設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[手機及平板] Sony 與 Hitachi 為下一代 iPhone 打造 4 寸顯示屏 (76 Blog 資訊)

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

據報導指出,蘋果公司已與日本 Sony 以及 Hitachi 以合作為下一代 iPhone 生產一塊 4 寸的顯示屏,它將在 2012 年推出。據日本蘋果新聞網站  macotakara.jp 估計,這兩家公司已經開始生產 Cupertino 的新型液晶體顯示屏幕。如果報導屬實,這將大大有助於確實下一代 iPhone 顯示屏的真面目。

此為外國網站資訊,詳情可到 76 Blog 內了解 ... http://www.post76.com/wordpress/?p=16767

2萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

個款好似幾靚仔 !

見習玩家

4吋..... 唔知解像度係幾多??

高級玩家

當初steve jobs又講到咁口響話3.5吋已經夠, 恥笑android機話唔會有人想用咁大部既電話 (暗指3.5吋mon以上既機大部, 但佢冇諗過mon大唔一定機大, 例如atrix)
宜家又走去出4吋

見習玩家

當初steve jobs又講到咁口響話3.5吋已經夠, 恥笑android機話唔會有人想用咁大部既電話 (暗指3.5吋mon以上既 ...
liljon852 發表於 2011-12-30 09:10

佢老哥一向講野係咁有性格架啦~

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

當初steve jobs又講到咁口響話3.5吋已經夠, 恥笑android機話唔會有人想用咁大部既電話 (暗指3.5吋mon以上既 ...
liljon852 發表於 2011-12-30 09:10

steve jobs 都咩佐. 所以apple 改策略都唔奇.
眼見android d 4.3, 4.6, 5.3 勁好賣, 如果仲死守3.7吋, 到時只會係d 死忠fans 先會買.
Marantz SR7005
Philips BDP-7500
KEF Q700
KEF Q600c
Mirage MX 5.1
請參觀-> 我的家庭影院

高級玩家

steve jobs 都咩佐. 所以apple 改策略都唔奇.
眼見android d 4.3, 4.6, 5.3 勁好賣, 如果仲死守3.7吋, 到 ...
alfredmyc 發表於 2011-12-30 09:17

應該唔係, 據報下代iphone係由sj親自監督同做決策, 反而4s先係交左比第2個搞.
所以出4吋應該係sj既主意.
如果佢仲在生既話應該都幾有趣, 實比記者問佢點睇自打咀巴呢件事

高級玩家

回復 5# Billy

說話說得太死了~

見習玩家

應該唔係, 據報下代iphone係由sj親自監督同做決策, 反而4s先係交左比第2個搞.
...
liljon852 發表於 2011-12-30 09:19

佢一句: "我係以當時消費者既習性而講既~ 而家唔同當時~"
無人吹得佢漲

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

...
liljon852 發表於 2011-12-30 09:19

而家d 人除時反口都得架啦. 記者問都冇關係.
Marantz SR7005
Philips BDP-7500
KEF Q700
KEF Q600c
Mirage MX 5.1
請參觀-> 我的家庭影院