設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: icefatgirl

[討論] Kylie Minogue 分享區

鑽石玩家

takeishi 發表於 2014-6-10 23:01
90年代~CD 單曲最盛行的時代. 這個期間我買MADONNA, KYLIE, JANET, ................
佢地出單 ...

話時話, 要儲她所有的官方單曲CD SINGLES已經並不簡單, 比如 Boombox, Skirt, Timebomb 等好限量, 有D只是 PROMO SINGLES, 二手要天價..

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

psb 發表於 2014-6-12 00:24
話時話, 要儲她所有的官方單曲CD SINGLES已經並不簡單, 比如 Boombox, Skirt, Timebomb 等好限量, 有D只 ...

所以就係因為咁樣~我已經放棄左儲碟啦. 唔單止係KYLIE架.
我放棄晒全部啦已經. 點解. 因為根本都買唔到單曲. 下下都話限量. 香港又無人入貨.
上綱訂又貴到死. 運費都蝕俾佢啦. 最重要既就係. 根本呢家已經唔會點樣再出實體既單曲.
所以都根本無野俾我買. MADONNA, LADY-GAGA 已經幾乎停晒所有單曲發行啦. 只係有下載既單曲.
只係得番KYLIE有小量的發行. 但遲早都會無埋. 所以. 儲黎都晒鬼氣. 我想賣晒所有野呀.
有無人有興趣同我接收晒所有野呀???? 我打個7折俾佢都得呀.

不過~雖然係放棄左. 但係. 儲落既野都同大家分享下啦.
都曾經為我帶來好多喜悅我既. 每次買到心頭好既時候都總可以開心滿足到一個禮拜既.
例如呢隻PROMO ALBUM啦. 我晌英國買架. 好似要25磅呀. 差不多3百蚊呀. 個PACKING好靚.
好特別. KYLIE 既PROMO碟既設計都好花心思. 有時PROMO碟我覺得好過offical發行既大碟呀.

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
icefatgirl + 10 + 10 精彩報告
vinylover + 10 + 10 精彩報告
psb + 10 + 10 好醒啊!!

查看全部評分

鑽石玩家

takeishi 發表於 2014-6-12 10:11
所以就係因為咁樣~我已經放棄左儲碟啦. 唔單止係KYLIE架.
我放棄晒全部啦已經. 點解. 因為根 ...

個 PROMO CD ALBUM 包裝 "KYLIE" 字真是好吸引, 難怪師兄感興趣, 聽說 LIGHT YEARS 也出好多 2CD 限量版.

星級玩家

icefatgirl 發表於 2014-6-3 17:20
Kylie 珍藏 Part 3

I have more picture discs than you.  Ha Ha Ha!!!!!

Let me add a photo of all pictures discs bought since then later.

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
psb + 10 + 10 WAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

查看全部評分

www.facebook.com/vinylover - Vinyls that we will listen till us apart

星級玩家

icefatgirl 發表於 2014-5-29 00:08
http://kylie.parlophonestore.co.uk/en/i-was-gonna-cancel/i-was-gonna-cancel.html

Thank you icefatgirl.  My copy just arrive today!!!

https://www.facebook.com/photo.p ... ;type=1&theater
www.facebook.com/vinylover - Vinyls that we will listen till us apart

星級玩家

"只係得番KYLIE有小量的發行" - really?  Even Madonna and LadyGaga don't have but Kylie still have.  Good!!!!  The more limited, the better.  

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

takeishi 發表於 2014-6-10 23:01
90年代~CD 單曲最盛行的時代. 這個期間我買MADONNA, KYLIE, JANET, ................
佢地出單 ...

Takeishi兄真係勁!小弟當年冇咁好彩,雖然成日行唱片舖,不過零用錢實在有限,所以多數係睇多過買。自己間房又唔係好大,唯有實際d買album,感覺上好似抵d。好多CD Single見到封面好靚都冇買,反而去左美國讀書都有買過少少Madonna嘅CD Single同Cassette Single。當年在美國,反而好少見有Kylie嘅CD Single,比較常見係Madonna, Janet 同Mariah。所以我有d珍藏都係有咗搵錢能力先買返,細個反而清醒d冇買咁多。

PS. 各位師兄,仲記唔記得當年美版CD有一個長紙盒?不過我一個都冇Keep,全部掉曬!

評分

lamwaikit007 + 10 + 10

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

師兄,其實我反而羨慕你懂得放下,我都等緊自己可以放棄儲碟嘅一日!除非一生人只喜歡一位歌手,或者好似現在比較後生的一群只會download,如果唔係,怎住買又唔捨得放都幾大鑊!有時見到屋企一大堆碟真係又愛又恨!屋企件太后亦時常「哦」爆我!

評分

psb + 10 + 10 me too...

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

vinylover 發表於 2014-6-12 22:20
I have more picture discs than you.  Ha Ha Ha!!!!!  

以上嘅我都有,不過師兄叫得做Vinyl Lover,一定唔夠你嚟
除左儲,仲會custom made,真係勁!

PS. 恭喜你買到心頭好!收到消息I was gonna cancel出7"黑膠,我今次會skip,因為已經有picture disc。如師兄有興趣,可以上網訂。

星級玩家

icefatgirl 發表於 2014-6-12 23:49
以上嘅我都有,不過師兄叫得做Vinyl Lover,一定唔夠你嚟
除左儲,仲會custom made,真係勁!{ ...

You mean this?

https://www.recordstore.co.uk/re ... n-Vinyl/3DDI0000000

I think it is the same picture disc if you don't say.  Seems this is just normal back 7" vinyl.  Black vinyl more expensive than picture vinyl?  Crazy!!!

No for me too la.  I only focus my money on picture discs.  Limit my resource ma.  :)