設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: David_Vincent

[藍光播放機] 你仲會買Philips BDP-9700嗎?

星級玩家

David_Vincent 發表於 2013-2-2 10:43
師兄換左機未?

剛換了,一樣。
睇3D blue ray(復仇者聯盟 - 英文dts-ma 7.1),
用bitstream(audio),選chapter,亦係出唔到聲,
都係要選其他語言再選回英文就出到dts-ma 。
用自動(audio)就冇任何問題,但Amp只出multi In顯示 ,而不是dts-ma 顯示。

睇2D blue ray, 用bitstream係冇問題。

其他,影音分離,不試了,相信亦都有相同問題。
機身按鈕遲滯的問題。

点都要等新firmware。
貧民影音組合
索尼 46HX850
Oppo 105D for Movie
菲利普9700 for CD
天龍 2313
KEF 3005se + atmosXT
Belkin Isolator 6 > ISOL-8 LC > 208-8

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

David_Vincent 發表於 2013-2-2 14:40
我講緊係同款同型號,通常廠方出一水貨約幾百甚至幾千部,賣到咁上下廠方見冇咩貨至補貨,再造第二水出貨 ...

Ching,我唔係話你錯,只係出面做產品生產會係甘做,就算同一個型號,前期同後期,主要parts係相同,但其他細小或者唔太重要的parts,會找平D的parts去取代,從而賺取更加多。

鑽石玩家

vcom 發表於 2013-1-30 17:22
睇定D,可能有D簡單方法能解決以上問題。

冇錯,最簡易方法就係唔好買呀!!!!!!

新仔玩家

chanfai 發表於 2013-1-30 18:51
如果想用泥睇3D,但佩備只得3D電視,冇3DAmp而又想有HD sound,
咁就要停一停、諗一諗了
因此機的雙hdmi , ...

update 完可以解決
其實即係已唔係問題

新仔玩家

vcom 發表於 2013-2-2 14:17
反過來說,第一水多數係用最靚料來做的,為確保頭炮打得響。如果無問題的話,跟住第二水,就會在控制成本上落手 ...

頭炮點都想好D 嫁啦
唔係點吸引到人目光
跟住下一水機黎到, 又比人掃

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

David_Vincent 發表於 2013-2-1 11:25
期待師兄詳細用後感文章出籠!

已經寫咗啦, 請多多指教!

專業玩家

Philip 唔係會退出家庭影音咩????

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

labbylo 發表於 2013-2-5 11:44
Philip 唔係會退出家庭影音咩????

應該咁講,雖然,飛利浦賣走AV部門俾日本仔。但係唔代表,飛利浦AV產品從此係地球上消失。只不過飛利浦唔再用自己錢去做研發及推廣。而售後服務應該會用,原來飛利浦已有的設私。日本仔就要用自己錢去做研發及生產。

專業玩家

原來係咁....

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

一於唔諗菲記 用103廢事煩!