設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: AV_Duck

[機架] DIY 安裝電視機架初體驗 (**血淚史**+小小心得)

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

很興奮, 買了人生的第一套音響.
因為 前及中置, 頂住個電視, 又轉唔到去飯廳. 於是, 想掛高個電視,

行了 ...
AV_Duck 發表於 2011-9-13 12:29

正常丫,天下老虎一模樣!

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

一手揸電鑽一手揸吸塵機黎對抗老虎, 諗起都替你辛苦。
PP-HK 發表於 2011-9-14 17:46

應該叫老虎幫手做手術室護士,由佢揸吸塵機。

進階玩家

我都用緊呢個架,好好用,但係閣下既內子如果見到呢篇文,我驚你以後都上唔到76~~~老虎唔係亂叫架!(PS:雖然我都係咁叫!

鉑金玩家

我就係怕煩,又驚 5 arm 水平,比兩舊 楼下 D cfu 半晝攪掂

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復 11# AV_Duck

鋪頭叫甚麼名稱,價錢要多少呀?50" plasma 在 100mm 牆有沒有問題呀?

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

回復  AV_Duck

鋪頭叫甚麼名稱,價錢要多少呀?50" plasma 在 100mm 牆有沒有問題呀? ...
gabriellaw 發表於 2011-9-16 10:30

由北河街双數行去南昌街..就會見到..近蛇檔
窮人.amp pioneer lx87   Wharfedale Denton 80th   center kef kht5005   surround bose       subwoofer sunfire hrs-12    sony klv-46v400a      PIONEER LX-55  SONY PS4  panasonic BDT320

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

係囉…點解唔叫老細幫手揸吸塵機?
不過你一條友自己攪掂真係好勁

高級玩家

樓主勁呀!
今我想起幫朋友安吊櫃,3個人頂住個櫃時我跟個friend,一手托櫃,一手拿住把麥泰保起度drill the hole 及安裝.之後另一個就一路吸塵.
唔熟手真係好辛苦

高級玩家

76 榮譽忠義勲章

回復 38# sw20

唔熟手,真係好幸苦. 但熟左之後,就覺得好簡單.
    而家去 淘寶 或 宜家 買"家私", 自己砌. 覺得好好玩.
    都係一種樂趣.
Hi

高級玩家

76 榮譽忠義勲章

回復 26# wahwahb

long 高電視係一個很好的選澤.
    簡單, 可塑性又高 (唔順眼, 可以再執位)
    但最難是找到一個 Arm 中置 大小, 又襯到傢私 顏色的電視架.
    而且, 如果個電視架 係由一D輕身木造成. 我坦心D 共振會好遲利.
    所以最終放棄左.
    咸魚,青菜 各有所嗜. 最緊要係自已同 Mrs. Tiger Happy
Hi