設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: icefatgirl

[討論] Kylie Minogue 分享區

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

icefatgirl 發表於 2014-6-12 23:27
師兄,其實我反而羨慕你懂得放下,我都等緊自己可以放棄儲碟嘅一日!除非一生人只喜歡一位歌手,或者好似 ...

有時真係唔輪到我唔放底啦. 時代唔同左啦已經. 再唔係好似以前咁樣架啦.
實體既音樂產品已經慢慢咁被淘汰架啦. 當然唔會完全百份之百全部無晒. 起碼暫時都仍然
會有CD呀.黑膠. 不過數量及款式已經變得小之又小. 無以前咁百花齊放咁多姿多彩啦.
我都只好跟隨住改變. 無辨法. 但係慶幸既就係我經歷過最光輝既時刻. 呢段日子已經過左去啦.
追唔番. 只係可以留做回憶了.

以前儲落既PROMO碟. 以前好易可以晌二手市場發現到呢D PROMO 碟既蹤跡.
如果你好彩既, 更加可以用平價買入. 但係.......呢家. 想搵一件都難囉. 自從有左E-BAY呢樣野.
好多呢D白版碟都俾FANS炒到天價. 其實. 邊度值咁貴呀. 物以罕為貴呢個道理係一定架啦.
但罕有既都笨不代表有價值. 所以要儲呢D白版碟既. 真係要認真咁考慮下先,. 因為. 佢地既
價錢往往都貴過普通碟既幾倍. 值唔值 ?? 見人見智啦.

不過又係衰既. 好多時呢. 呢D白版碟既版本同發行既都會有小小唔同.
DIE HARD既FANS就肯定會唔抵得要儲埋架啦. 呢隻.........封面只係PROMO先有.
真係幾特別既又.

呢隻ON A LIGHT LIKE THIS ~ 雖然白碟CD個封面好簡單. 咩都無.
但係晌 FANS 心目中就係特別. 呢個未係叫做物以罕為貴囉.

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
icefatgirl + 10 + 10
psb + 10 + 10 One of my favourite CD single cover phot

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

icefatgirl 發表於 2014-6-12 23:14
Takeishi兄真係勁!小弟當年冇咁好彩,雖然成日行唱片舖,不過零用錢實在有限,所以多數係睇多過買。自己 ...

呢兩隻碟~我當年死慳死抵. 日日唔食飯都係為左佢昨.
呢兩隻3"吋CD係香港至有架昨. 我都估唔到咁RARE架. 當年因為兩隻碟都係12" REMIX版本.,
所以先至咁鍾意. 我買果陣都已經炒到好貴架啦. 不過呢家重更加貴. 晌E-BAY閒閒地值2百蚊美金一隻.
香港我咁多年都未見過有二手有得買呢兩隻野.如果你搵到的話就真係好彩啦.

評分

lamwaikit007 + 10 + 10

查看全部評分

鑽石玩家

icefatgirl 發表於 2014-6-8 01:23
愛屋及鳥, Kylie妹妹Dannii都有買

查實我都有兩張妹妹CD.."Love & Kisses" + "Neon Nights 2CD"

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由

查看全部評分

鑽石玩家

icefatgirl 發表於 2014-6-12 23:14
Takeishi兄真係勁!小弟當年冇咁好彩,雖然成日行唱片舖,不過零用錢實在有限,所以多數係睇多過買。自己 ...

無緊要, 買翻 KYLIE 25年Time Capsule CD SINGLES BOX, 補翻曬 (你都有左一箱未開封啦)

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

takeishi 發表於 2014-6-13 14:59
呢兩隻3"吋CD係香港至有架昨. 我都估唔到 ...

好彩師兄講多d
我又知多d

建議樓主改主題 Kylie 分享區仲正
(Post76 Android 手機版送出)

鑽石玩家

今日終於到手, KISS ME ONCE UK DELUXE (CD +DVD),  使用音響系統聽感覺好好多...集齊 KYLIE 第一張到現在所有入口
大碟CD.

x

星級玩家

USD200?  I think I have the "I still love you" one.  Let me find find.
www.facebook.com/vinylover - Vinyls that we will listen till us apart

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

日本版的PROMO碟就最值得收藏的,
往往日本版的宣傳碟都有特別的包裝或是設計的.
總會比出版的更好看. 例如這張. CD碟也印有KYLIE的圖案.

評分

psb + 10 + 10 Wow..

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

這張 PROMO ALBUM 宣傳專輯.
設計改用了紙套的CARD SLEEVES FOLDER 的PACKAGE形式.
還有一個淨色的紙外套的, 裡面就是拉頁的封面+CD. 設計很特別.
跟傳統的膠盒不同. 這些也是白版碟的珍貴之處.

評分

psb + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

我比師兄好彩,當年1991年,在一間2手店舖用10元買入呢隻REMIX。可能當年D碟真係唔值錢。不過都唔知是什麼版本?

x

評分

Norman + 10 + 10 超正!
psb + 10 + 10 超正!

查看全部評分