設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 大玩偶

[高清播放器] Egreat 用家交流分享貼 [新增 Display / Audio / SMB / NFS 分享設置]

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

582 發表於 2017-6-14 17:19
我部A5 update咗v1.1.25 cn firmware, 再配對海報都係出英文海報,請問點至可以出中文海報?謝謝! ...

下載CN 1.2.0.2後會有中文戲名,不過唔係香港正名

黑鑽玩家

ming sir 你有冇試過 地獄解碼4K原盤,
我部A5解唔到英語Atmos 7.1呢條聲道,
其他4K原盤都一向解到冇問題!
我用部203試就冇問題解到,
唔知點解呢隻A5出唔到聲!

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

matthew 發表於 2017-6-10 18:56
毛啟言唔窒
1314 窒到播唔到

原來我都有1314 bluray,早兩日轉左佢做ISO,A5播放又冇問題喎{:9_430:}

1萬

黑鑽玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

paris 發表於 2017-6-15 11:15
其他4K原盤都一向解到冇問 ...

地獄解碼 , 是否 Inferno ??

我部a10直插電視,無入amp,但我部都係舊amp無atmos
莫思身外無窮事
飲盡身前有限杯

黑鑽玩家

ming 發表於 2017-6-15 12:36
地獄解碼 , 是否 Inferno ??

我部a10直插電視,無入amp,但我部都係舊amp無atmos

係喔!(唔想講得咁白)

A5 解唔呢條 7.1 Atmos聲道冇聲出,其他語言AC3果D就冇問題!
咁ming sir 你點選聲道?

1萬

黑鑽玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

paris 發表於 2017-6-15 12:53
係喔!(唔想講得咁白)

A5 解唔呢條 7.1 Atmos聲道冇聲出,其他語言AC3果D就冇問題!

等我下載試試
莫思身外無窮事
飲盡身前有限杯

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

582 發表於 2017-6-14 17:19
我部A5 update咗v1.1.25 cn firmware, 再配對海報都係出英文海報,請問點至可以出中文海報?謝謝! ...

你確定 ??  中文會係 簡体字喎....

首先幾樣野要做 ,

轉EN 版 / CN 版本

去進階設定 -> Android 系統 -> Apps , 將 Egreat Player 清除暫存資料

另外 , 係儲存 戲既 Drive 入面 , 應該會有一個舊版本既 vidon. file , 呢個File 都要Detele 埋佢 !

完成左再重新 Run 一次個 Video , 先可以由頭 配對過 。
Display : Samsung QA55Q7FAM
AMP : Denon X6400
C: MK 750
LR : MK 750
SR: MK SUR55
WF: JL F110
Player : Sony X800
MDP : Egreat A11
Console : PS4 Pro , Switch
Screen : OS 80
PJ: BenQ W2700

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

paris 發表於 2017-6-15 11:15
其他4K原盤都一向解到冇問 ...

呢隻 UHD 我有聽聞過 , 好似已經有人反映左呢個問題 ,

我自己就未試哦 ....

黑鑽玩家

大玩偶 發表於 2017-6-15 14:32
呢隻 UHD 我有聽聞過 , 好似已經有人反映左呢個問題 ,

我自己就未試哦 ....   ...

係嗎!近來兩隻4K原盤A5都有d問題,
上一隻波士頓4K原盤,我部A5係藍光menu按選項係冇反應,祗可按play去片,
同樣係203 JB就好正常咁操作,
而呢隻原盤203JB 都係冇問題正常出播到聲效!

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

paris 發表於 2017-6-15 15:29
係嗎!近來兩隻4K原盤A5都有d問題,
上一隻波士頓4K原盤,我部A5係藍光menu按選項係冇反應,祗可按play去片 ...

其實第一隻 UHD 初出 , 由正常 Play 戲到 順利出 Menu ,
佢都係需要更新去調整先順利播放  , 所以第二隻 同 第三隻 UHD , 我估計唔多唔少一定有D 唔兼容之處 ...
不過暫時 UHD 仲未大幅推出黎 , 應該仲需要更多既 數據資料等佢去 調整一個較為全面播放既方案   

呢點又令我產生疑惑 , 到底 BD Menu 呢個功能 , 點解係MDP 界係一件咁難做出黎既野 ,
但係 傳統碟機身上 , 又唔會呢..... 我都考究左好耐