設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: kingyan

[電源線] 可提升畫質的接地盒Increcable MVD–EARTH

鉑金玩家

leroy76 發表於 2021-10-18 19:21
感謝樓主分享!三千幾蚊確實抵玩!呢個年代,周邊產品,幾千蚊,有明顯提升效果(唔係啲啲),已經好難得!一 ...

多謝師兄嘅分享,你接受呢個地盒對你音響器材嘅表現有所提升,我大膽建議你用埋地盒响你對喇叭,預期你會有意想不到嘅收穫。🙏

黑鑽玩家

yiuhei13 發表於 2021-10-18 20:15
多謝師兄嘅分享,你接受呢個地盒對你音響器材嘅表現有所提升,我大膽建議你用埋地盒响你對喇叭,預期你會 ...

謝謝你的大膽建議!我玩 av,主聲道,surround,subwoofer ,每1隻speaker都用1個地盒+1條G4 ground cable 咁去玩,我好快會被放血失亡!不過比起雷神地盒,increcable地盒確實平好多!

不過想向你請教一下,地盒speaker,佢底部都有伸縮釘?如放在喇叭頂部,那因為喇叭係木做,咁咪冇咗吸靜電作用,又或者失去功效?

好奇問一下,你用12個地盒12條iground,究竟係會去到什麼境界?例如,聽2ch小提琴曲目(單人獨奏),奏琴者拉琴時,能否聽到,琴在搖動,手指在琴弦上走動?

我想報告,條 ground cable G4,效果加成遠超於個地盒,我今日新買,煲咗幾粒鐘,頭先食完晚飯坐低聽地盒+iground 效果,真係O嘴!

進階玩家

請問可否將個地盒駁拖板,

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

MT@G 發表於 2021-10-19 00:06
請問可否將個地盒駁拖板,

這件野主要駁訊號地
⎜Sony XR-65A90J⎜Denon AVC-A110⎜Magnetar UPD900⎜M&K MP950x6 / M50x5 / V15 Plus⎜
⎜Nordost Valhalla 2 HDMI / PowerCord / LAN⎜AidioQuest WOLF⎜AIM LS3 / NA7⎜Ediscreation Switch Extreme⎜

鉑金玩家

leroy76 發表於 2021-10-18 22:11
謝謝你的大膽建議!我玩 av,主聲道,surround,subwoofer ,每1隻speaker都用1個地盒+1條G4 ground cabl ...

地盒我只係用係前置喇叭,其它係用係前級、後級、Switch、CD機、4K播放機、AV AMP、Music Server、唱放。
無論係聽小提琴、鋼琴、人聲都感覺真係表現者就喺你面前。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
kingyan + 10 + 10 報告非常詳盡,用家心得

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

yiuhei13 發表於 2021-10-18 14:33
但係我用咗之後都明顯好咗,攪到我而家共用咗12個,係咪講到好似賣花咁,利益申報,我聲明同代理冇任何關 ...

個包是乜東東來,仲有粒Lin添
⎜Sony XR-65A90J⎜Denon AVC-A110⎜Magnetar UPD900⎜M&K MP950x6 / M50x5 / V15 Plus⎜
⎜Nordost Valhalla 2 HDMI / PowerCord / LAN⎜AidioQuest WOLF⎜AIM LS3 / NA7⎜Ediscreation Switch Extreme⎜

鉑金玩家

kingyan 發表於 2021-10-19 08:21
個包是乜東東來,仲有粒Lin添

呢個菠蘿包叫機械振動抵消聲頻擴散器,係可以放在喇叭頂用,作用係可以令音埸濶咗、高咗。

銀級玩家

kingyan 發表於 2020-10-11 15:12
玩左三天現只插住其中一件型號為 EBD-1ev Earth Box 專供 Digital 訊源用 灰色果件,
真心 實在太好玩了, ...

講得咁正都想試下.
想問AV前級, 投影機係咪用
EBD-1ev Earth Box 專供 Digital 訊源用灰色果件?

唔知插電腦graphic card有冇效呢.

鉑金玩家

根本英俊 發表於 2021-10-19 11:55
講得咁正都想試下.
想問AV前級, 投影機係咪用
EBD-1ev Earth Box 專供 Digital 訊源用灰色果件?

AV前級係用炭灰色嘅,電腦就唔係好清楚。🙏

黑鑽玩家

yiuhei13 發表於 2021-10-19 06:41
地盒我只係用係前置喇叭,其它係用係前級、後級、Switch、CD機、4K播放機、AV AMP、Music Server、唱放。 ...

真係瘋狂!哈哈哈!今次真係多得勁人兄同你唔少,喺度撥火!雖則一件貨都係三千幾蚊,但係俺下俺下個袋好痛,我指銀包。