設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Cheong448

[演唱會] 富大哥入貨,胡琳x New York Jazz Cats Blu-Ray

鑽石玩家

Terminatorhk 發表於 2016-10-12 20:53
大哥,你有無睇清楚標題呀?而家係講緊298蚊嘅演唱會bluray影碟,有聲有畫㗎,唔係CD呀!求求你,醒吓啦 ...

今次全世界至叻係你啦.............

評分

參與人數 3威望 +110 金錢 +110 收起 理由
lamwaikit007 + 50 + 50
sunboy + 50 + 50
窮小子 + 10 + 10 絕對認同 ☆★ 哈哈, 最後10分打埋比你.

查看全部評分

黃金玩家

ericeric 發表於 2016-10-13 12:12
貨品有問题,有人快速出黎承認責任,公佈製造上出錯,宣佈將問题貨品回收下架兼無條件退貨退錢,相信對消費者已 ...

你追吓post,睇吓內文先啦。

第一,到現在為止,理想天映並沒有就事件出過任何聲明,發聲明只係朱國楝先生的個人facebook;

第二,朱國楝在facebook的聲明只提及印刷錯誤一事,並無提過聲道錯掉問題;

第三,朱國楝本人在facebook回應朋友留言時係確認咗聲道錯掉一事;

第四,雖然朱生自己提過話會回收,但直至昨日,隻碟仍然在各大店舖發行,而其中CD倉係有貼紙寫明只得PCM兩聲道,但就無話畀客人知「左右聲道錯掉」一事。

另外,其他詳情可以去post76的UHD藍光軟件的post去睇。

黃金玩家

ericeric 發表於 2016-10-13 12:22
我有冇買關老哥你咩事?

我又冇學你咁地E度嘈嘈閉

唔嘈就收皮啦,無人迫你睇!

鑽石玩家

Terminatorhk 發表於 2016-10-13 12:25
你追吓post,睇吓內文先啦。

第一,到現在為止,理想天映並沒有就事件出過任何聲明,發聲明只係朱國楝先 ...

所以話C兄你好得閒又好鬼有心............正兄個貼你就睇唔倒,負評你就跟到足,啱睇嘅你就貼,唔啱聽嘅你就睇唔見兼聽唔到............好嘢!

評分

參與人數 3威望 +110 金錢 +110 收起 理由
sunboy + 50 + 50 我刀都覺佢好偏見
窮小子 + 10 + 10 ☆★ 1 定要加分 ☆★ 加上認同.

查看全部評分

鑽石玩家

Terminatorhk 發表於 2016-10-13 12:25

你刀未收皮我點算............

評分

參與人數 2威望 +100 金錢 +100 收起 理由

查看全部評分

鑽石玩家

好想睇下你老哥仲有D咩謬論歪理囉...........得5得先????????新仔大C兄

評分

查看全部評分

鑽石玩家

ericeric 發表於 2016-10-13 11:58
咁即係9 UP當秘岌啦............

窮小子師兄咩事? 謝加分認同

但小心又被D有心人圍摳

評分

查看全部評分

黃金玩家

ericeric 發表於 2016-10-13 12:33
好想睇下你老哥仲有D咩謬論歪理囉...........得5得先????????新仔大C兄  ...

我唔會學你作無謂的人身攻擊。

你話我無睇你所謂「正兄」的po﹖佢有佢嘅立場,我係唔認同,唔得咩?佢可以代表認同佢嘅人,但唔可以代表所有歌迷。時代不同了,法例也不同了,印錯退錢也是必要的。

但問題係,而家係聲道左右錯掉,唔係再繼續講緊有無DTS問題!

1萬

白鑽玩家

阿正

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銅耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

Terminatorhk 發表於 2016-10-13 07:32
你係唔係真係睇哂㗎?而家唔係講緊印錯無DTS喎。而係隻碟的左右聲道完全錯誤左右對掉呀,咁錯法,仲繼續 ...

師兄不妨細心d 同客觀d睇番件事吧, 首先我上圖已影過己打開了bd, 購入到前天都叫做有大量時間比我一睇再睇, 其實師兄何故要不相信呢?原因何在?

事件中單憑印錯一項,patrick 已即晚道歉及安排refund 現金, 這是否最快同最對消費者負責的做法呢(要了解設計or印刷錯logo 的人不是他吧i guess, 當然作為制作人願意承擔是好事)
至於聲道的錯誤, 在fb 上有人提及,他亦在回應中知道問題後,肯定呢個事實了, 並沒有如師兄講沒承認呢個問題, 如有看fb 便知, bd 有聲軌出錯而錯的又不在master tape 上, 那又有否人細心去想下是影像編輯及制作單位會否有更大出錯之可能呢?但似乎大家都混淆左BD 同cd ,畫像與聲音制作及設計印刷甚至連發行,同零售單位的分工及不滿也都推到6音師的身上,會否有點欠缺客觀了呢, 音樂本身應該是令人去享受及應是美好的, 既然作為消費者or 愛樂人也好已沒有金錢上一分損失, 如大家真心系喜歡看好的影像制作只須等修正版再造好便成了, 零售商是否願意即時下架,那是零售的意願,但安全底線系到下個月消費者仍可退款, 對我自已是很好的保證, 還有更合理而更好的安排嗎?

希望師兄多正面去分享下音樂體驗, 人會更加開心d 同樂觀d

評分

參與人數 5威望 +88 金錢 +88 收起 理由
sunboy + 50 + 50 Very good,
Msuper + 8 + 8 正師兄果然好正面,正正正!
Krizzzz + 10 + 10 一定要加分
ericeric + 10 + 10 一定要加分
Near + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

與其窮一生去討論音樂或硬件, 何不用一刻放下心去感受音樂的善和美呢

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

ericeric 發表於 2016-10-13 12:41
窮小子師兄咩事? 謝加分認同

比個 “ 叻 ” 你呀...

評分

參與人數 3威望 +68 金錢 +68 收起 理由
Msuper + 8 + 8 富兄你心情好番d啦
ericeric + 10 + 10 Thank you !!

查看全部評分