設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: KING

[電源線] DIY Acrolink 7N 4020III+4030II 配Oyaide C/P004 P.23,6N舊線P.27,報告P.28

黃金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章

King Sir, 醫院級標準有咩特別好處?  而這種好處對音響又有什麽貢獻呢?

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

King Sir, 醫院級標準有咩特別好處?  而這種好處對音響又有什麽貢獻呢?
喬峰 發表於 2011-9-19 03:32

有個級別比佢好似有Q.C過咁啦!物料會好D耐用少少。
音質上我自問唔識聽啦!買佢係貪新鮮新牌子唔係貴咪玩吓law.
果隻尾插設計幾好,全部直入既。
祇回應不推介!
"別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿"

進階玩家

king sir好手工

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

最好唔好講話毒人啦!都係分享DIY POST黎啫!
咁我又邊個毒我呢?唔通我又講邊個邊個係毒王毒我 ...
KING 發表於 2011-9-18 22:39

我覺得無私的分享係值得尊敬!!!
CDP: Marantz CD6003
DAC: Teac UD501
AMP: Rotel RA-06, Rotel RB-06 x 2
SPK: B&W CM5
PWR: Oyaide MTB-4 R1
SPK CABLE: Inakustik LS-603 (bi-wire)

星級玩家

正呀king sir!小弟又學到野
我都岩岩diy左條線, 整理下d相都試下同各位師兄分享

黃金玩家

SrZorro

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

我都唔敢亂吹....只可以講聲多謝分享.

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

有個級別比佢好似有Q.C過咁啦!物料會好D耐用少少。
音質上我自問唔識聽啦!買佢係貪新鮮新牌子唔係 ...
KING 發表於 2011-9-19 08:44

同luk ching 一樣:

真功夫, 大師父!

其實我都想知咩係醫院級, 我初初以為係牌子黎...
Marantz SR7005
Philips BDP-7500
KEF Q700
KEF Q600c
Mirage MX 5.1
請參觀-> 我的家庭影院

白鑽玩家

King Sir,

有機會見識兄台 大作,小弟受益不少

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

回復 1# KING

整得好鬼靚仔,又學到野!
多謝King Sir 分享!
[TV: Sony XR-65A90J] [BDP: OPPO 205]
[AV Amp: Anthem MRX 1140] [Power Amp: Sunfire TGA-7401]
[F: JBL Array 1400] [C: JBL Array 880] [S: JBL Studio 530] [TR: JBL Control 1 Pro]
[SUB: SVS PC13 Ultra x3

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

經"米赫兄"幾次要求仲開到聲叫到,咁唯有出個DIY POST就唔係推介POST黎啦!
昨日係18樓入左6呎!原 ...
KING 發表於 2011-9-18 22:10

係喎KING SIR ~想問吓如果有D PC既粗度比較粗 or 係果d double run 果類pc卷埋一條既你地上美式插頭果時咪有兩片膠碼同兩粒鏍絲管住條cable同膠殼既(果兩片野喺插頭膠殼入面 , 但鏍絲上出面......) , 你地會唔會照上到鏍絲呢?我遇過但收唔到個膠片冇位夾緊放唔落 , 但如果唔收又夾唔死條pc , 或是只收死單邊唔要另一片呢?~但個插又側埋一邊......(小弟文筆唔好 , 唔知你明唔明我既問題呢......? ~thx!!
Amp:Anthem MRX-710/Bp:Philips9600/SACD player:Luxman D-03 Deluxe+Calyx DAC /Int.Amp:Melody Super 34(KT77)/Fs:A4SPT-VP 酒桶仔/Cs:QUAD L2CENTER/Rs:Quadlite/W:800Ultra/PC:Gutwire3.1&5.1/ISO FOCUS