設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Akhkmike

[4K/8K電視] 集中研究水貨電視

星級玩家

Akhkmike 發表於 2021-7-6 00:45
三叔q仔有無得諗,pan仔依家算冷門

50以下都睇哂..QN90 太光. D色唔太自然...老大唔鐘意WO
老大對自然色好有要求
唔想一達達又唔想糊哂
唔需要去到極黑. 但又唔想太灰

用緊以前MIJ SONY. TV 40寸. 都七年了.個色好習慣
變相要搵到同佢差唔多色唔易

星級玩家

vincent369 發表於 2021-7-6 03:59
香港會有Panasonic 48寸 OLED 48JZ1000H, 機電工程署有資料。

係呀師兄.
我無記錯係第個POST見到提過

所以等緊

星級玩家

garynice 發表於 2021-7-6 22:15
係呀師兄.
我無記錯係第個POST見到提過

等報告,g持

星級玩家

Chrisa 發表於 2021-7-6 09:42
邊間? 可否講多少少佢點做保養? Thanks!

hifi club tv  北河街(比較遠可whatsApp 問左先,
我就簡左hifi club tv 有一年保,佢地原來做開電視買維修 ,訂開零件 信心大D , 佢唔執地鋪都搵到佢

另一間係瑞豐 (葵涌)
呢個平DD 但得十日換機, 又無地鋪 ,鋪係工廈   所以唔簡

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +10 收起 理由
Benchester@G + 10
Chrisa + 10 + 10 報告非常詳盡,用家心得

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章76 榮譽貢獻勲章三星玩樂勲章

kkfaikk 發表於 2021-7-7 09:59
hifi club tv  北河街(比較遠可whatsApp 問左先,
我就簡左hifi club tv 有一年保,佢地原來做開 ...

瑞豐幫襯過
好好服務態度
Amp: DENON AVC-X4700H
Front: KEF R3
Center: KEF R2C
Surround: KEF Q300
Front Height + Surround Back: KEF Egg X 4

星級玩家

原來咁多師兄都有問價

我綜合一下 各報告

The best 美孚有師兄報告 價貴 淨十日換機,有地鋪門市,得一兩款版機,開業都一段時間專頁 睇到 ,有師兄重話全場最貴。

瑞豐 價錢ok 服務ok 但得14日 ,門市在葵涌工廈,似代購mode 純賺幾百 打價錢,但無乜保障 facebook 似新開好小like ,基本上去個地址都哈會去,但可貨到現金。

Hifi club tv  深水埗北河街,門市大齊哂版機比你玩,聲稱專做三星 包一年保養包零件, 比瑞豐貴小小 , lg sony 可以唔洗搵,佢地唔係主力,face book 似the best 穩陣多年多like  重收消費卷 信用卡等

希望大家有報告同其他店都可以報上來  以上資料全是各師兄提供 純無吹水成份 有錯請更正

評分

參與人數 5威望 +90 金錢 +80 收起 理由
MDLP + 50 + 50
zhaobb + 10 話題性討論,極具參考價值
Chrisa + 10 + 10 報告非常詳盡,用家心得
Benchester@G + 10 + 10 幾好 介紹左幾間比我 自己決定 滿意.
tony019002 + 10 + 10 報告非常詳盡,用家心得

查看全部評分

星級玩家

只純報告.   唔好 話邊間好定唔好 如果有需要就個別自己 inbox 唔想變左 水佬爭生意之地 感謝各位, 當然如果有伏請即報告

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
LeoChin@FB + 10

查看全部評分

銀級玩家

garynice 發表於 2021-7-5 22:15
有去望過. 萬幾銀
但家中老大習慣睇TV. 現場睇無記同HX900比較差好遠..

睇電視應該唔關OLED事. SDR content好考Upscaling技術, 亦係Sony同Panasonic多年影像處理經驗同值錢既地方.
睇Dolby Vision(HDR)唔洗處理太多野, 各品牌會距離會拉近D.

銀級玩家

garynice 發表於 2021-7-6 22:14
50以下都睇哂..QN90 太光. D色唔太自然...老大唔鐘意WO
老大對自然色好有要求
唔想一達達又唔想糊哂

鍾意自然就揀Panny啦.
今年Sony XR好故意做立體感, 同Panny比有時會唔夠自然.
睇風景D樹同沙石好易比較到.

Samsung我都麻麻, 不過光度同價錢有優勢

星級玩家

krisho6666 發表於 2021-7-7 11:43
鍾意自然就揀Panny啦.
今年Sony XR好故意做立體感, 同Panny比有時會唔夠自然.
睇風景D樹同沙石好易比較到 ...

認同呀 如果普通睇吓電視打機有埋2.1就三星性價比高