設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: victor_wong

[討論] 小收穫 大公開 (3月12日 日版 鉄板燒 實物圖)

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

請問隻date night 係咪美版有中字?

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

請問隻date night 係咪美版有中字?
shing517 發表於 2010-8-17 09:53

師兄,美版係冇中字架,但就包含咗戲院版,港版只有所謂加長版,老實趕,我覺得分別真係唔太大囉夏。

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

師兄,美版係冇中字架,但就包含咗戲院版,港版只有所謂加長版,老實趕,我覺得分別真係唔太大囉夏。{:1_ ...
victor_wong 發表於 2010-8-18 06:35

哦...THX, 冇中字都係支持本地產業吧...

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

師兄,美版係冇中字架,但就包含咗戲院版,港版只有所謂加長版,老實趕,我覺得分別真係唔太大囉夏。{:1_ ...
victor_wong 發表於 2010-8-18 06:35

咁victor兄你呢幅圖即是港版?

專業玩家

隆一哥哥

76 榮譽VIP勲章

wa.....甘都 小牙

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

舟兄,呢隻係 DIY 封面, 我將美版 3D 封面貼上港版盒,就夾硬變咗港美合一啦

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

舟兄,呢隻係 DIY 封面, 我將美版 3D 封面貼上港版盒,就夾硬變咗港美合一啦  ...
victor_wong 發表於 2010-8-18 17:31

ic ic

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

經典一定要入。為咗唔想比佢咃咁快轉版權而 Out of Print,呢個星入咗三隻 The Criterion Collection,同場加隻 Eason 同 Twins。九月至十一月都係 The Criterion Collection 月,好多其他碟都再冇 $ 再入。 個多星期後好想入 《高達》套 Breathless 《斷了氣》同《大島渚》套 Merry Christen Mr.Lawrence,再加套 Stanley Donen 嘅《花都奇遇結良緣》;呢套連 Jonathan Demme 2002 年同 Mark Wahlberg 都翻拍咗套 The Truth About Charlie 嚟助慶;嚟緊真係飽啦!不過話時話,Criterion D blu-ray 都算大整蠱,如果個 BD 盒有咩冬瓜豆腐,真係唔知點換盒,因為好似連 PS3盒都唔多啱駛。

[attachimg]

專業玩家

好佷強大的收藏量..........好羡慕

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

廿幾張相其實得四隻碟;見港版出得咁高興,始終千辛萬苦忍唔到手,平平哋入咗 Futureshop 幾隻限量鐵盒 BD,Resident Evil 1 -3 其實仲有套第四集動畫版,不過興趣唔大冇入,其實要至本身已有膠盒版,鐵盒同版膠盒版內容完全一樣,只係多咗隻廿分鐘 DVD,最老土係三隻 DVD 一模一樣,不如送第樣好過,咁多隻當中我覺得第三集盒面最靚;;至於隻《人.神.魔戰》之前冇睇過,睇完幾失望,唔關劇情事,係套戲狩清,CG 變得好假,完全投入唔到。

Picture 001.jpg Picture 002.jpg Picture 003.jpg Picture 004.jpg Picture 005.jpg Picture 006.jpg Picture 007.jpg Picture 008.jpg Picture 009.jpg Picture 010.jpg Picture 011.jpg Picture 012.jpg Picture 013.jpg Picture 014.jpg Picture 015.jpg Picture 016.jpg Picture 017.jpg Picture 018.jpg Picture 019.jpg Picture 020.jpg Picture 021.jpg Picture 022.jpg