設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: wonglam2711

[合併式擴音機] 新手求教

鉑金玩家

wonglam2711 發表於 2024-2-3 18:43
多謝師兄教路
呢啲細節位真係會唔記得問
咁樣真係抵玩到好多部機😏

其實好多新仔同我以前一樣都唔知道自己嘅口味究竟係乜,究竟要啲乜嘢嘢,一聽唔順耳又換,換換病發作最高記錄嗰陣時一個月換兩次機,唔止係花上大量金錢,而且行咗好多冤枉路。當年都係一個老前輩睇唔過眼就教我因為佢見到我每次買完一套唔夠三個月就換,賣咗嘅價錢好嘅有一半唔好嘅只剩返三份一,所以佢教我去二手舖度搵一啲自己覺得合味道嘅攞返屋企再試清楚,因為好多時喺店入邊試嘅同攞到返屋企係另外一回事。通常人哋俾意見你就好似買鞋一樣,只不過可以講鞋嘅款式係點樣樣,當自己着到落腳又另外一回事。
(香港政府忠告市民,Leica危害健康)

高級玩家

一斤花生@G 發表於 2024-2-4 08:54
rega elicit r   1雞野係幾抵買~覺得上去睇下冇壞,  

至於M6SI  Chrome 版本係靚仔好多. 但比較貴,正價 ...

好多謝師兄提供資訊
新手唔知路啲價格既波動 就要食多幾個月麵包
我想問問 師兄知唔知Hegel 120咩價位到?

高級玩家

sam2004 發表於 2024-2-4 13:18
其實好多新仔同我以前一樣都唔知道自己嘅口味究竟係乜,究竟要啲乜嘢嘢,一聽唔順耳又換,換換病發作最高 ...

師兄講既就係我面對緊既野 好彩有師兄提路 真係行少好多冤枉路
同埋 我唔好意思係人地鋪到係咁試機後唔買走人咁 會有壓力既
師兄講個個現場聽同買返去再聽個情況 我諗我都會中 始終唔識擺位個啲 要摸索😂

鑽石玩家

wonglam2711 發表於 2024-2-4 20:32
好多謝師兄提供資訊
新手唔知路啲價格既波動 就要食多幾個月麵包
我想問問 師兄知唔知Hegel 120咩價位到 ...

Hegel 120  2021年去試聽, 標價22XXX   價錢   應該2萬可以,  而家唔知道有冇加價.....

如果想平D就買 M5SI  標價都係16K應該14K左右買到  8 Ω150W 絕對夠推有餘,只係差在口味上岩唔岩你,

多餘D錢買  DAC Streamer   

銀級玩家

一斤花生@G 發表於 2024-2-4 21:12
Hegel 120  2021年去試聽, 標價22XXX   價錢   應該2萬可以,  而家唔知道有冇加價.....

如果想平D就買  ...

Hagel H190 2023聖誕節果時做緊特價$20800,唔需要諗H120。仲有就係昌業個叔叔sales 態度好好喎,我地試歌乜都比我地試,仲輪住試H190 & H390,最終朋友入手H390

鑽石玩家

toywoof 發表於 2024-2-5 09:43
Hagel H190 2023聖誕節果時做緊特價$20800,唔需要諗H120。仲有就係昌業個叔叔sales 態度好好喎,我地試 ...

如果咁平 都幾抵買H190~ 推力更加好好多!!

高級玩家

一斤花生@G 發表於 2024-2-4 21:12

如果想平D就買  ...

多謝師兄資料提供
心到有個底去洽談都會比輕鬆
同埋有點好奇 點解會加價既?

高級玩家

toywoof 發表於 2024-2-5 09:43
Hagel H190 2023聖誕節果時做緊特價$20800,唔需要諗H120。仲有就係昌業個叔叔sales 態度好好喎,我地試 ...

多謝師兄
我唔知仲上唔上到呢班特價車 😂 始終我要過完年先可以去到
同埋個價咁正 係咪現金價黎?

高級玩家

一斤花生@G 發表於 2024-2-5 10:10
如果咁平 都幾抵買H190~ 推力更加好好多!!

真係 而且筆直剛剛好 又係絕配既amp

銀級玩家

wonglam2711 發表於 2024-2-5 12:13
多謝師兄
我唔知仲上唔上到呢班特價車 😂 始終我要過完年先可以去到
同埋個價咁正 係咪現金價黎? ...

果時佢話係聖誕節特價,仲有禮物送,好似係一條power cord。而且個價錢仲可以碌咭&滙豐分期,堅係抵