設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: qq1122yq

[討論] 退燒?植物人?是雨是淚?

黑鑽玩家

三星玩樂勲章

細細個睇住老豆玩VHS租帶...之後老豆繼續有玩VCD同DVD
去到出嚟做嘢就自己玩BD,File
到而家自己住可以砌5.1.2玩UHD
有人話File,串流方便
老實講,比多100次我揀都係玩實體碟
碟D聲真係實在D
不過而家好似無咩戲睇咁
但係D機可唔可以唔好咁貴

評分

參與人數 3威望 +140 金錢 +140 收起 理由
MDLP + 80 + 80
DuckieSiu@G + 10 + 10 啲機真係選擇少又貴
qq1122yq + 50 + 50 非常認同呀。

查看全部評分

鑽石玩家

齙牙珍

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

carsonp0107 發表於 2024-4-17 14:21
細細個睇住老豆玩VHS租帶...之後老豆繼續有玩VCD同DVD
去到出嚟做嘢就自己玩BD,File
到而家自己住可以砌5.1 ...

如果講av amp器材,2003嗰部yamaha rx-v2400算有驚喜,可能係沙士,當時旗艦喺豐x買都係58xx,而家冇2皮以上都係老二級數!

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

等待真8K到

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
qq1122yq + 50 + 50 之後又16k

查看全部評分

鑽石玩家

齙牙珍

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

人工又唔見加4倍

黑鑽玩家

三星玩樂勲章

那時候 我加了一件 VHD機
原因 昰有些軟件 當年只有發行VHD 版本。

評分

qq1122yq + 50 + 50

查看全部評分

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

通縮周期, 仲有得玩已經是福😉

評分

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

我都係由結婚有自己一個家先比個frd帶我入坑玩最平的5.1. 當年全部都係執2手AV AMP同speaker .. 係3年前先第一次轉procella ..
而我就唔鍾意屋企keep咁多野.. 一開始已經係用media player睇戲 (即係玩file) . 到現在可以download既都會揀UHD既file黎download .. 得1xGb既片我唔會waste time去試..
成日都聽到咁多位ching話玩file 唔會好聲得去邊.. 但一套戲有成8xGb果d file, 真係想知道同實體碟差幾遠? 我當用晒同一套system去play .. 只係play碟用既碟機 同玩file用既media player 我都明有影響 .. 但聲果part真係都仲差好遠?

評分

查看全部評分

Sony X9300D 65
Pioneer LX89 | LCR/Surround: M&K S150 | Atmos: B&W M1 x 4 | Subwoofer: JL E112 and M&K V12+ | 後級: 老秦7250

鉑金玩家

貧窮限制我想像

評分

參與人數 2威望 +130 金錢 +130 收起 理由
qq1122yq + 50 + 50 扮嘢

查看全部評分

鑽石玩家

5.從來無停燒
仲越玩越專注, 成間屋打散晒, 重新間格, 搞埋客廳隔聲裝修, 夜深爆100db, 別說隔離屋, 自己個女都影響唔到, 傳到入睡房蚊支咁細聲, 佢可以大交睡
也不忘初心, 我是燒友也是真用家, 每天減少睡眠時間,都要抽時間看片看劇, keep全一年最少500套片, 仲未計劇

時代唔同左, 線上流媒體天下..都很多好作品,總括比以前只睇碟多好多野睇, 我的睇片量都追到氣咳, 我覺得比以前更好玩

評分

參與人數 3威望 +150 金錢 +150 收起 理由
ltkeric + 20 + 20 恭喜Ching!

查看全部評分

不可一不可再, 向毒品說不, 向後級說不..
係...不能得一部咁小...

鉑金玩家

追器材追新技術追到氣咳,最大鑊係口袋唔係叮噹個百寶袋

評分

參與人數 2威望 +130 金錢 +130 收起 理由

查看全部評分