設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: tickle

[喇叭組合] 買ProAc 喇叭, 邊到 平, 靘, 正?

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章

FelixTheCat 發表於 2014-5-8 22:14
Can you wait for another 7 months?  Price can be beyond your imagination at 2 days before Chinese Ne ...

pm me detail have interesting in it!
thank you
山無稄, 地無缺, 才敢與76絕!

3萬

白鑽玩家

- KK-

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

我無係佢度買過器材,不過線材就買過幾次,老闆幾 nice的
(Post76 Android 手機版送出)

星級玩家

米高,個人經驗,一次生,兩次熟,三次大大鑊。
dCS Network Bridge / AQ WEL Signature AES / AQ Diamond Ethernet
dCS Vivaldi DAC + Clock / WW Platinum Starlight 7 / Cybershaft OP15
Local-designed dual-mono pre-amp
Nord One SE UP NC500MB Mono Blocks

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

HOHOHO 發表於 2014-5-13 19:47
may I to know yours Atohm S3 how much???
thank you

26K 在牛羊買,服務好~~~
現在努力煲喇叭中~~

黑鑽玩家

diamondblack 發表於 2014-5-13 20:07
米高,個人經驗,一次生,兩次熟,三次大大鑊。

三次大大鑊係咩意思
我想知道, 願聞其詳

星級玩家

tickle 發表於 2014-5-13 22:54
三次大大鑊係咩意思
我想知道, 願聞其詳

第三次足以賺翻之前豪俾你嘅。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
yeleung + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

dCS Network Bridge / AQ WEL Signature AES / AQ Diamond Ethernet
dCS Vivaldi DAC + Clock / WW Platinum Starlight 7 / Cybershaft OP15
Local-designed dual-mono pre-amp
Nord One SE UP NC500MB Mono Blocks

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章

MTX 發表於 2014-5-13 20:30
現在努力煲喇叭中~~

THANK YOU
山無稄, 地無缺, 才敢與76絕!

鉑金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

diamondblack 發表於 2014-5-14 06:41
第三次足以賺翻之前豪俾你嘅。

咁我以後次次都扮只係第二次去買嘢!
Synology DS3617xs with Roon, Qobuz,
Devialet Original d'Atelier;(FC) B&W 802D3, (SR) Devialet Opéra de Paris Gold Phantom, (SRB) KEF LS50 Wireless, (Atmos) KEF R50, Onkyo TX-RZ830, Sony A8F

科林玩家

好多年前在 MA 問價經驗, 純分享.....

我全程都係用有禮貌個種語氣問和答的, SALES 略帶輕佻 - 免強接受啦

我: 請問部 NAIM 合併幾錢? 唔該
MA Sales: 你用開咩機? 咩喇叭? (探我路, 評估我BUGET, 正常)

我: 用開YAMAHA AV AMP聽歌仔, 睇吓戲, 而家想正統D聽歌, 喇叭用緊 B&W CDM1
MA Sales: 呢部係歐洲機, 你話啦, 你想要咩價? (當刻我以為自己聽錯, 我個樣似水魚佢想玩我? 定還是 睇小我買唔起, 你咪報高D價踢我走囉)

我: 我當然想要一個靚價啦, 靚到我唔駛試即刻開單個種 (我順便申申手, 露隻錶比佢望望)
MA Sales: 係咪今日買先, 歐元升緊, 每日都浮動價喎 (咩料呀, 我要同呢位兄弟猜幾板, 切磋吓先)

我: 哦, 你地個價係收外幣嘅, 折算番港幣又請問幾錢呢?
MA Sales: 唔係計外幣, 不過有冇諗過一步到位呢? (心諗, 當然想啦)

我即刻答(唔比機會佢再講): 明白, 你一定有好介紹, 不過我真係好想知呢部NAIM合併幾錢先, 再考慮你其他好推介
MA Sales: 玩得NAIM, 好少人買合併 .... 又咁又咁 (跟住再講 一大堆 推銷說話, 冇心機聽呀)

我: OK 完全明白, 我而家出去睇睇英鎊匯價, 順便換錢, 番轉頭再傾 (你報個價有幾難呀, 癈話一倫, 想劏客, 技倆又低)  

轉身行, 門口都未出, 個MA Sales 細細聲話: 有病

我回身答佢: OK 我順便去掛號睇醫生, 你地收幾點? 講唔講得呀?

再轉身即走, 費事比人 XYZ#@*%

評分

參與人數 3威望 +29 金錢 +29 收起 理由
ww1338 + 10 + 10 絕對認同
tickle + 10 + 10 絕對認同
mdo + 9 + 9 師兄轉數勁快

查看全部評分

星級玩家

76 榮譽忠義勲章

MTX 發表於 2014-5-13 20:30
現在努力煲喇叭中~~

26K可以當然可以有一流服務啦,俾我就請埋你食飯tim呀!