設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: icefatgirl

[討論] Kylie Minogue 分享區

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

psb 發表於 2014-6-9 18:04
Takeishi 兄,

我知道,請可否指教小弟下面 Ebay 這日本版 PSB FUNDAMENTAL 2-CD 信吾信得過? 是否大陸老 ...

平平地, 可以博一博, 不過Amazon Jp都吳算貴

http://www.amazon.co.jp/%E3%83%9 ... op+boys+fundamental

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
lamwaikit007 + 10 + 10
vinylover + 10 + 10
psb + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

好好彩, 買到第一行, Excellent Show!! 正到暈!!

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
psb + 10 + 10

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

icefatgirl 發表於 2014-6-9 19:58
好好彩, 買到第一行, Excellent Show!! 正到暈!!

勁呀~買到第一行.
買左咩野TOUR紀念品呀?? 我都唔係買左好多昨.

好啦~由今日開始慢慢拎番晒我D碟出黎同大家分享下先.

首先係呢隻啦當然. 我第一隻買既KYLIE碟. GOT TO BE CERTAIN 既UK版CD-SINGLE,
呢隻係我第一隻買既KYLIE碟黎架. 對我黎講. 好有紀念品價值. 果陣我重係讀緊中一昨.

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
psb + 10 + 10 非常超正 CD SINGLE!

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

psb 發表於 2014-6-9 18:04
Takeishi 兄,

我知道,請可否指教小弟下面 Ebay 這日本版 PSB FUNDAMENTAL 2-CD 信吾信得過? 是否大陸老 ...

呢隻都應該信得過既. 不過. 你試下去淘寶搵下.
淘寶有時都搵到D好野架. 佢好多日本版價錢好平架.
果D咁既Remixes就肯定係老番黎架啦.
  不過. 晌淘寶度有一樣野叫做高仿版.
如果你見到剛出既新碟. 價錢又好平既日本版的話. 咁就好大機會係高仿版.
你番得多大陸就知架啦. 東門有好多賣呢D假野. 跟足原裝碟印出黎.
你晌淘寶睇相係分唔到. 但係如果係拎到實物就分別得出. 高仿版就好似係自已
HOME MAKE, 同彩色影印機印出黎咁既效果架昨.

評分

psb + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

takeishi 發表於 2014-6-9 21:51
勁呀~買到第一行.

Takeishi兄,Tour紀念品我通常鍾意買Tee及場刋,不過近年買少咗,因為真係冇地方放。而且除左Kylie, 又有買Madonna, Mariah Carey同Michael Jackson, 再買真係唔掂。下次Kylie做巡迴,可能只買場刋。紀念品等我找找再post出嚟。

師兄,有冇試過入戲院睇3D Kylie Aphrodite個演唱會?效果都唔差!

評分

查看全部評分

鑽石玩家

icefatgirl 發表於 2014-6-9 19:53
平平地, 可以博一博, 不過Amazon Jp都吳算貴

http://www.amazon.co.jp/%E3%83%95%E3%82%A1%E3%83%B3%E3% ...

感謝 Icefatgirl 同 Takeishi 意見,小弟想法一樣, 已在 Ebay 落訂了.
Amazon.co.uk 最近很多的CD不會被發送到英國以外的買家, 因為最近很多CD是其外包代理銷售的. KYLIE CD + DVD 也同樣: "In stock. Sold by Amore DVD and Fulfilled by Amazon. Gift-wrap available." :

http://www.amazon.co.uk/Kiss-Me- ... =kylie+kiss+me+once

這張舊的 PSB CD 也同樣,  是日本AMAZON 外包代理銷售的, 只發送到日本國內,  我已經試過了.

鑽石玩家

takeishi 發表於 2014-6-9 21:51
勁呀~買到第一行.

正啊!!!!!  以前 7" 同 12“ Single 見得多, 但日本版本同 CD single 就從來沒有見過! 好喜歡這首歌,尤其是12" Extended 版 極品單曲CD!

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

psb 發表於 2014-6-10 19:05
正啊!!!!!  以前 7" 同 12“ Single 見得多, 但日本版本同 CD single 就從來沒有見過! 好喜歡這首歌,尤 ...

KYLIE 出第一隻碟果陣1988年. 果陣好多唱片鋪都只係有黑膠.
無幾多間會入CD-Single, 因為太貴. 同埋未普及. 黑膠就好易買到. 反而CD-Single就好難可以買到.
我果陣都係專登去旺角度訂返黎架. 貴到死呀.

後來去到1989年尾開始啦. 就多左唱片鋪入CD-SINGLE啦.
由KYLIE第二隻碟開始就易D買到CD-SINGLE, 呢隻HANG ON YOUR HEART呢.
我晌灣仔買到隻UK版既3"CD SINGLE, 後來又買到隻EU版既5"CD. 果個年代真係開心,
睇住每隻單曲發行. 逐隻逐隻追........... 不過. 呢家無呢支歌仔唱LU.

評分

psb + 10 + 10 超正!RARELY SEEN!

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

90年代~CD 單曲最盛行的時代. 這個期間我買MADONNA, KYLIE, JANET, ................
佢地出單曲. 我就會12"黑膠連同CD-SINGLE兩樣大齊買架. 果陣真係幾乎個個禮拜都有碟買架.
真係好開心架. 買得最多SINGLE就係呢段時間啦.

當然啦~對於我呢D 咁既傻傻地既 DIE HARD FANS黎講. 一般既單曲已經滿足唔到我啦.
我果時已經開始識得追求更高LEVEL層次既收藏. 就係PROMO 碟啦. 更難買. 更貴. 更有收藏價錢.
呢D普通野已經滿足唔到我啦. 我果陣都真係有D走火入魔啦.

評分

psb + 10 + 10 FINER FEELING REMIX 好正!!!

查看全部評分

鑽石玩家

takeishi 發表於 2014-6-10 22:48
KYLIE 出第一隻碟果陣1988年. 果陣好多唱片鋪都只係有黑膠.
無幾多間會入CD-Single, 因為太 ...

因此要收齊所有她的單曲 CD SINGLES 真是不簡單, 需要好早開始儲...