設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: amb86

[請教] Apple TV 4k 2021 vs Nividia Shield TV Pro 2021 vs Chromecast with google TV

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

ronan 發表於 2022-5-13 13:51
好多謝師兄的意見

請問英國amarson 買的shield tv pro, 除左火牛會唔同之外, 仲有咩會唔同?

英國買除左個火牛真係乜都冇唔同
所有野都係, 但真係價錢貴好多囉

所以除非師兄一定要13A
如果唔係香港買係又平又快囉

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

anguslee2012 發表於 2022-5-13 15:01

其實shield 跟機隻牛俾你都晤好用啦我入shield時第一時間去買咗隻p8 234316l7ivqdnvo7rn2n7v.jpeg
No Music No Life

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

beerboy 發表於 2022-5-13 17:07
其實shield 跟機隻牛俾你都晤好用啦我入shield時第一時間去買咗隻p8

請問點配條電源線?個頭咁另類

黑鑽玩家

三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

beerboy 發表於 2022-5-13 17:07
其實shield 跟機隻牛俾你都晤好用啦我入shield時第一時間去買咗隻p8

我也睇不清 P8接駁是怎樣的?

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

MC485 發表於 2022-5-13 17:16
請問點配條電源線?個頭咁另類

要剪頭改的 L記幫我搞的
No Music No Life

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

anguslee2012 發表於 2022-5-13 15:01

明白了

起陶佬搵到個火牛的adaptor ,可以把火牛轉返做13A 插頭

但ANYWAY, 我諗都係買返"行貨" 算了,因為有事都可以拎返去代理換

黑鑽玩家

ronan 發表於 2022-5-13 18:17
明白了

起陶佬搵到個火牛的adaptor ,可以把火牛轉返做13A 插頭

係喎 即係買黎試下先

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

avgod 發表於 2022-5-13 19:24
係喎 即係買黎試下先

請問師兄如果用nividia sheidl tv pro, 有無hdmi 線好介紹?

我依家用緊條陳年的qed reference hdmi cable ,分析力高,聽歌人聲好柔,但低音好弱

最近睇返futureshop ,發覺qed 好似無乜新hdmi cable 出,之後買左條qed performance hdmi cable

發覺聽歌時低音好勁,但高音阻,分析力都較弱,同埋睇返條qed performance hdmi cable ,用料同綠聯果d hdmi 差不多

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

avgod 發表於 2022-5-13 19:24
係喎 即係買黎試下先

我睇過一d 網話nividia shield tv pro 的power input 係用usb type c, 19V, 2.1A ,所以理論上買個60W 的CHARGER 就攪掂,但睇過其他網又話唔係

不過ANYWAY, 我都起taobao 訂左了個13A adaptor,下星期再去旺角或ssp 買nividia shielkd tv pro

黑鑽玩家

ronan 發表於 2022-5-15 14:01
請問師兄如果用nividia sheidl tv pro, 有無hdmi 線好介紹?

我依家用緊條陳年的qed reference hdmi cabl ...

我用平價單晶銅hdmi線架駁電視咋 已經覺得好好