設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: chief424

[DAP播放器] ZX707第一印象(感想)

黑鑽玩家

chief424 發表於 2023-3-2 23:19
唔試下FIIO FDX? 我覺得OK
聲hi沙早10年前就好聽, IE80賣到好似得佢出耳機咁 (以前非利浦都好好聽...可惜 ...

Fiio FDX都有試過, 論聲真係對得起個價, 但發現佢會將MP3格式嘅缺點放大, 而且耳機又金又鑽, 唔太頂得順
依家都係intime 雅/鑠耳S12/Fiio FD5 呢3對輪流玩

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

NM0101 發表於 2023-3-5 00:56
Fiio FDX都有試過, 論聲真係對得起個價, 但發現佢會將MP3格式嘅缺點放大, 而且耳機又金又鑽, 唔太頂得順{ ...

FDX真係好正, 果陣時特價差點想買, 不過佢個設計驚佢甩粒粒...
不過講真亞洲耳機好過歐美果D, 歐美果D真係垃...  (得個嘈字毫無層次感, 同埋冇舒服的感覺, 聽歌係舒服放鬆而唔係hea聽, 唔係zip時間去聽, 唔係個歌手識得發聲就叫唱得好聽)
Intime我又覺得佢係Final 2.0, 而Final又令我回想起以前的Onkyo 死而復生版
同埋D人成日吹果隻1750? 太重耳痛...唔岩我

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

小瑟 發表於 2023-2-23 21:04
聽歌真係好個人, 我一聽707 + M7就即刻點哂頭, 之前用另一D耳機聽既感覺始終都冇 SONY自家咁好配, 可能我聽 ...

剛剛在旺角Sony試聽, 用我個人的Shure SE425, 707 用 Direct 都好掂, 先不提我個人不喜歡的A500, 我覺得比A300好太多了, 更比我早前試的黑磚2印象更深刻.