設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: fm31331

[HDMI線] 見到好多師兄玩,入返條試下開博爾 T系列HDMI線

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

paris 發表於 2017-8-3 12:55
何止好過Vodka,有師兄用T系話贏Diamond添喎!哈哈!

甘犀利 我用diamond係聲度 如果真係 甘我可以賣走佢啦!

黑鑽玩家

sharkpigyu 發表於 2017-8-3 13:29
甘犀利 我用diamond係聲度 如果真係 甘我可以賣走佢啦!

哈哈!我見到都嚇一跳,原來得啖笑!
師兄,你睇返20,21頁就知我講咩!
T係贏AQ 旗艦全銀HDMI真係誇張!

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

waiwai200 發表於 2017-8-3 12:14
最緊要AMP去TV嗰條要買L系列,咁其他線係米買哂T系列就OK?
問佢客服話T同L無大分別,線芯一樣,係 ...

全部買晒T啦!
LG 65 OLED E7
Yamaha CX-A5200
Crown DCI 8 300
Crown CTS 4200
魅影 9702
杰科 5300
老秦超低音 9115D
L&W  SUB15A
JBL LS40
JBL LSC
Atmos 喇叭 JBL Control X
Surround 喇叭 JBL Control X
Mission 8吋

鉑金玩家

paris 發表於 2017-7-9 15:16
同意,人人玩音響都有自己把呎,所以未有用過條線黎AB TEST 就唔好話邊條輸贏!
如以聲效方面表現,係我套 ...

Excellent comments
kc

黑鑽玩家

終於到貨啦!反覆試了幾個鐘 第一感覺比Vodka光左 試左幾套2k blu ray 感覺分別係有 但並不是太明顯 好啦 試下4k Sully同Logan 我立刻feel到分別 Sully同審委開會個段 Sully塊面嘅皮膚紋理更加明顯 更加detail 至於審委黑色西裝外套啲微白色嘅紋理更加出 Sully係酒店房企燈旁講電話時 塊面嘅陰影位都比條vodka清楚 呢條T線比Vodka係細緻位發揮得更加出色 真的好難想像一條200蚊左右嘅線可以發揮到此畫質 性價比無容置疑!好啦 試完畫啦 到我最期待聲音個part Diamond哥暫時委屈你插入你不擅長嘅Main先 T弟弟就越級挑戰進入Audio Only位置{:9_431:} 開套我聽到爛嘅MI5試試先 其實睇完第一段飛機個part 我已經大約知道結果! 好 再比多次機會你 試下歌劇院同大水缸個段 心中就再更加肯定! Diamond哥始技勝性一籌 不倫包圍感 澎湃度都係T弟弟有所不及 不過T弟弟始終係初生之犢 又無乜經驗 輸係正常 不過我相信就算煲完之後 應該都係輸 因為比我感覺始終係獅子和獵豹嘅分別 獵豹雖然係擁有一身好靚 亮麗 紋理分明嘅外表 但只要獅子咆哮一聲 就知道誰是呢一刻嘅王者!

評分

參與人數 4威望 +40 金錢 +40 收起 理由
lawfeix + 10 + 10 俾個Like你啦
fm31331 + 10 + 10 報告非常詳盡
paris + 10 + 10 報告非常詳盡
wongsk + 10 + 10

查看全部評分

鑽石玩家

paris 發表於 2017-7-8 22:25
但上面位師兄話T系可贏AQ Daimond!
我就冇呢條旗艦HDMI,所以冇得比試!
祗有用緊手上呢幾條作為 AB test, ...

以你目測耳測為標準?

黑鑽玩家

sharkpigyu 發表於 2017-8-5 02:47
終於到貨啦!反覆試了幾個鐘 第一感覺比Vodka光左 試左幾套2k blu ray 感覺分別係有 但並不是太明 ...

結果都好唔顯,同我AB TEST差唔多,
T系畫質係掂,聲就梗係唔夠粒鑽石揮,
莫講係鑽石啦,連coffee 同 Vodka 都唔夠揮!
師兄,有冇試過同粒鑽石比試畫面呢?

黑鑽玩家

Mosque 發表於 2017-8-5 07:02
以你目測耳測為標準?

我用手頭上線黎比試下既結果,當然就我個人應為既標準啦!
你應為T系能贏Diamond 咁你有冇用過條Diamond黎同T係比試過呢?
咁你又憑咩野黎做標準呢,你手頭上用咩線黎同T係黎比試做準則呢?
套用 杜汶澤 果句話 "即係有d人成日話 呢度d野難食過屎"
咁問你食過屎未呢?屎係咩味呀"!哈哈!以上比喻都係攪吓笑啫!

黑鑽玩家

paris 發表於 2017-8-5 10:47
結果都好唔顯,同我AB TEST差唔多,
T系畫質係掂,聲就梗係唔夠粒鑽石揮,
莫講係鑽石啦,連coffee 同 Vo ...

係大約2年前 我已經試過用vodka同diamond分別試畫面同聲音係105d度 聲音不用說啦 當然diamond比較優勝 但畫面我就覺得兩條差不多 反而仲覺得條diamond比較冷色少少! 所以今次我都不作比較係T線同diamond之間 加上我條diamond一定只會插係audio only

黑鑽玩家

sharkpigyu 發表於 2017-8-5 11:04
係大約2年前 我已經試過用vodka同diamond分別試畫面同聲音係105d度 聲音不用說啦 當然diamond比較優勝 但 ...

我又冇Diamond,得coffee同Vodka,聲畫都係coffee稍勝,由其係試4K碟,
個細緻度包圍感係coffee好d,可能多個電池盒黎Run住條線,表現係有唔同!