設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: alfredmyc

我的高級影院與溫馨的家 - 舊料更新(UPDATE P1, P7)

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

回復  alfredmyc

嘩! 師兄原來換左銀色馬仔! 馬仔amp真係好靚, 個front panel好高級呀!  
...
sclendan 發表於 2011-7-29 18:42

哈哈,ching你成日讚人。
不過我都換佐好耐喇,你冇留意o者。
Marantz SR7005
Philips BDP-7500
KEF Q700
KEF Q600c
Mirage MX 5.1
請參觀-> 我的家庭影院

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

器材又正, 屋又正
rle18322 發表於 2011-7-29 22:18

多謝欣賞
KEF Q700
KEF Q600c

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

回復 91# alfredmyc

我真係覺得馬仔既amp同一般AV amp唔同樣, 個樣係貴氣d既, 唔知係咪兩聲道起家所以咁. 面版望落去無乜掣, 果兩直一橫線條同少少曲面.... 真係簡潔得黎唔單調!

AV amp一般我鐘意黑色, 因為多掣黑色會pro D. 但馬仔唔同, 黑色無野睇, 反而銀色襯上曲面再加上三條線條做出既光暗位就好優雅喇! 如果第時佢出titaium色仲good呀! 襯埋你果三隻new Q果d單元位.... 嘩!

76一日咁多post, 出新post好快就俾人蓋上, 可能miss左都唔出奇!
見你上個月先post新相, 應該都係個零兩個月到姐.

"力量, 分析力, SURROUND 都有完全唔同既表現, 連D BASS 都強佐好多, 呢部馬仔的確正!" 嘩, 部amp萬幾銀, 不過交足貨俾你, 咁真係值得恭喜喇!

馬仔聽歌配KEF new Q......諗起都.........
..玩AV最緊要識睇開d, d聲唔o岩聽, 苛包又唔生性, 唯有學識用耳仔就架生啦... >_<

黃金玩家

仲有呀師兄, 嚴重要求update張全家福俾我見識下....
..玩AV最緊要識睇開d, d聲唔o岩聽, 苛包又唔生性, 唯有學識用耳仔就架生啦... >_<

黃金玩家

仲有呀師兄, 嚴重要求update張全家福俾我見識下....
sclendan 發表於 2011-7-30 04:08

我冇諗過添.不過全家福相, 即係要我執野啦, 所以都係...時間問題. 哈哈.
KEF Q700
KEF Q600c

黃金玩家

我真係覺得馬仔既amp同一般AV amp唔同樣, 個樣係貴氣d既, 唔知係咪兩聲道起家所以咁. 面 ...
sclendan 發表於 2011-7-30 01:54

ching 你唔post 番張相, 我都真係唔記得原來d 單元係銀銀地色架喎. 因為我長期用網, 我試過唔用網, 但唔係太聽得出個分別, 可能av amp 聽歌唔會差好多, 或者係我木耳啦.

呢部amp, 應該都吸收佐好多denon 既技術, 所以低頻勁佐好多, 上次睇i robot. will smith 架電單車片彎, d 低頻剷埋對腳到, 好似架車片到你腳邊, 真係同608 係兩回事.
不過高音方面好似唔係太突出同清脆, 我又衰, 走去同我個fan 既cm8 加 前後級2ch 比, 始終都只係av amp o者. 哈哈.
其實個面版簡單有好有唔好, 因為好多info 都要開蓋先睇到, 但我又搵唔到用搖控可以display 個on screen info. 呢d 就係有得有麻煩囉. 反宜608 就可以display 好多on screen info. 真係要問下d ching 係咪我仲未識用個display function.
KEF Q700
KEF Q600c

黃金玩家

回復 95# alfredmyc

我都係咁話, 要執野.... 難影相....

黃金玩家

回復 96# alfredmyc

呵呵, 原來師兄都係"網中人"....
以前小弟用衛星, 果5個網到家陣都未拆袋呀! 但依家轉左座地就唔敢唔用網, 放果個走廊位好怕撞到單元, 都係裝返個"bumper"好d.... 不過唔落網既聲我都有聽過, 剛駁好線果陣有心急唔用網試機. 可能Klipsch唔同啦, 有/無網既聲我係聽到有分別, 無網聲係清d, 出d, 埋身d, 所以都唔敢再唔用網聲, 費事中"無網毒".... 不過Klipsch有度好, 就係個網唔係"插入式", 係磁石仔貼上去, "拍"一聲就裝上, 話拆就拆. 跟本上裝裝拆拆係無損耗既! 遲d開左聲可能試下開機拆網關機裝返........

師兄部機皮幾野上價型號, display function如果馬仔有咁設計你都應該有份喇, 不過換新機又要刨manual, 又係要溫書考試既時候喇 , 哈哈!

黃金玩家

呵呵, 原來師兄都係"網中人"....  
以前小弟用衛星, 果5個網到家陣都未拆袋呀! ...
sclendan 發表於 2011-7-30 15:36

聽ching講,我真係要認真試下唔用網係點先得,我諗2ch應該會分別大d.
不過對喇叭除網都幾麻煩。
KEF Q700
KEF Q600c

黃金玩家

聽ching講,我真係要認真試下唔用網係點先得,我諗2ch應該會分別大d.
不過對喇叭除網都幾麻煩。 ...
alfredmyc 發表於 2011-7-31 22:41

請真, 如果叭除網都幾麻煩就不如唔好試喇, 費事第時心思思, 玩得開心最緊要呀!