設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ykluk

[電源線] 終於都diy第一線 - ViaBlue X-25

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

其實如打孖行去夾硬比拖板用,咁不如用其他比佢更識合更平既線,
正如一件靚恤衫,你點改佢既外表都唔會 ...
KING 發表於 2011-6-23 20:43

其實拖板線來來去去都係嗰幾個選擇!!!

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

avlam 發表於 2011-6-23 20:46

絕對正確同意!
sales靠得住,豬"拿"都會上樹。
祇回應不推介!
"別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿"

76-FriendClub

76-FC 藍寶石勲章

整得幾靚!

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

又睇又問又搞又吹, 終於都做人生第一條diy線, 本來去ssp高x買料o個陣係諗住做條oyaide 2.0 (驚2.6超硬). 去 ...
ykluk 發表於 2011-6-23 00:27

整電源線係第一步, 好快你就~~~呵呵~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

1萬

三潮玩家

76 榮譽版主勲章76星級影音勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

ching 都好多嘢玩喎,又diy rca 又diy pc
My E-mail:rlwk2009@post76.com
Projector:Sony VPL-VW260ES
Screen:OS Pure Mat II EX 90   
AV AMP:RX-A2040
POWER AMP:Emotiva XPA-5
BDP:Panasonic DMP-UB400
前置:Dali ikno 5 mk2
中置:Dali vokal 2 m

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

其實你個Mk頭夾線位,可以再張條線介走多d外皮,去到銅網及銅紙果層皮,
咁就會冇咁粗身,而個MK頭就唔 ...
KING 發表於 2011-6-23 18:10

明白, 好開心king sir你比到咁詳細意見我, 我開呢個post都係想大家比多啲意見同指導我, 真係唔該晒!!

推介我就唔再會呀啦!你自日己揾d舊post睇吓都大把有提供。
但呢條線既唯一差d就係力水,點解高X仲會提供 ...
KING 發表於 2011-6-23 18:35

其實高x都話呢條線最好就用喺source或者tv, 我都係暫時插住先, 遲啲應該會換返位, 我都唔想用轉插.
我知king sir你之前比人話過毒, 所以你宜家唔推介, 不過我真係想知你覺得邊條線比拖板好, 不如你pm我啦, 唔該你啦!!

其實如打孖行去夾硬比拖板用,咁不如用其他比佢更識合更平既線,打孖行要$300蚊呎喎!
正如一件靚恤衫, ...
KING 發表於 2011-6-23 20:43

我自己覺得應該要因應返條線既特點去用, 好過夾硬為咗用佢而行孖, 咁不如做2條比source同tv, 所以應該搵返條合適既比mts-6先o岩.

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

avlam 發表於 2011-6-23 20:46

其實我係咪應該再試吓做返條oyaide 2.0 + mk頭, 比返mts-6用呢?

3萬

白鑽玩家

整電源線係第一步, 好快你就~~~呵呵~~
小瑟 發表於 2011-6-23 23:16

小瑟大王, 我完全知道自己擺明中晒毒又唔理, 我見張credit card statement都嚇咗一嚇...

ching 都好多嘢玩喎,又diy rca 又diy pc
rlwk2009 發表於 2011-6-23 23:28

9爺, 你又咁快踢爆我下一步, 不過我發現我上次問你o個個頭真係要焊, 我宜家諗緊要過o的免焊rca頭, 定係買架生頂硬上學埋點焊錫...

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

小瑟大王, 我完全知道自己擺明中晒毒又唔理, 我見張credit card statement都嚇咗一嚇...  

...
ykluk 發表於 2011-6-24 00:22

毒海無涯,回頭是岸!
祇回應不推介!
"別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿"

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

其實MK頭除左左邊果隻腳之外, 其餘果兩隻係可以拎出來. 先入線上緊左邊個隻腳先(因佢唔可以拎出黎, 係最難對位),  然後將其餘兩隻腳先拎出來入線上緊, 再屈正放番去, 咁就易好多架啦~~ 我幾粗幾硬o既線都係用呢個方法入, ok次次都成功~~

今日行過x昌隔離果間x順, 有舊款白色mk, 內籠闊過紅色好多, 下次可以試下~~

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
ykluk + 10

查看全部評分