設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Cheong448

[演唱會] 富大哥入貨,胡琳x New York Jazz Cats Blu-Ray

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

sunboy 發表於 2016-10-13 02:23
到十一月中出修正版果陣再買多隻玩PK

有錯刀未必一定關Patrick事,唔通隻碟係佢一個人整出黎 ...

變相BD都出埋AB版.....
公平講句, 當然全個製作團隊都有責任
無可能隻BD正式發售後等消費者使用過先知道咁大件事
唔係幾相信胡琳自己都無睇過完成品
如果事前知道出錯咁都出得街, 咁真係衰啲講句, 係抵 _ 死, 做臭左個名以後出咩都無人敢買

2萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

Will 發表於 2016-10-13 02:38
變相BD都出埋AB版.....
公平講句, 當然全個製作團隊都有責任
無可能隻BD正式發售後等消費者使 ...

人。。。誰無錯?

況且Patrick和胡琳冇睇過隻碟有幾出奇?

難道廚師煮好左碟餸起出菜期間無故跌左D污糟嘢落去俾食客發現左,就要入晒個廚師數話佢不負責任?

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
ericeric + 10 + 10 絕對認同
窮小子 + 10 + 10 絕對認同 ☆★ 小吉 大C兄 早晨 !.

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

阿正

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銅耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

在元朗入左張bd , 剛剛前天才有時間由頭睇晒, 睇到大家很多回應,我自已其實站在消費者立埸看整件事是覺得處理上好快好合理的, 十月八日當天當fb 及網上把錯誤之問題提出後, 當天晚上已見patrick 在fb 已作出退款回應, 我自問亦入過相當多有問題的cd,lp or bd , 但通常在發現問題後, 都未try 過退cash, 最多只有等新修正版出後再提供去某一個地點換貨, 因此, 我反而感覺到今次的制作出錯的回應是最快的, 不知大家是否覺得? e.g.以往不論x 球印錯or 品質問題追退款大家仍有印象嗎?

對於產品出錯最大損失是誰? 當然是制作了 i guess, 因此制作怎可能明知出錯而照推出來呢? 這是不可能吧(我以常識去推想), 亦即出錯中是那個環節呢? 大家有否用common sense 去想一下? 其實作為一個消費者立埸, 我好肯定不可能接受聲軌出錯的產品, 因此要求退款是很合理的, 而似乎亦已提供了最方便的退款方案了(我昨天已在元朗退了cash)並再另外訂了將來出的新版(如有), 這件事其實對我在金錢上毫冇損失, 反之, 制作出錯要重新制作那才是真損失, 我自覺沒有什麽特別的要求了, 反之好奇怪如已購入的會友為何不去退cash 呢? 至於一些街店不肯下架或退貨那又其實與制作人,歌手,有何關繫呢?
或者大家可以諗吓, 作為音樂愛好者我要的究竟是什麽呢? 而作為壓bd 及其中出錯環節的單位又可以諗吓今次呢個錯誤的經驗應如何去避免及日後qc 上的加強等等, 以免樂迷在等待後之失望!
(Post76 Android 手機版送出)

評分

參與人數 5威望 +90 金錢 +90 收起 理由
Near + 10 + 10 用家心得
sunboy + 50 + 50 正哥好嘢
窮小子 + 10 + 10 絕對認同 , 非常詳細...
Krizzzz + 10 + 10 絕對認同
ericeric + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

阿正

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銅耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

上傳三張相片以証明入左並睇哂(昨天並已成功退款,在元朗)

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
窮小子 + 10 + 10 精彩報告 ☆★ 令大家 清楚明白 !.
ericeric + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

與其窮一生去討論音樂或硬件, 何不用一刻放下心去感受音樂的善和美呢

1萬

白鑽玩家

阿正

亦加上8/10 當晚(出版日)及9/10

patrick 的道歉及退款安排, (好像大家冇留意回應時間,我貼出來只希望大家可以知道在唱片公司的回應上,客觀地的有效率only )
唔想太過負面角度去看事情吧

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 3威望 +70 金錢 +70 收起 理由
sunboy + 50 + 50 一定要加分
窮小子 + 10 + 10 精彩報告 ☆★ 正哥 早晨 !
ericeric + 10 + 10

查看全部評分

與其窮一生去討論音樂或硬件, 何不用一刻放下心去感受音樂的善和美呢

黃金玩家

阿正 發表於 2016-10-13 03:46
亦加上8/10 當晚(出版日)及9/10

patrick 的道歉及退款安排, (好像大家冇留意回應時間,我貼出來只希望 ...

你係唔係真係睇哂㗎?而家唔係講緊印錯無DTS喎。而係隻碟的左右聲道完全錯誤左右對掉呀,咁錯法,仲繼續畀佢賣街都正確?

朱生回應只係講印錯聲道無DTS問題,並無承認過會跟進左右對掉問題!

同埋直到尋日(11/8),佢地都無將隻碟下架,CD倉仲貼張紙話只得2聲道PCM就繼續賣。

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Terminatorhk 發表於 2016-10-13 07:32
你係唔係真係睇哂㗎?而家唔係講緊印錯無DTS喎。而係隻碟的左右聲道完全錯誤左右對掉呀,咁錯法,仲繼續 ...

喺噃,師兄講得啱呀!

但是,已經講明有得退款。

又有師兄又真是做到退貨兼收番錢。

見佢開埋盒,都有得退錢噃。

師兄如果真是唔滿意此產品的話,退錢便算數。

無謂谷氣啦!

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +60 收起 理由
sunboy + 50 + 50 絕對認同
窮小子 + 10 + 10 絕對認同 ☆★ 林C兄 早晨 !

查看全部評分

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Terminatorhk 發表於 2016-10-13 07:32
你係唔係真係睇哂㗎?而家唔係講緊印錯無DTS喎。而係隻碟的左右聲道完全錯誤左右對掉呀,咁錯法,仲繼續 ...

點解你會質疑阿正師兄無睇晒同聽晒隻碟呢?
他是post76 的黑鑽會員,以往嘅post同分享大家有目共睹!

朱先生已公開道歉及無條件現金回收有問題嘅貨品, 你覺得這還未足夠嗎?
[貨物出門,負責到底]已做了, 你在這件事上有很大損失或受傷嗎?

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +60 收起 理由
sunboy + 50 + 50
窮小子 + 10 + 10 C兄就講得 (非常公道啦) ☆★ C兄 早晨 !.

查看全部評分

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

newdali6 發表於 2016-10-13 09:36
點解你會質疑阿正師兄無睇晒同聽晒隻碟呢?
他是post76 的黑鑽會員,以往嘅post同分享大家有目共睹!

要解釋都解釋過, 無謂動氣, 聽下歌仔好過, 呢類平時吾活躍既見習會員係吾難理解的....

評分

參與人數 3威望 +70 金錢 +70 收起 理由
sunboy + 50 + 50 九成搏出位啦
窮小子 + 10 + 10 一定要加分 ☆★ C兄 早晨 !
ericeric + 10 + 10 一定要加分. bingo!!!

查看全部評分

千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

黃金玩家

yuppi 發表於 2016-10-13 10:00
要解釋都解釋過, 無謂動氣, 聽下歌仔好過, 呢類平時吾活躍既見習會員係吾難理解的.... ...

見習會員只係呢個網站嘅設定,並非代表我的個人見識。你喺呢度做黑鑽,可能只代表你的人生只活躍於這個網絡。

如果你呢啲所謂post76資深會員認為作為發行商、監製及歌手可以在知情下容許呢隻左右聲道對掉的藍光影碟繼續在市場上售賣是對的,我想話你知,你的人生應該只活於網上空間,嚴重地跟社會脫節。因為而家呢件事係關乎法律、商譽及歌手前途的問題。