設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: norman001

[合併式擴音機] 請問淘寶的integrated amp 掂唔掂?

鑽石玩家

金仔老麥b&w已經做到勞力士咁,最準唔係佢,最靚又唔係佢,但香港受歡迎,定價高二手價亦高,鐘意又肯花照買無妨既。

1萬

白鑽玩家

老而不

koalaau 發表於 2022-2-18 15:20
金仔老麥b&w已經做到勞力士咁,最準唔係佢,最靚又唔係佢,但香港受歡迎,定價高二手價亦高,鐘意又肯花照 ...

離題都想講句
80年代之後我對勞力士無興趣。 隻錶同其他牌子一樣, 跌過落地之後永遠行唔準....

1萬

白鑽玩家

老而不

sam2004 發表於 2022-2-18 15:03
這是不能說的秘密,鬼叫好多人都係聽sales講,更有一些只爬文不去試音的,就算去試音, 睇見隔籬台話"去到 ...

我只可以話呢個年代的hifi sales 其實真係唔似以前甘pro.

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我都覺得佢哋好受歡迎,只因有人開箱都拍晒大手掌🖐️

呢三大牌子我都聽過兩三次…..我嘅功力未夠..不予置評😅

1萬

白鑽玩家

老而不

Arong2020 發表於 2022-2-18 15:45
我都覺得佢哋好受歡迎,只因有人開箱都拍晒大手掌🖐️

呢三大牌子我都聽過兩三次…..我嘅功力未夠..不予置 ...

B&W係考機的喇叭, 邊種model 都係。 要出齊聲唔易(低階易少少)
金仔就有走極端兩派。發覺 合口味就ok , 唔合口味就真係對佢零興趣。

鉑金玩家

kl122002 發表於 2022-2-18 15:43
我只可以話呢個年代的hifi sales 其實真係唔似以前甘pro.

sales唔pro 但又要有業配,所以造成唔少怨偶。好似AV乜嗰間都係推B&W配馬仔,唔會理佢夠唔夠力,
其實無論八係定係7係,佢有邊隻唔係姣婆呢。
你亦都講得啱真係好多人睇完YouTube就當去個現埸試音⋯
(香港政府忠告市民,Leica危害健康)

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

kl122002 發表於 2022-2-18 15:51
B&W係考機的喇叭, 邊種model 都係。 要出齊聲唔易(低階易少少)
金仔就有走極端兩派。發覺 合口味就ok ...

俾大師兄你知道我想講乜添😅
唔想講得太深入驚自己唔識聽只可以講呢兩隻唔係我杯茶…
老麥可以的…㗳得杯落😆

鉑金玩家

B&W 8系 唔係話唔好既,不過係定價越黎越高值唔值咁解,最平既805d4連腳要7皮野,呢個價位真係太多太多選擇啦,重要買部有番咁上下水平既amp,連線材無廿萬真係唔好諗住玩得好8系

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

kl122002 發表於 2022-2-18 15:43

還記得啱啱入坑試聽對喇叭,咩牌子就唔講啦!sales 佢話人聲同低音你聽吓幾正,首歌係佢揀的,幸好好多個我都好熟,試機一定知道首歌要熟先至好去試,我當時唔知同佢講乜好,咁就同佢講個低音應該唔係咁嘅聲喎,仲可以實啲下潛啲!咁佢就即時換過另外一首!

鉑金玩家

粉果人 發表於 2022-2-18 16:04
B&W 8系 唔係話唔好既,不過係定價越黎越高值唔值咁解,最平既805d4連腳要7皮野,呢個價位真係太多太多選擇 ...

而家嘅B&W已經冇咗以前嗰種英國味,唯一有保留嗰種味道嘅只有Harbeth,  如果係我用敢嘅錢我會買Super HL5 Plus ,起碼爆又得 靜又得...
(香港政府忠告市民,Leica危害健康)