設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: amoebabird

[喇叭組合] Elac BS244 升級去 247BE 個人聽後感分享

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

超正

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

any booming ?  speakers seem a bit close to walls ... but if booming is not obvious, this means your amp has pretty good control on base
Acoustic Solid 111, quintet black S,
accuphase 510, voodoo ren... bal.
nt505+cg10m, cardas clear reflection bal.
accuphase 2420,  voodoo renaissance xlr, modwright KWA100se,
wilson audio 7

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

嘩, 師姐, 你對247BE 好正呀

專業玩家

charliey 發表於 2013-5-7 10:05
any booming ?  speakers seem a bit close to walls ... but if booming is not obvious, this means your ...

Ching 開頭幾日有少少booming但而家一d都無架!我估開頭d booming係隻喇叭太新,所以我用av amp加煲喇叭的CD煲左兩晚就攪掂了!因為客廳得幾十尺加埋右手邊嘅飯廳都係一伯尺左右,買之前都怕有booming好在而家無事!
amoebabird

鑽石玩家

247BE + 241BE

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

amoebabird 發表於 2013-5-7 18:33
Ching 開頭幾日有少少booming但而家一d都無架!我估開頭d booming係隻喇叭太新,所以我用av amp加煲喇叭 ...

可能你左邊既窗簾幫左唔少

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

今日走左去吸毒,見到 ELAC 有新 model: 253 同 257,唔知有咩改進呢?
因為無錢買,所以唔敢叫人試。
請問知唔知邊間好人 d ,可以試機唔黑面呢?

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

fatkie 發表於 2013-5-7 22:28
今日走左去吸毒,見到 ELAC 有新 model: 253 同 257,唔知有咩改進呢?
因為無錢買,所以唔敢叫人試。
請問 ...

友誠十六樓天下試試啦,啊泰叫做好些小,其他冇禮貌多!
ATOLL IN200
MARANTZ  SA-15-S2 BLACK EDITION
PIONNER LX76
SONY HX750 55吋
OPPO 93
前置 ELAC 244BE
中置 KEF R200C
後置 MUSIC PRO
重底音 Velodyne  SPL800 i

銀級玩家

小弟用緊AV Amp Onkyo 5010 + 前置ProAc D18。
正打算換中置CC241 或CC241 BE。
請問241BE聲底是不是比較暖和厚?值得俾多D錢用241BE?