設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Denonx6700h

[請教] Budget 1萬至3萬, 請問有咩書架喇叭好推介?

白鑽玩家

路西華 發表於 2022-11-11 05:34
好似AV女優,有好多人喜歡西條、冲田杏梨,最緊要大波,中頻要靚。但又有人喜歡三上悠亞、波多野結衣,最緊 ...

其實貼lee388段片亦無拆高音情況
正如你可以話冲田老師
UU漏氣唔實淨仲有少少dum
但都要基於客觀事實
唔可以扭曲話冲田老師UU
咁樣後面講乜嘢已經變得唔可信

就欠一點點 但這一點點 卻很遠

黃金玩家

MDLP 發表於 2022-11-11 18:46
Evo4.2無錯係好喇叭
一皮樓下best buy
不過唔係樓主一至三萬嘅級數

好似相睇咁,樓主想人介紹,我介紹左個女子,樓主啱唔啱係佢嘅選擇。如果唔啱,無所謂啦。如果啱,而樓主原本想Budget 1萬至3萬溝女,依家幾千溝到,樓主應該唔介意。😁

黑鑽玩家

三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

MDLP 發表於 2022-11-11 18:59
其實貼lee388段片亦無拆高音情況
正如你可以話冲田老師
對UU漏氣唔實淨仲有少少dum

https://fb.watch/gKnoHztOk0/
今日都仲玩35A既咪就係諗住舊時邵音音諗老咗邵音音話正
暴龍哥都話KEY個靚女頭落去都唔好KEY走邵音音個Body
呢對野我現場聽過,高中低比分30/100/30
高音低音都播到失真

評分

參與人數 1威望 +1 金錢 +1 收起 理由
MDLP + 1 + 1 到底係喇叭拆聲定係耳仔拆聲 都已經好明顯.

查看全部評分

黃金玩家

其實係……杜文澤話……key邵音音姐個頭落靚女dada個靚Body度,並唔係……key靚女個頭落音音姐個Body度。

黑鑽玩家

三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

路西華 發表於 2022-11-13 03:31
其實係……杜文澤話……key邵音音姐個頭落靚女dada個靚Body度,並唔係……key靚女個頭落音音姐個Body度。 ...

暴龍哥都話
”KEY個靚女頭落去”(貼個靚女頭落去)
“都唔好KEY走邵音音個Body”(唔好整走邵音音個身)
佢細個係睇邵音音,大個都係睇邵音音
你有冇睇條片邵音音講咩,細細個果時,依家我在脫衣嚇撚死曬啲靚仔
我都係比佢嚇死果個

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

每個喇叭都有佢嘅持性,35A是設計在近場聆聽, 在超過100呎空間一定冇高冇低,如果在桌上聆聽,應該會有一些音頻減少,大家唔好咁神化佢。

白鑽玩家

dplqb 發表於 2022-11-14 16:31
每個喇叭都有佢嘅持性,35A是設計在近場聆聽, 在超過100呎空間一定冇高冇低,如果在桌上聆聽,應該會有一些 ...

有聽開英國喇叭都知道
尤其是早期嘅tannoy, atc, pmc, B&W,....
就算去到旗艦級的高音暗到嗌曬救命
b&w 由matrix8年代開始
在帶領擺脫陰暗命運
早期少有唔跟風向嘅
只有monitor audio小金仙

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

https://www.facebook.com/groups/443630693072044/permalink/1068621403906300/

呢對喇叭3萬幾,強力建議你上友蛇11樓試一試,太過理論性冇乜用,聽多幾對好喇叭仲實際

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

https://m.facebook.com/groups/443630693072044/permalink/1040661850035589/

呢對小喇叭賣兩萬幾,但個氣勢同能量感一啲都吾似由咁細嘅喇叭出嚟,低頻量感仲好似由8寸低音打出嚟咁,你可以去中環凌志試聽一吓

鉑金玩家

pclai2000 發表於 2022-11-18 07:38
https://m.facebook.com/groups/443630693072044/permalink/1040661850035589/

呢對小喇叭賣兩萬幾,但個 ...

呢對隔離台槍王吹到行,用魔雷高音,SEAS中低音,不過4隻單元加埋先3千幾,對喇叭賣兩萬幾食水都幾深...