手cd 都不会出了!

鑽石玩家

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
sunboy + 50 + 50

查看全部評分