設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] KEF 全方位體驗- 串流 Wireless 音響工作坊

黃金玩家

三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
琴日好多謝Post76、小瑟同埋KEF嘅邀請做玩家嘉賓🙏🏾

作為LSX II嘅用家,其實佢細佬LT喺音色上真係冇太大分別。

XII又好XII LT都好,其實以佢嘅體積咁細隻音箱可以出到咁廣嘅音場,佢仲要all in one咁塞晒喺一隻喇叭入面去出比你,唔需要再用其他機去推佢,連app即插即用,真係冇得輸。

佢本身一對喇叭個低音都好夠,加埋隻十仔磅住佢,可以話係完美添。打機、睇戲、聽歌可以話文武雙全啊!同埋成隻喇叭嘅設計都好靚,我就覺得佢似飛機引擎,咁唔知大家覺得佢似咩啦🤣就算唔聽嗰陣,淨係擺屋企都可以襯返家居環境,尼點又係讚。

加上KEF而家新出嘅KC92同 KUBE MIE系列十仔都真係好正。琴日試完,就算平時用對LT睇戲冇十仔,低音都好夠造,但係一加埋隻10吋 KUBE十仔成件事即刻升華晒,低音嘅下潛力即刻勁咗好多。作為入門級,最平4千幾就可以入手到一隻KEF嘅十仔,下潛力又咁勁,咁仲有咩可以挑剔呢🥹我都想整返隻擺屋企比我對X II。KC92更加勁,一對60 wireless加一對KC92嚟睇戲,真係下下震透你心。

Btw真係唔係賣花讚花香,一對LSX II萬零蚊 or 一對LSX II LT幾千蚊,又玩到串流,又all in one,真係冇藉口唔揀佢~如果你想買對書架喇叭擺房、擺電腦左右聽吓歌,睇吓YouTube又想方便嘅話,真係可以考慮吓入手對LSX II / LSX II LT。未試過佢哋嘅聲,亦都可以親身去KEF嘅show room試吓,先考慮買唔買。(我就係喺show Room試完即刻博錘買嘅🫣)

*以上都係出自於個人感受*

評分

參與人數 1威望 +100 金錢 +100 收起 理由
jimmy + 100 + 100 超正, 即時加分比師兄先!

查看全部評分

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

多謝謙仔今次做我活動嘅嘉賓呀!今次可以同你討論一下而家後生仔鍾意玩嘅音響係點,直接令到我哋整個活動嘅run down都可以更加多變化!!

衷心感激。

黃金玩家

三星玩樂勲章

小瑟 發表於 2024-3-3 17:07
多謝謙仔今次做我活動嘅嘉賓呀!今次可以同你討論一下而家後生仔鍾意玩嘅音響係點,直接令到我哋整個活動嘅 ...

希望日後可以識更多差唔多年紀都有玩音響嘅朋友,一齊交流下,同大家學下野啦🙈

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

KHim 發表於 2024-3-3 17:13
希望日後可以識更多差唔多年紀都有玩音響嘅朋友,一齊交流下,同大家學下野啦🙈 ...

好呀, 你又毒埋身邊既老友, 咁樣一起玩就最正~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

好多謝謙謙幫手分享!!  諗返你唔係第一次出席 76 活動,當時亦無為意你如此後生!! 如果唔係 ig 你問開點樣接駁會再好聲啲,都唔知你是 KEF LSX II 用家,最終請到你分享!! 你令我想起小瑟或我地你嘅年紀時、已好想玩影音個份熱誠,今時今日可能唔太多後生仔會咁做,仲主動想再睇下點玩好,會主動報名參加活動 ...

因而做就我同小瑟度呢個 workshop 點樣照顧入門朋友時,即刻想請你分享!! 一黎想有你希望以後繼續可以吸引多啲更多後生都留意 ... 都唔好講點玩好!! 再黎希望百忙嘅我地,蝸居嘅生活環境都好,玩影音唔一定要有大地方、唔一定要發燒;唔一定一定要買貴野、唔一定要大大部為止好野!! 毋忘玩影音嘅初衷,好好享受,想減壓就用黎減壓、想要點玩都可以,自己喜歡夠用就得,有更多資源先再升級!! 現在科技進步不少,更平、更細嘅器材已經做到專業級表現,甚或拍得住錄音室或戲院感覺,而隨便就串流聽到歌及睇到戲,反而少左人對影音嘅追求,呢個狀況亦都係我地 76 好想以新手入門角度,比多一個升級層次大家選擇!!

希望以後都可以同謙謙都啲合作或者再針對後生、女士愛嘅角度,搞啲岩大家嘅活動,當然基本 76 會員想搞嘅活動或想睇嘅片,不妨主動找我同小瑟建議,我地一定盡力配合!!

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

KHim 發表於 2024-3-3 17:13
希望日後可以識更多差唔多年紀都有玩音響嘅朋友,一齊交流下,同大家學下野啦🙈 ...

現在最緊要再令你劇毒加深 講笑 ... 不過你考慮緊加部 Sub 仔 ~ 就幫下你體驗上升下 lev 先

見習版主

三星玩樂勲章76 榮譽貢獻勲章

感謝謙仔禁Support我地!!!!!下次活動再見!!!!!!
(小心小瑟同班76友啊,佢地大毒販嚟!!!! 周圍放毒唔使本架

打遍天下無敵手嘅小編🧚🏻‍♀️🧚🏻‍♀️🧚🏻‍♀️
人生格言: 返工等收工! 月中等出糧

黃金玩家

三星玩樂勲章

wil-wil 發表於 2024-3-3 19:52
好多謝謙謙幫手分享!!  諗返你唔係第一次出席 76 活動,當時亦無為意你如此後生!! 如果唔係 ig 你問開點樣 ...

啱呀!我最初入坑嘅目的都係想平時喺屋企有更加好嘅享受,可以舒舒服服享受下假期,喺屋企聽吓睇吓戲。點知不斷上網做功課,中毒就越嚟越深🤣
Btw音響尼樣嘢真係唔係話越貴越好,越大就越好,真係要自己試過先知咩一回事。

黃金玩家

三星玩樂勲章

wil-wil 發表於 2024-3-3 19:55
現在最緊要再令你劇毒加深  講笑 ... 不過你考慮緊加部 Sub 仔 ~ 就幫下你體驗上升下 lev 先 {: ...

好衰架🙈🙈

黃金玩家

三星玩樂勲章

erinerin 發表於 2024-3-5 15:40
感謝謙仔禁Support我地!!!!!下次活動再見!!!!!!
(小心小瑟同班76友啊,佢地大毒販嚟!!!! 周圍放毒唔使本架{ ...

等我加入埋,一齊毒返你先🤭