設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: hoyin13

[請教] 下一步...英/美式電源線

星級玩家

hoyin13 發表於 2016-8-17 15:06
已買左一條英式 85225 比 AMP 直插牆, 試下味先

我就係咁樣玩,85225英式MK黑鍍金頭獨立插牆,細聲咗是正常,放大聲D給power後,細膩有力圓潤。。。。。。
(Post76 Android 手機版送出)

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

nannan 發表於 2016-8-17 15:19
我就係咁樣玩,85525英式MK黑鍍金頭獨立插牆,細聲咗是正常,放大聲D給power後,細膩有力圓潤。。。。。 ...

唉……你又話D旗艦器材係加拿大,重要人買機票先可家訪,點解會用到英式MK頭既??

星級玩家

SonSon 發表於 2016-8-17 16:14
唉……你又話D旗艦器材係加拿大,重要人買機票先可家訪,點解會用到英式MK頭既??{:6 ...

典解香港用美式插頭嘅

黃金玩家

nannan 發表於 2016-8-17 16:24
典解香港用美式插頭嘅

因為美國佬系英國嘅大佬。
G36c,M92f,MP5ka1,clock17,L115a3

星級玩家

Ccs56084342 發表於 2016-8-17 16:33
因為美國佬系英國嘅大佬。

明白了

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

nannan 發表於 2016-8-17 16:24
典解香港用美式插頭嘅

連加拿大110V牆蘇都改埋英式牆蘇,真係前無古人,高人即係高人,下次吹水時記得自己係地球邊一忽?

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
ctmk + 10 + 10 一定要加分, 精彩回應

查看全部評分

黃金玩家

hoyin13 發表於 2016-8-17 14:03
Ching 你講得岩, 換左 85225 後低音聽落係冇咁肥腫的, 線條明顯左. 因為我 set 本身真係有肥腫同 bloomin ...

Hoyin ching
我覺得線材係要煲既 電源線都唔例外
每次換線 低頻都會失踪
我6條電源線 好一致地要煲2,3個星期
d低頻先會返哂黎
我都係玩d英式diy線 arcolink acoustic revive neotech
所以
都係煲下先啦
PMC Fact 8.

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

benbenjapan 發表於 2016-8-17 21:52
Hoyin ching
我覺得線材係要煲既 電源線都唔例外
每次換線 低頻都會失踪

Thx Benben Ching!
正在煲緊中

唔知係咪換左電線,個皇帝位唔同左,最靚個位比起以前向前左....但我已經唔可以再拉個喇叭出黎了...
而家要"烏"向前聽....

Btw, 想請教下 benben ching,覺得 arcolink 電線好 d 定 neotech?
Marantz SA-8005 (IC: MPS/PC: Wilson's Audio Lab)
Oppo Sonica DAC (IC: Inakustik/PC: Oyaide)
McIntosh MA7000 (Wilson's Audio Lab/Wilmer)
Acoustic Harmony G1Y Sophia
B&W 804D3

專業玩家

hoyin13 發表於 2016-8-17 23:47
Thx Benben Ching!
正在煲緊中

師兄,你嘅體驗我甘耐都未試過…

或者再反覆插翻原有果條線再試下…糸咪又糸甘?

鑽石玩家

85225一定唔會差過黑鷄,可能師兄聽開衝前的聲音,未慣音場縮返後的聽感。