設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Akhkmike

[4K/8K電視] 集中研究水貨電視

高級玩家

我搵個D型號 tao 佬大部份都無貨, 但有間水佬話有Q7AT  ,今日去佢門市睇下,岩價就衝,因為比較過Q70A 差錢2xxx-3xxx

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

banjo 發表於 2021-7-3 18:50
價錢幾平都冇用, 最緊要係壞咗, 水貨公司會有乜支援先?

十分同意, 如果水貨公司有支援我都會考慮幫襯. 但如果只係話退返大陸做保養咁就免了 (仲要自己出運費!)

銀級玩家

我覺得比較埋2019或2020型號行貨好D
新機同型號當然係冇保養既水貨平D, 不過其實同舊型號清貨價既行貨比唔會差太遠. 值得比較下.
今年有技術上進步既MINI LED同Sony既XR晶片以外, 例如LG CX畫面同C1其實唔差好遠.

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Akhkmike 發表於 2021-7-3 18:38
岩岩打左幾間水貨佬價錢
介紹左我平玩 Qled 55Q60T  $5xxx hkd
Hdmi 2.1 就55Q7AT $ 6xxx  hkd

Ching 可否提供水貨佬公司名及電話給小弟?可PM我。
最好係包哂改機運費 安裝 重有一年保養 換機等. 謝謝你。

星級玩家

krisho6666 發表於 2021-7-5 11:10
我覺得比較埋2019或2020型號行貨好D
新機同型號當然係冇保養既水貨平D, 不過其實同舊型號清貨價既行貨比唔 ...

Lg 水有得諗既 如果c1 價錢平 功能一樣, c1 係超靚呀 睇過真身就知, cx 有貨尾就行貨啦

星級玩家

Chrisa 發表於 2021-7-5 10:45
十分同意, 如果水貨公司有支援我都會考慮幫襯. 但如果只係話退返大陸做保養咁就免了 (仲要自己出運費!) ...

有一間有貴小小
一間無 純賺你代購費

可以去比較下囉兩間都好似有門市 我就唔會介紹喇 唔想比人誤會打手,純粹討論

星級玩家

Akhkmike 發表於 2021-7-4 22:26
以我所知香港幾間水佬都係做 三叔 Sony lg pan記真係無, tao 佬 其他區有報告叫 新优电器, 但岩岩我睇過 ...

我吼住PAN記日本新出個部 48寸 OLED. 但香港未有. 但又有登記會入貨...
CX我出去望過. A9S又望過...唔算太合心水
屋企只夠放50...價錢唔係第一考慮
想買部好既

星級玩家

快你一步, 真係重有Q70R , TAO 價4XXX = $5000 HKD , 計埋運其他野真係同水佬差唔多
最後簡左水佬重即日送貨,6千頭 , 重話有保養   , 貴dd都ok ga 起碼唔洗自己等,又驚撞爛又唔識set
保唔保就唔知喇,除非佢執左囉,認為水佬地鋪博得過, thx ak哥

評分

參與人數 1威望 +3 收起 理由
Akhkmike + 3

查看全部評分

星級玩家

garynice 發表於 2021-7-5 21:00
我吼住PAN記日本新出個部 48寸 OLED. 但香港未有. 但又有登記會入貨...
CX我出去望過. A9S又望過...唔算 ...

有無睇48 lg cx ? 雖然唔知有無貨,如果有應該落價幾低玩

星級玩家

Akhkmike 發表於 2021-7-5 21:52
有無睇48 lg cx ? 雖然唔知有無貨,如果有應該落價幾低玩

有去望過. 萬幾銀
但家中老大習慣睇TV. 現場睇無記同HX900比較差好遠..

OLED睇普通TV個質素好差. 但睇片好正

有時唔係錢既問題..唉
魚與熊掌. 家中老大要用來睇TV同追內地劇

好難攪