設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: nikfung

[入耳式] [開咗箱文] 明明Noble話隻K10U RoseGold同隻"橙"無分别-做乜會咁?

鑽石玩家

jaffeinism 發表於 2016-6-4 15:48
個隻其實系紅色; 德8商塲

咁橙紅色啦…我在湾仔買的
(Post76 Android 手機版送出)
毒海無涯....回頭又不見岸!!

星級玩家

nikfung 發表於 2016-6-4 16:11
唔等得可以去“一齊走”睇吓有冇現貨
(Post76 Android 手機版送出)

明白,即是又係 email 唔覆 ,要投訴 pay pal 先寄比你 嗰 D 公司

因為我想搵 2.5mm 平衡線 ,得閒過去碰下運氣先 !

謝謝 !

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

條線好毒下, mark底先;

K10u 個包裝有少少投訴, 完全無封膠紙, 我開個盒耳機保護盒有手指印....  希望個代理跟下;

另外想講, k10u强項系音色細緻, 順滑, 解析好,. 聲音偏中高, basshead就無謂玩呢支, 聽過幾個人話佢低音吾得, 我心言念, 如果枝枝塞搞到好似roxanne ii甘, 甘佢已經無左自己特色

科林玩家

jaffeinism 發表於 2016-6-4 16:28
條線好毒下, mark底先;

K10u 個包裝有少少投訴, 完全無封膠紙, 我開個盒耳機保護盒有手指印....  希望個 ...

k10u 低频点会吾得,只不过是整体平均,吾特别特出低频,好似846做到甘暗自然会觉得低频主导。k10u 铝壳版已比原来一代稍暗。

刚才试了一下 1964 u12,低频和 k10u 才差不多,只是 u12 高频分离度更稍强。

鑽石玩家

想講的是當初入K10U鋁的原因是正因為U12和Roxanne II....筆者是在Roxanne II開賣當天, 試了JH四姊妹, 發现當中最平均的就是Roxanne II, 但它缺點是低頻較"肥、厚、慢"....心想要換綫改善一吓....於是當天下午去了老深尋線...期間因為該店只有A12這隻12單可换線作AB比較線材的變化效果, 其間也發覺到A12是一隻較着重低频而中\高不够細緻的耳機(相對A10)....當選了合適的線材也來過K10U鋁正面比較....當换上升級線後, 開聲一刻, 双眼發亮, 心想 : 「就是它, 就是耍三頻平均而細緻, 低頻要"壯、快和立體".....於是就入了它、至今也十分滿意!!!

鑽石玩家

大食怪 發表於 2016-6-4 16:28
明白,即是又係 email 唔覆 ,要投訴 pay pal 先寄比你 嗰 D 公司  

因為我想搵 2.5mm 平衡線  ...

唔係佢地對客不周, 而係廠细做唔切....PSA個website好誠實地去形容佢啲線材的特性(如多咗乜、少咗乜)你上去睇完再選一個组合, 看看幾$, 啱就去"一齊走"睇吓有無相同....佢地貴唔係好多....你俾運費都喺差唔多....最重要係可以即試即買嘛!!

科林玩家

1964ears 公布资料稱 u10 是 v 型調音,u12 則是順序高中低稍高,整体刻意調稍暗一点,但又没 u8 那么傾斜向低頻斜,其實算是很平均的。師兄現場分得出 u10 和 u12 主要別真燒友也。不過  u12 只是高頻沒 u10 顯,其細節和分離度應是強於 u10 的。

如果單講質素 u12 是勝於 k10u 的,雖然我也是後者用家。u12 用手機推原線下我也聽到一些樂器分離度更清晰的效果,對比 k10u 換了線,真是十分強悍。

專業玩家

大食怪 發表於 2016-6-4 16:06
師兄,請問 plussound 造線時間耐唔耐,交貨準時嗎 ?

謝謝 !

plussound造線唔耐
你預40日寄到比你,email佢地會覆
我岩岩先寄番條線過美國比佢地整
線廠黎講,plussound服務幾好

鑽石玩家

fb24601 發表於 2016-6-5 06:37
1964ears 公布资料稱 u10 是 v 型調音,u12 則是順序高中低稍高,整体刻意調稍暗一点,但又没 u8 那么傾斜 ...

抱歉!! 我寫的不是細節...是細緻 (細節上的處理) ...U12可能解象和分離度較高...其實筆者聽過Empire CM14單加Effect Audio Mars 8..應該算是數一數ニ的超高解柝度....但不好聽....細節上的處理收放是矢控的(全部俾晒你咁)....聽一支樂器可能會好正, 但如果樣樣都俾到盡會好難頂....當然U12並沒有那麼誇張....但就是在細節上的處理沒什麼吸引到我....反而64Audio U10 就有!!...還有想保充的是.....64AudioU系列外壳有點諧振(可能是Demo版透明料薄了點嗎?)

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

fb24601 發表於 2016-6-4 17:34
k10u 低频点会吾得,只不过是整体平均,吾特别特出低频,好似846做到甘暗自然会觉得低频主导。k10u 铝壳 ...

聽rock, 電子舞曲, 氣氛渲染, 低頻動態真係吾系10u 強項,