設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[投影機/幕] Sony VPL-HW30ES 3D 投影機 (首試篇)

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

又一件正野..可惜..個價..太.......
唔知要等到幾時D價先可以..不用..20K......

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

我都訂了..........
但未買幕, 各位有冇意見 JK 還是 GRANDVIEW 好呢........?
patrick12345 發表於 2011-8-16 23:56

恭喜恭喜
3D投影機:SONY HW30ES
功放:DENON AVR -X7200WA
藍光機:DENON DBT-3313UD
前置:B&W 804S
中置:B&W CMC S2
後置:B&W 685 S2
後置:B&W DS6
前高置:B&W DS3
重低:MK MX-250

銀級玩家

恭喜恭喜
hit87761 發表於 2011-8-17 06:59

唉...就係部機買得太豪...所以個幕由原本預算既 os 跌番去 grandview 或 jk 了....
我昨晚都問過, 幾間都話條 lan 拉到去中置位...

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

唉...就係部機買得太豪...所以個幕由原本預算既 os 跌番去 grandview 或 jk 了....
我昨晚都問 ...
patrick12345 發表於 2011-8-17 09:16

patrick12345兄,最后係邊度訂貨?你預咗幾錢買幕?

黑鑽玩家

我幾年前買OS PURE MATT II PLUS(加長Black drop同圓筒版)80",都不超過$4000,不過係手幕,電就一個Double.而家買OS要幾錢呢?

銀級玩家

我幾年前買OS PURE MATT II PLUS(加長Black drop同圓筒版)80",都不超過$4000,不過係手幕,電就一個Doub ...
hit87761 發表於 2011-8-17 09:32

現在手拉好似要 5xxx 了, 電就直頭過萬........
因小弟預算都係 5000 度.....所以諗緊 os 手, 還是 grandview / jk 電好.....

本身你多唔多用投投?用手拉方便嗎?
我其實有少少擔心屋企人唔識就力去拉會拉到起摺...
所以諗緊好唔好用 grandview 電...

銀級玩家

patrick12345兄,最后係邊度訂貨?你預咗幾錢買幕?
hit87761 發表於 2011-8-17 09:24

我最後其實都唔係在舖頭比錢,
因為我有位朋友既朋友係行內人可以幫我拎個好少少既價, 所以昨晚都係四圍睇睇喳....
但就無你咁快有貨囉....可能要到月尾, 不過我連幕都未攪掂, 唔急喇....

你就好丫, 今晚有得玩了

黃金玩家

hello hit87761 ching, 恭喜有新投投玩,hw30es都係我目標,想問下你鏡頭離地幾高&鏡頭到幕幾長? 店員同我講如果我鏡頭離地7呎3&鏡頭到幕11呎8,個畫面低會係39吋,當真?

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

請問樓低高度只有7尺, 幕+投影機下方要給家人行走, 兩者距離有15尺,這樣可以玩HW30ES 3D 投影機嗎

己有OS PURE MATT II PLUS 幕, 只欠投影機

2萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

恭喜87761 & Patrick 兄 真羨慕 。可惜我早投 JVC 啦 ! 如果吾係..........
Elac 249 & 241
KEF Q500 surround speaker
KEF T101 Atmos speaker
MK X10 Subwoofer
Yamaha CXA5100
Ediscreation 後級 7ch
Ediscreation HIFI HTPC
Panasonic 65VT60H
Rockna wavedream Dac
Modwright LS100 & KW