設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[影音新聞] KEF R Series 經典金曲 AV 鑑賞會 (AV Blog 資訊)

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

e條女隻bd好正,佢d高音聽到我訓著
仲好身材到....
鐵心心 發表於 2011-12-18 01:14

高音聽到我訓著 <--- 咁都得!

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

原來係一名女高音黎,再唱埋 pop! 今日睇到個段 BD,真係令人贊歎 ...  

...
wil-wil 發表於 2011-12-18 01:18

Will 總,今日除再隻 The Way We Were,同 My Way,全部都係 Musical 黎。

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

其實今日好多都揀得好正!

Will 總,今日除再隻 The Way We Were,同 My Way,全部都係 Musical 黎。
plnl88 發表於 2011-12-18 01:31

1萬

黃金玩家

今日慶幸出席到 KEF 同音響技術合辦既呢個活動,大草兄揀黎好多唔同類形既 藍光曲目及 介紹好多 Artists 既 ...
wil-wil 發表於 2011-12-18 01:00

Wil 總覺唔覺靚妺個 VERSION 好啲呀。
但靚妺 VERSE TWO 升半度個時有個 NOTE out 左 KEY。

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

靚妺個段我出左去接人,所以無睇到 ...

Wil 總覺唔覺靚妺個 VERSION 好啲呀。
但靚妺 VERSE TWO 升半度個時有個 NOTE out 左 KEY。 ...
plnl88 發表於 2011-12-18 01:34

1萬

黃金玩家

其實今日好多都揀得好正!
wil-wil 發表於 2011-12-18 01:33

歌就正靳。
但,那些歌表現唔到對 KEF 的實力,應該重有啲層次未出。
SUBWOOFER 有 OVER 現象。
建議佢地加多幾首 FUSION JAZZ 如:
[youtube]K4Di2rvigVk[/youtube]

1萬

副版管

KEF 呢隻拾仔同 TST 一樣型號,之前我地搞既 AV 活動調教時都要就住黎玩!  其實都未真正試到 R 系列一整套喇叭,所以都好期待!

歌就正靳。
建議佢地 ...
plnl88 發表於 2011-12-18 01:41

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

歌就正靳。
建議佢地 ...
plnl88 發表於 2011-12-18 01:41

水晶兄都有去? 係咪第二場? 我睇第一場.
完全同意你講既野, 聽完唔太覺r series 有咩特別之處...
呢隻十隻係reference. 都唔係果個級數.
Marantz SR7005
Philips BDP-7500
KEF Q700
KEF Q600c
Mirage MX 5.1
請參觀-> 我的家庭影院

1萬

黃金玩家

水晶兄都有去? 係咪第二場? 我睇第一場.
完全同意你講既野, 聽完唔太覺r series 有咩特別之處...
呢隻十隻 ...
alfredmyc 發表於 2011-12-19 12:31

佢地揀錯歌。
鋁鎂合金的長處係中高通透,彈跳力強。
放 MUSICAL 都重好啲。
放 CABARET 同 CLASSICAL 唔會有乜突出之處。
放 FUSION 或 GAY JAZZ 的 DYNAMIC RANGE 先會表現到對 SPEAKER 的實力。
齋聽人聲真係哂左對 SPEAKER。
個人覺得個 DEMO ROOM 的 SOUND ACCOUSTIC 有點怪。
支電 BASS 同 KICK 啲聲好浮。大部份歌都係咁。
用 SET 老麥去推都有少少唔夠肉地的感覺。

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

佢地揀錯歌。
鋁鎂合金的長處係中高通透,彈跳力強。
放 MUSICAL 都重好啲。
放 CABARET 同 CLASSICAL 唔 ...
plnl88 發表於 2011-12-19 12:47

同啲真實嘅樂器又點比呢 !!!