設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[討論] (會後討論)Denon AVC 同樂會 第三回 “留言分享即自動參加”

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
今晚非常多謝各位出席的朋友,雖然overrun咗半小時,但係大家都好似唔捨得走咁。希望今晚大家可以各有得著啦!

另外威廉sir已經將佢私伙的 Audyssey microphone交到我手,借玩一星期,名額二個,要求係係度分享今晚感受同你點解咁想玩呢枝咪。最好就當然玩完開Post分享返個前後分別啦!呢個活動為期一個星期。心2023年6月28日晚截止啦!

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

希望今晚各位幸運兒可以踴躍留言啦!!

WhatsApp Image 2023-06-21 at 20.11.10.jpeg

WhatsApp Image 2023-06-21 at 20.11.12 (1).jpeg

WhatsApp Image 2023-06-21 at 20.11.13.jpeg

WhatsApp Image 2023-06-21 at 18.50.41 (1).jpeg

Denon AVC 同樂會.jpg

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

好開心能參加AVC同樂會,回想疫情期間就係經常睇前兩次的同樂會影片去微調當時部8500,真係獲益良多;今次POST 76再攪就算係未升級到今代機都即刻報名學嘢啦!
今日多謝大王同76仝人安排,威廉sir悉心嘅講解新一代機裡面嘅setting,幾段試片再次睇到A1H的能力,最終要玩好部機都真係返到屋企每個細節都要耐心調校,不過有威廉sir嘅講解都真係學到嘢!

評分

參與人數 2威望 +70 金錢 +70 收起 理由
Ricky1703 + 20 + 20 非常認同呀。
小小Pat + 50 + 50 超正, 即時加分比師兄先!

查看全部評分

黃金玩家

三星玩樂勲章

首先多謝76攪今次Denon avc同好會,見好多師兄問既問題都已經比前幾年既問題深入,似乎大家都已經對denon了解不少。今次同好會大家似乎對audyssey multeq-x同dirac更加有興趣,希望下次同好會威廉sir可以再深入講解有關既資訊,讓各天龍FANS玩得更深入更好聲。

評分

小小Pat + 50 + 50 師兄報告詳盡,真正用家心得。

查看全部評分

鑽石玩家

76-FC 黑鑽石勲章

首先好開心能夠參加今次活動,多謝Post 76 嘅小瑟同所有同事安排,由猛人威廉Sir講解秘方,真係袋左好多錢入袋😆,我對上個部Denon 已經係2308,之後轉玩了兩代安橋而無機會參加第一及第二次同樂會,今年初決定等A1H項頂,今次終於可以參加活動,在現場亦都得到好多師兄嘅心得,因為剛剛𨍭回Denon要慢慢探索部機設定,希望快啲再有第四、第五次同樂會,可以跟威廉Sir同各位師兄學嘢👍

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +60 收起 理由
Foreverwest + 10 + 10 非常認同呀。
小小Pat + 50 + 50 非常認同呀。

查看全部評分

科林玩家

第一次參加, 感覺各位師兄好pro, 之前William Sir 提議我買這mic, 原本真的可以玩到咁多嘢. 如果小瑟可以借比我們試, 我估我部AVC A110 可以發揮得更好, 另外多謝William Sir 解答DTS X pro 問題, 因為我上網找了很多資料, 都唔知7.1.4已經可以有這效果. Thanks!

評分

查看全部評分

鑽石玩家

76-FC 綠翡翠勲章

好多謝post76舉辦呢次同學會活動,同埋得到威廉sir謝指導,感覺上好似上咗一堂影音大學嘅lecturer嘅課堂!
當然二十位同學有唔同嘅需要我會當呢一堂係一個中級班,希望嚟緊有啲更深入嘅課題例如部分同學有興趣嘅Multi Eq X同埋diract live嘅專題講座!
希望呢個只係個開始,將來有更多機會碰到同學仔碰面!
亦預祝嚟緊威廉sir日本之旅愉快與成功,今次將同學仔嘅意見向廠方同埋工程師反映!

評分

參與人數 3威望 +40 金錢 +40 收起 理由
Foreverwest + 10 + 10 非常認同呀。
Manko + 10 + 10

查看全部評分

鉑金玩家

非常之多謝post76舉辦呢次同學會活動,今次真係學到唔少野,包括係我最想知嘅Audyssey setting ,原來係可以用兩張CD個距離去度,另外亦都體會到A1H嘅微調心得,Audyssey同Dirac兩者之間嘅優點,上完今次分享會之後真係獲益良多,再次多謝post76同威廉sir

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由

查看全部評分

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

小弟今次第一次參加分享會,多得大王同威廉sir,能夠於setting上有所改善,令我套入門小玩具都得到正面提升,真係獲益不少,感激萬分!