設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: aronchee0599

[請教] 1964 代理問題

星級玩家

jaffeinism 發表於 2016-7-16 23:16
師兄, U10 BASS得吾得?

師兄 , 你好呀 !

我 ( 個人 ) 覺得 U10 個低音 夠 實在 唔轟 好立體。

U12 就多過頭 , 焗咗 D 嘅感覺

專業玩家

大食怪 發表於 2016-7-16 22:36
你好呀 !  老套咁講 , 無話加唔加乘 , 因為始終㸃夾都要你

啱聽至得 。

有無試過a6呀師兄 你覺得同a10分別如何??

星級玩家

az0zz9 發表於 2016-7-17 22:16
有無試過a6呀師兄 你覺得同a10分別如何??

你好呀 !

U6 無試過 , 但試過 U5 , 各種聲音 清晰分明 分析力 OK , U10 就更細緻 .

U5 立體空間感一般 , 試過 U10 先試 U5 , 你會好快趣放低 U5 , 單元數量嘅影響 真係即刻體會到 .

U6 我相信 同 U10 比較 , 推測 都會同樣有好大距離

銀級玩家

Senior Web Designer

76-FC 藍寶石勲章

az0zz9 發表於 2016-7-16 21:55
即係經payral用卡俾同樣可以做分期??

Payral 不能做分期, 要一炮過比

咭就當然可以打去問下, 有條數係1964, 睇下佢比唔比你做分期啦, 視符你張咭比唔比啦 !!
Kit Kit Kit 2046 - Enjoy Hi Res !!

(1964 V8, AK240, Onkyo DP-CMX1, Chord Mojo, Sony PH2, Sony XBA-N3, Sony MDR-1ABT, Sony WH-1000XM2, Audio-technica -ATH CKR 10, KEF Space One, TEAC NT-503DAB.

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

大食怪 發表於 2016-7-9 11:23
師兄 , 我訂咗 A10 呀 。

剛用郵局 Speed post 寄耳模過去 ,

C Hing, 收到貨未?

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

大食怪 發表於 2016-7-16 23:24
師兄 , 你好呀 !

我 ( 個人 ) 覺得 U10 個低音 夠 實在 唔轟 好立體。

網上見到有人講U10同UERM差吾多==

我自己去試過, 係一隻偏監聽, 以人聲為主既塞, 聲音同K10UA近似, 但直白淡的, 高音延伸差少少, 低音就無乜,

傳真派個隻

星級玩家

ilikemusic 發表於 2016-8-23 20:58
C Hing, 收到貨未?

師兄 , 你好 !

1964 做嘢好快手 , 佢14/7 收到我個耳模 , 5/8 已做好寄到比我 , 勁快手 !

真係唔明白 , 㸃解聽 D 師兄講 , 經代理做要 2 至 3 個月! ? 香港代理拖慢同你搞 又 收得你貴 , 真係自己倒自己米

星級玩家

jaffeinism 發表於 2016-8-24 01:14

所以要 耳聽為實 , 要夾個人口味啦 !

黃金玩家

大食怪 發表於 2016-8-25 10:14
師兄 , 你好 !

1964 做嘢好快手 , 佢14/7 收到我個耳模 , 5/8 已做好寄到比我 , 勁快手 !

師兄你都算快收倒⋯⋯
我1/8收倒模,依家都仲係faceplates applied,唔知係咪因為個graphic真係要噤耐。師兄你有做graphic嗎?

代理我估一定會等埋一堆先寄,而且未必係用最快方法。一兩星期先寄到唔出奇。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

大食怪 發表於 2016-8-25 10:16
所以要 耳聽為實 , 要夾個人口味啦 !

@隻U10設計定位目標向都係錄音室鑑聽用, 我聽過同佢講既都幾吻合, 如果吾係已經有K10UA, 我就X沖一支了