設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: S.C.

[討論] 十萬級別耳放

銀級玩家

sennbeyer 發表於 2014-4-7 15:15
十萬元既耳放就要配十萬元級既HI-FI source先好
而且都唔一定要十萬元既耳放先推到D耳機出色
就算推到耳機 ...

佢同麥景圖都係一體機黎, Goldmund 所有Digital in 支援 DSD 32/384, 吾洗配Source.

真正10萬元級純AMP Rudistor 一早已經推出過了

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
digiman + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

S.C. 發表於 2014-4-7 15:17
人怕出名豬怕肥, 出左名就自然在TB出現

CHING用開GOLDMUND音響呀~
佢D機殼一向都係咁嘅樣~

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

dio 發表於 2014-4-7 15:01
Goldmund 而家係癲的,家用hifi 斷尺計。哈。
好有新意。

係新代理有新意啫~

銀級玩家

dio 發表於 2014-4-7 15:03
拎住錢上去問佢實價幾多ok?
反正你都打算買。
Hi end 野唔係有折既咩?

我考慮過了, 如果一般情況當去mk音響店買叫佢同代理攞一定最平, 但係一般第一批外面音響店分吾到貨, 而笫一批通常恕無折扣, 之後第二批吾敢講, 但我已考慮得好清楚, 如果要訂我就吾會公開等開箱, 公開了我就係要自己死心不再去想, 畢竟原先我是打算五萬才入的, 七萬都入只是那一刻有考慮, 現在十萬就折扣後都吾買了.

星級玩家

S.C. 發表於 2014-4-7 15:30
我考慮過了, 如果一般情況當去mk音響店買叫佢同代理攞一定最平, 但係一般第一批外面音響店分吾到貨, 而笫 ...

究竟外國定價幾錢歐羅呀?
人地D定價包埋19%vat..
香港D代理好興跟果個價扮自己好合理。
合佢xx.. 哈。。

銀級玩家

hiyori 發表於 2014-4-7 15:23
也很好奇這部的USB input會是附送般的輔助,還是也是會有相當強橫的實力呢? ...

我再補上我手上所有的資料吧, 是龍是蟲真的試過先知了

機背輸入口, 睇來睇去也不清楚點較gain

機背輸入口, 睇來睇去也不清楚點較gain

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +15 收起 理由
hiyori + 10 + 15 一定要加分

查看全部評分

銀級玩家

lwt 發表於 2014-4-7 15:25
CHING用開GOLDMUND音響呀~
佢D機殼一向都係咁嘅樣~

我咩都無架

進階玩家

S.C. 發表於 2014-4-7 15:23
佢同麥景圖都係一體機黎, Goldmund 所有Digital in 支援 DSD 32/384, 吾洗配Source.

真正10萬元級純AMP  ...

係喎,佢有埋DAC部份
睇漏O左幅文字圖

個人覺得部O野實力一定有,仲好強
HI-FI大廠喎
但係值唔值,買唔買得起等等就睇個人
個人就係買唔起既一個,無福消受
等睇報告算了

想問多句,呢部係唔係GOLDMUND出O黎推平板既AMP?

專業玩家

當佢五萬蚊source 加 五萬蚊 headamp 話唔定會過到自己哥關

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

10w