設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 阿正

[Rock & Pop] 《黃貫中》A 小調協奏曲 ... 流行曲推介!!!!

1萬

白鑽玩家

阿正

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銅耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

呢隻碟有冇果首故事呢??
小瑟 發表於 2012-1-20 13:51

Hidden track no.14– 故事作詞:黃貫中   作曲:黃貫中
你的聲音原是那麼近
就似安慰劑撫慰著舊情人
昔日舞曲 無聲告別
留下了無盡空虛 不再猶豫
永遠慨等待 原諒我今天
要再見理想 談何容易
灰色的心 誰是勇敢
天真的創傷 留下赤紅熱血
無論是光輝歲月 或是命運派對
即使不可修補這缺口
也算曾是擁有
海不闊 天不空
你要我冷卻夜雨中

無聲歲月中
留低是那衝開一切的腳印
門外看我會看得更清楚
期望你我堅守到謝幕
逝去日子中 留低是我真的愛你的烙印
長城厚厚不過我的心
期望你會給我去庇佑
寫好這故事

永遠慨等待 原諒我今天
要再見理想 談何容易
灰色的心 誰是勇敢
天真的創傷 留下赤紅熱血
無論是光輝歲月 或是無盡空虛
即使不可修補這缺口
也可繼續麻醉
海不闊 天不空
你要我冷卻夜雨中

在無聲告別中
留低是那衝開一切的腳印
門外看我會看得更清楚
期望你我堅守到謝幕
長城厚厚不過我的心
期望你會給我再震撼
寫好這故事

踏著那灰色的軌跡回家
自信活著便精彩 我在霧裡想你

在無聲告別中
留低是那衝開一切的腳印
門外看我會看得更清楚
期望你我堅守到謝幕
長城厚厚不過我的心
期望你會給我去庇佑
寫好這故事
我們慨故事
我們慨故事

與其窮一生去討論音樂或硬件, 何不用一刻放下心去感受音樂的善和美呢

1萬

白鑽玩家

阿正

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銅耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

第14首既隱藏歌已經成為我既手機鈴聲
leo25 發表於 2012-1-20 13:57

it,s the best song in the CD.........(only my view)
與其窮一生去討論音樂或硬件, 何不用一刻放下心去感受音樂的善和美呢

特別行動組版主

聽BEYOND得永生

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

Hidden track no.14– 故事作詞:黃貫中   作曲:黃貫中
你的聲音原是那麼近
就似安慰劑撫慰著舊情人
昔 ...
阿正 發表於 20-1-2012 14:24

呢首歌其實寫咗好耐嫁喇~
亞祺,BEYOND教信徒,聽BEYOND的歌長大,流住BEYOND的血,經[一次意外]得以看破凡塵,豁達人生,自此致力宣揚BEYOND精神,亦希望將崇拜BEYOND的態度,用於每一件事,仍在努力中......

1萬

白鑽玩家

阿正

呢首歌其實寫咗好耐嫁喇~
245141525 發表於 2012-1-20 15:08

前樂隊時期??很好呀!

特別行動組版主

聽BEYOND得永生

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

前樂隊時期??很好呀!
阿正 發表於 20-1-2012 15:17

1996年開始,每年6月,《組Band時間》都會喺呢個月嘅最後一個星期做一個《BEYOND的六月天》嘅特備節目,以紀念家駒。
2005年隨著BEYOND解散,呢個啱啱做咗10年嘅特輯亦都劃上句號。
主持Inti安排BEYOND三子每人送一份禮物俾家駒
家強送咗自己嘅作品《徘徊》
世榮送咗喺二樓後座打嘅Drum Solo俾佢,而亞Paul就送咗一首本來唔會公開嘅作品俾家駒
佢話呢首歌係宣佈解散之後作嘅。
就係呢首《故事》

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
jt24 + 10

查看全部評分

亞祺,BEYOND教信徒,聽BEYOND的歌長大,流住BEYOND的血,經[一次意外]得以看破凡塵,豁達人生,自此致力宣揚BEYOND精神,亦希望將崇拜BEYOND的態度,用於每一件事,仍在努力中......

1萬

白鑽玩家

阿正

1996年開始,每年6月,《組Band時間》都會喺呢個月嘅最後一個星期做一個《BEYOND的六月天》嘅特備節目,以 ...
245141525 發表於 2012-1-20 15:53

謝謝,很感動的作品

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我第一日出HQCD嗰時都買咗,但唔得閒听…
等到昨晚有空拆嚟听,絕對係少有有這麽多心機去製作的本地唱片!!!

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

聽"故事"的時候,腦海閃過很多年少片段,也很懷念香港人的"Beyond"和我們的"家駒"

1萬

白鑽玩家

阿正

我第一日出HQCD嗰時都買咗,但唔得閒听…
等到昨晚有空拆嚟听,絕對係少有有這麽多心機去製作的本地唱片!!!
...
tinsly 發表於 2012-1-20 22:33

有同感

1萬

白鑽玩家

阿正

聽"故事"的時候,腦海閃過很多年少片段,也很懷念香港人的"Beyond"和我們的"家駒" ...
solidsnaker 發表於 2012-1-20 23:48

是的,,,,