設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: johnlawlaw

大家小心這個人

關閉 [複製鏈接]

專業玩家

回復 81# Szelong

師兄你都算好老皮。等三個鐘?! 問候佢全家都似!!

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

17seller call我提供手机,本人不在港
约交收,冇提先决條件下,好简单一部十年机,
連老人家都话吾 ...
agic 發表於 2011-9-19 12:24

= =開始唔明你想講咩~陳志雲都已經打甩左官司~大家都無謂再引經據典~如果你可以解釋600/400哩個問題的話大家都唔洗哂咁多口水。唔願意的話就算~但唔好再講咩自由貿易﹑私人買賣。件事擺左上台大家都唔想,你要避的話都冇辦法。

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

成件事好簡單,一個堅持要試機,唔試就只出400,試就比600
一個堅持無得試,要賣600

久而久之,大家都無左件事,無講好價錢同試機的問題,就相約交收,一個以為肯交收,即係六百無問題,一個以為無得試就交收,即係當初開的400蚊都肯賣!

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
plnl88 + 10

查看全部評分

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

成件事好簡單,一個堅持要試機,唔試就只出400,試就比600
一個堅持無得試,要賣600

久而久之,大家都無左 ...
阿定 發表於 2011-9-19 13:29

係有一個女人打比我問我是否有一部amp賣,佢話係有人叫我打比你的,又問我幾多錢,我話600,咁就問我可以邊都交收,我就話旺角交收,去都就有一個老人家同我交收,但他比錢時就比400,我話是600,但他話唔知,佢有張紙寫住比400,咁我打返比個女人就話佢bass話一早pm你話你知無得試400,我話比佢聽佢都無pm過我,又叫佢同bass講現在可以去邊道試,之後又話無地方試算喇唔要喇,咁我真係O嘴,為有平比佢...

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

係有一個女人打比我問我是否有一部amp賣,佢話係有人叫我打比你的,又問我幾多錢,我話600,咁就問我可 ...
lamtsai 發表於 2011-9-19 13:31

咁果問題就係你同果個女人的溝通出問題啦,如果你講明600,果女人話無問題就約交收,見面時佢講咩boss唔boss都係多魚,因為你係同果女人做交易,唔係同佢boss做交易,出到來價錢有問題,調頭走係最正確的做法,要怪可以怪果女人無口齒,咁當然如果女人係同agic有關的,就好睇agic同呢個女人係咩關系

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

咁果問題就係你同果個女人的溝通出問題啦,如果你講明600,果女人話無問題就約交收,見面時佢講咩b ...
阿定 發表於 2011-9-19 14:01

你認為呢個女人同agic無關??佢口中的boss唔係agic?

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

回復  Szelong

師兄你都算好老皮。等三個鐘?! 問候佢全家都似!!  ...
Pooh 發表於 2011-9-19 13:22

渣住架車,係佢附近等佢,又拎上又拎落,唔要唔緊要,一句未得囉, 第日又要扮第個pm我壓價,
俾我知到打俾佢又唔敢聽.
AMP:Marantz SR6009
2ch :PM8005,MuziShare x5,ZA01
BDP:OPPO 203
CAS:Linn Majik DS
FS:S5,R100
CS:Q200C
RS:Wireless KEF T101
Sub:EarthQuake P8 V2
PF:Lightspeed-309 , Belkin PF40

專業玩家

回復 89# Szelong

遇多兩個呢啲友仔,師兄你實變阿諾舒華辛力加,哈哈。

2萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我之前亦試過比人臨時壓價 。其實真不好受 !似比人偏般 !
Elac 249 & 241
KEF Q500 surround speaker
KEF T101 Atmos speaker
MK X10 Subwoofer
Yamaha CXA5100
Ediscreation 後級 7ch
Ediscreation HIFI HTPC
Panasonic 65VT60H
Rockna wavedream Dac
Modwright LS100 & KW

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

夠我上次賣AMP 單經典, 約好哂交收, 我車埋出去, 10PM 打到01AM 都唔聽電話,
人間蒸發, 第日用第個身份PM  ...
Szelong 發表於 2011-9-19 13:11

其實好多咁既人 係無得小心,遇到只能當自己唔好彩  我近期都試過,個買家發pm叫我留電話,之後打黎話好有誠意買,跟住話做緊野遲幾個鐘再打比我,後來過左幾日都冇左蹤影,其間有幾個師兄問,我都話hold左比人   之後我再打比嗰個人,想話問佢到底係咪要  佢仲好笑,話諗緊個運送問題,我心諗$100叫貨van咪得low,洗唔洗諗幾日,之後佢又話收工再覆我,到依家都無左影(嗰次通話已經係中秋節之前既事了)   好心買就一句 唔買都係一句啦,hold左比佢咁耐  我都癈事再打去問佢了 知道自己唔好彩遇到個玩電話既人
AMP: DENON AVR110 /DENON 7200WA               
LCR:  JBL LS40X2  JBL LS CENTER /MK M7X3                          
SUR: JBL L820X2 /MK M4TX2                        
SUB: JBL LS120P / MK SB12  
ATOMS: J