設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: KUNGKUNG

[影音配件] 4位排插 - 任意換 "肉" (P.7 新加相-終於塞返個 LOAN)

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

了解,今日會好好試試的  ... 多謝KING SIR提醒!!
minimoai 發表於 2010-11-27 09:13

記得出報告喎!
不過你唔好太大期望條線會好大改變喎!
因工業線係要大火煲100個鐘至有大變化,
300個鐘見真章,你煲左幾日都係開聲呀ja!
不過力水一定會好左既!

2萬

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

記得出報告喎!
不過你唔好太大期望條線會好大改變喎!
因工業線係要大火煲100個鐘至有大變化,
...
KING 發表於 2010-11-27 09:29

明白 ... 要慢慢黎
咁係屋企有D乜野可以大火煲佢? (唔計HIFI野)

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

明白 ... 要慢慢黎
咁係屋企有D乜野可以大火煲佢? (唔計HIFI野)
minimoai 發表於 2010-11-27 09:38

係屋企煲就兩樣既ja!
1.就咁插左係你套組合度黎煲law!咁就慢火煎魚,但你可以聽到佢既改變!
2.心急既就用熱水煲黎煲!咁就大火煲,但缺點係唔知變化,煲得幾日就要law去插吓黎聽比較!唔得既又"蚊"走去煲水!比較麻煩d 啦!

我自己就插左係地盤大火煲左幾日,係不停咁煲水喎!我一得閒就係咁煲!
因唔駛自己比電費水費,煲完就倒左去,跟住又煲一壺重復咁煲!哈哈!
煲完就law返屋企插落套組合度用啦!

2萬

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

係屋企煲就兩樣既ja!
1.就咁插左係你套組合度黎煲law!咁就慢火煎魚,但你可以聽到佢既改變!
2. ...
KING 發表於 2010-11-27 10:34

我係用熱水煲黎煲架 ... 不過就無不停咁煲水呀 ... 都唔知成個星期有無煲過一次

不過有時間真係慢火煲 ... 聽到D變化就最好呀

3萬

鑽石玩家

我係用熱水煲黎煲架 ... 不過就無不停咁煲水呀 ... 都唔知成個星期有無煲過一次

不過有時間真 ...
minimoai 發表於 2010-11-27 10:49

吓!咁樣即係煲左唔夠一個鐘,等如冇煲過!
點都好啦!你返去插一次落去組合度聽一聽先!記住佢既d聲先啦!
之後再"蚊"走佢law去煲水啦!起碼煲佢10壺8壺先啦!唔係你想佢開聲起碼一個月呀!
然後先插番落去組合度慢慢煲啦!咁樣你慳番成個月時間呀!
都係果句開聲唔代表煲起條線,你預300個鐘啦!

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

回覆 222# minimoai

好滿意,你都整返隻玩下 ~
http://www.post76.com/discuss/re ... 51&fromuid=9198

銀級玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 221# minimoai

minimoai Ching ,
* 今日係咪出左去 鴨記 買 頭/尾 ??
* 老P 4mm 係 多股線 , 我估插 AMP 會好 D
* 老P 2.5mm 係 單支線 , 我估插 十仔 會好 D
** 有錯請其他 Ching 指正 **

2萬

鉑金玩家

回復  minimoai

minimoai Ching ,
* 今日係咪出左去 鴨記 買 頭/尾 ??
* 老P 4mm 係 多股線 , 我估插 AM ...
KUNGKUNG 發表於 2010-11-27 22:09

KUNGKUNG兄, 啱啱出左去鴨記不過唔知點解上次用個隻尾插係個邊賣貴成三十蚊 ... 跟著出去MK德8 D 鋪都close哂

條 2.5mm 已經整好係無頭尾   ... 早知買咗做頭先啦 ... 整著先都好呀

條 老P 4mm 今日試過比 AMP 同十仔用 ... 唔知係咪煲得唔夠耐分別唔係好大 ... 初步覺得比十仔既效果好D ... 依家插落部AMP到煲煲先

去試咗部3.1 CD player未呀?

3萬

鑽石玩家

KUNGKUNG兄, 啱啱出左去鴨記不過唔知點解上次用個隻尾插係個邊賣貴成三十蚊 ... 跟著出去MK德8  ...
minimoai 發表於 2010-11-27 23:39

minimoai 兄!老P 4mm多芯線如煲好既,不妨比AMP試吓,因取其平衡自然,分析力好!
條線未開聲祇會覺得佢好力,但聲音好"速"好"猛"低音好肥咁!
再加上你冇灌沙,條線背景會冇咁靜!所以你會覺得插十仔會好D 啦!

P.S 點解你唔去番自己個DIY老P線 POST度出報告呢?

2萬

鉑金玩家

minimoai 兄!老P 4mm多芯線如煲好既,不妨比AMP試吓,因取其平衡自然,分析力好!
條線未開聲祇會 ...
KING 發表於 2010-11-28 00:02

KING Sir 我POST咗架啦   ... 係個個POST會有多D資料