設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[流行曲] 對Eason的"準備中"有一些說話......!

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

a888 發表於 2015-8-29 21:25
小瑟兄,

非常同意你的文章, 我都覺得E神D歌無以前咁好聽, 唱LIVE又無以前咁有HEART,有時好似HEA住唱咁, 真 ...

我唔敢講話佢D歌好唔好聽,因為藝術既野點點大家明啦,但佢要搵D位突破下呢個真係需要既,同埋我個Po真係好想帶出其實唱片做出好聲D係應該的呢。好聲對聽歌投入感真係差好遠的。
(Post76 Android 手機版送出)
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

cryemlet 發表於 2015-8-29 21:33
其實近幾年都唔可以叫做靚聲啦,特別係Duo之後......
做演唱會巡迴做到個人頹哂,係時候休息下啦佢 ...

休息係必需的,不過我覺得佢D歌路可以轉下,好似軒仔果首找對的人,呢類歌其實Eason唱可能都幾正呢。
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

yukiseto 發表於 2015-8-29 21:40
不過今次小瑟兄說既應該係音質方面既問題,伊神本身把聲仲可以話係身體機能衰退,但音質就一定沒有籍口了 ...

Yes,  音質我諗佢自己都真係冇留意到,希望佢會有睇到小瑟小小意見,黎緊出返D正常D既碟啦。

Post76玩樂網.

5萬

總版管

yukiseto 發表於 2015-8-29 21:40
不過今次小瑟兄說既應該係音質方面既問題,伊神本身把聲仲可以話係身體機能衰退,但音質就一定沒有籍口了 ...

其實年紀大左,把聲只係會變,可能變得更正,克勤都係唱左咁多年,但把聲真係ok喎,呢期成日聽佢首戀愛為何物,正…拿呢隻音質就對哂辦勒。

Post76玩樂網.

黃金玩家

小瑟 發表於 2015-8-29 22:16
其實年紀大左,把聲只係會變,可能變得更正,克勤都係唱左咁多年,但把聲真係ok喎,呢期成日聽佢首戀愛為 ...

題外話,戀愛為何物同簡單美呢兩隻歌真係越聽越好聽,有時真係簡單便是美!

黃金玩家

可能是傳說中的反相碟 XDD
又或者會出隻「已完成」的開陽版。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
iamsocheap + 10 + 10 真心笑左

查看全部評分

星級玩家

其實都唔只係 準備中 一碟,呢十年八年陳生出既碟不論音質或音樂都俾我好求奇既感覺。

5萬

總版管

史提芬周 發表於 2015-8-29 23:43
其實都唔只係 準備中 一碟,呢十年八年陳生出既碟不論音質或音樂都俾我好求奇既感覺。 ...

完全同意, EASON呢十年出既碟, 就係音色好怪, 攪到成隻碟既耐聽性差左好多, 明明好多歌都好正, 就係一聽就好似好悶咁, 反而隻DUO LIVE就係聲靚D, 所以依家有時都唔怕煩囉返出來聽下無人之境, 佢爛聲都唔理勒~~ ~~~

Post76玩樂網.

黃金玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

小瑟 發表於 2015-8-29 22:13
休息係必需的,不過我覺得佢D歌路可以轉下,好似軒仔果首找對的人,呢類歌其實Eason唱可能都幾正呢。{:6_ ...

同意, 同意.  軒仔果首"找對的人"真係好聽。

評分

參與人數 1威望 +100 金錢 +100 收起 理由
小瑟 + 100 + 100

查看全部評分

AV System                                 
AMP : 馬仔SR5005 (PE Lab AS)     
Blu-ray : Philip 9600 (PE Lab ST)   
Spk : Monitor Audio BR2, Sine蕉插
Sur Spk, SWB : JBL
CAS+DAC:Synology +Piooner+CA spe

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

如是者,大碟名字應為準備中「伏」

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
fungl + 10 + 10 Hahahaha...

查看全部評分

Gundam Theatre (3.5th Generation Home Entertainment System)
TV: Sony KD-65X9500G / KD-65S9000B, Pre-Amp: Oppo HA-1, Amp: Pioneer SC-LX901
4K Player: UDP-LX800 Music Server: Soundgenic HDL-RA2HF
Speaker: JBL(Array 1000, LS-Center, Control-X) + Mirage(Omni 150)
Power Cord: Sound From Heaven Energy II Power Cord, MS Power Cord (Oppo Edition), DC Power: EAhibrid PureDC-B1