設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[入耳式] Updated: Vega 已買!! (相:#1)

星級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

<<月經題>>

小弟用開 AK240ss + Um Pro50 (原裝3.5 & EA Thor Silver 2.5), 我GF 用 i7 + Um Pro50.

我地聽歌聽得好雜, 中文英文Pop, 韓文英文Soundtrack, 純音樂(more on guitar), Funk Jazz(more on guitar), Blues(more on guitar), Rock(Bon Jovi, Gary Moore, Eric Clapton, Dear Jane 嗰D Band Sound), 比例上好平均, 全部 CD -> FLAC ~!

問題一:
現想買新耳機俾自己, 在 T8ie 2, Vega 同 W80 選擇中, 現階段只可以買住一隻先, 請問邊副夾到 240ss?

問題二:
遲吓佢生日, 佢對音質唔受毒(都唔知點可能做到?! hahaha), 佢唔會轉耳機, 但我又想買個 DAP 俾佢, 咁係 Jr 定 70 定唔買算呢?

想聽聽意見, 煩請, 唔該晒.

PS: 由於純粹係身痕中, 所以都想快D 止痕, hehe.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

(UPDATED)

Vega 已買幾日, 目前感覺良好, 我個人OK LIKE 佢.

佢有霸氣得黎又有D 小鳥伊人,
佢Open 得黎又有D Shy,
佢有時鍾意細力D, 有時又需要大力D,
佢笑起上黎感覺好舒服, 嬲起上黎會感到壓力~!

佢, 好迷人~!

黃金玩家

AK70 white color for sure

星級玩家

nixehk 發表於 2017-2-13 19:07
AK70 white color for sure

我都知有白色, 但未見過實體~!
你有無見過呀?

銀級玩家

1.如果我揀,會係vega

2.如果你女朋友唔鍾意袋多舊野就唔買,接受到就揀70

星級玩家

inlocustwt 發表於 2017-2-13 19:15
1.如果我揀,會係vega

2.如果你女朋友唔鍾意袋多舊野就唔買,接受到就揀70 ...

我喺價錢.com 搵vega, 全部賣五千尾,係灣仔賣七千尾,都唔知點解差咁多。

都要佢決定。
係咪即係點都唔好要Jr?

黃金玩家

見你list有T8ie, 仲有一隻可考慮Beyerdynamic XELENTO

銀級玩家

Vega賣5千尾?可否幫我入十對?我俾夠六千

星級玩家

onon4359 發表於 2017-2-13 20:14
Vega賣5千尾?可否幫我入十對?我俾夠六千

我記錯咗,個價係T8, 唔係Vega. Thanx for reply.

銀級玩家

唔緊要!咁我選Vega!全頻均有高水準!通透!

星級玩家

onon4359 發表於 2017-2-13 21:29
唔緊要!咁我選Vega!全頻均有高水準!通透!

我第一部係120, 第二部就係240ss, 兩年嚟一直都係用pro50,因為無諗過轉耳機,亦無朋友玩哩科嘢,所以真係無機會配其他耳機(鐵或圈)落部機到玩。

想問問,可以簡單講講,你估240ss用鐵用圈聽Eason 嘅"浮誇",聽Leslie 嘅"想你",會有咩明顯分別嘛?