設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: BRAHMS

[討論] 跪求前輩指路 - ISOL 8 LC & MINISUB AXIS

進階玩家

請問各位師兄加強版 LC同普通版LC分別大嗎?網上所見都係普通版...另可唔可PM小弟大慨價位
本來都係考慮PS Audio  Power Plant 5 ,不過有朋友用緊話用耐左會有牛叫聲= =

星級玩家

新手魔人

76-FC 藍寶石勲章

alpinweissM 發表於 2015-12-7 20:01
班毒王蒲晒頭,師兄金翅大鑊鳥

做乜呢度咁多人
ISOL-8 | Cubox | CA | YBA | Focal | Velodyne

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

cmlee 發表於 2015-12-7 18:50
師兄。。。微埋眼直上LC 喇。。。

唔洗嘥錢嘥時間。。。

大師... 咩你條路咁熟口熟面既

我又係... Cleanline 2 Wave --> MiniSub Axis --> SubStation Integra --> SubStation LC
YBA PASSION IA350
CAMBRIDGE AUDIO AZUR 751R
OPPO BDP 105D
FOCAL DIABLO UTOPIA III + CC900
MIRAGE OS3
MORDAUNT-SHORT AVIANO 7
PANASONIC TH-P42V20H
MAGIC TV 8000D
ISOL-8 SUBSTATION LC
隆宇 LY-206-2

黃金玩家

多謝咁多位歐陽前輩

不過正所謂"是福不是禍 是禍躲不過" 係咁多位前輩未出POST之時...我已經.....落左單....MINISUB AXIS勒

睇左咁多位師兄包膠同老外包膠(http://soundrebels.com/artykuly/ ... ub-axis-english-ver)

自己D 入門野加上都叫要插埋部合併機仔(其實諗過將LC 2組輸出聯為一組接合併機), 都係入AXIS 算啦, 費事個電濾貴過對喇叭(PROAC 1SC), 妹仔大過主人婆

其實單純地諗AXIS 已包含左ISOL 幾樣主要技術(除左乜乜EARTH CHOKE), 返到黎換下內接線(1.5MM 金銀好還是NEOTECH銅好呢), 換下IEC 就好滿足啦

(PS. 個LC 差價可以攞去買MON 打機同DISPLAY卡打機)

再次感謝各位歐陽前輩

點解你地個個都級級上, 唔通真係咁勁??????

黃金玩家

BRAHMS 發表於 2015-12-7 21:52
多謝咁多位歐陽前輩

不過正所謂"是福不是禍 是禍躲不過" 係咁多位前輩未出POST之時...我已經... ...

唔想心思思再嘥錢換上去,真係直上LC啦, 改訂換上去應該可以, 信我地啦, 我地個個換上去唔係儍㗎..

Mbl N31 roon, Audiolab P1, A1,
Focal Diablo Utopia Evo, N&E Bach music server,
Entreq Olympus Infinity,Ten, Silver cleanus, Power Atlantis digital infinity,
Stealth Sakra v16, Dream petite v16

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

BRAHMS 發表於 2015-12-7 21:52
多謝咁多位歐陽前輩

不過正所謂"是福不是禍 是禍躲不過" 係咁多位前輩未出POST之時...我已經... ...

點解你地個個都級級上, 唔通真係咁勁??????

其實佢地個個開頭都好似師兄你咁諗
minisub axis 夠殺啦。
結果係 用左一排 minisub axis 後個心就係度諗
"minisub axis 都咁正
條煙會唔會重好D丫嗱?"
於是乎心思思下
放細斧去吸煙嘞
又過了半年
"吓,你話 LC 會唔會更好丫嗱?"
結果係點,你有眼見啦。

比D加強版LC的肉照你睇下

想親身感受下?
去  志雲毒氣室  玩下啦

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

r002 發表於 2015-12-7 20:15
請問各位師兄加強版 LC同普通版LC分別大嗎?網上所見都係普通版...另可唔可PM小弟大慨價位
本來都係考慮PS A ...

Q: 請問各位師兄加強版 LC同普通版LC分別大嗎?網上所見都係普通版..
A: 分別都好明顯下。加強版高普通版一班度

鉑金玩家

師兄,補充一句
我部m.axis同integra都過唔到100日
入咗LC咁耐都未有升級嘅念頭
器材: 法國合併機+法國小喇叭+祖國宇宙盤
電處: 美國電源再生+英國濾波+日本隔離牛
電線: 美國波蘭日本香港聯軍

星級玩家

新手魔人

76-FC 藍寶石勲章

alpinweissM 發表於 2015-12-8 08:58
師兄,補充一句
我部m.axis同integra都過唔到100日
入咗LC咁耐都未有升級嘅念頭

乜重有得升咩?
ISOL-8 | Cubox | CA | YBA | Focal | Velodyne

進階玩家

plnl88 發表於 2015-12-8 01:11
Q: 請問各位師兄加強版 LC同普通版LC分別大嗎?網上所見都係普通版..
A: 分別都好明顯下。加強版高普通版 ...

謝謝師兄回覆,可否告知加強版LC什麼價位?
另志雲毒氣室係指邊樹,請恕小弟無知一問,謝謝