設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: chief424

[香港影音玩樂展] 音響展真係搵笨, 完全冇一隻耳機可以聽得入耳...

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Ccs56084342 發表於 2016-8-6 21:35
800都算冇分析,暈!

入耳800,唔係大頭800

黃金玩家

chief424 發表於 2016-8-6 21:36
入耳800,唔係大頭800

哦!原來樓主講入耳!咁全場D耳牛呢?
G36c,M92f,MP5ka1,clock17,L115a3

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

感覺上樓主係鍾意啲重味精嘅聲,同一般玩家嘅喜好好唔同
(Post76 Android 手機版送出)

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Ccs56084342 發表於 2016-8-6 21:41
哦!原來樓主講入耳!咁全場D耳牛呢?

耳牛800成炸人去試, 唔排隊冇試, 不過德國佬D野算吧啦, 兩三年買過隻入耳80, 後悔莫及(買番黎一身蟻)

AT力場果隻最貴的耳牛(唔記得左model, 係1100對面), 冇咩feel...好似食素咁

3K黨果隻...唔知點形容, 見個妹妹仔sales靚先去試...又係乃野(都係好在冇買)

我用緊果隻果兩隻耳牛試過, 平果隻同900冇分別所以唔會買, 貴果隻就更加唔會買, 因為佢冇3.5頭
(不過老實講都係試唔到聲, 貴果隻要用佢自家Player, 用唔到我果部)

拜拜暴力果度因為個sales太串同埋冇咩service所以冇試...

不過黎緊電腦展都會買headset, 買黎打機算...始終玩耳牛係向高難度挑戰...對於我呢D窮鬼, 俾人串窮鬼玩音響都係玩入耳算

專業玩家

我發覺900要夾PLAYER
試過UNBALANCE900入N5 會差個04,
但用x1 + BALANCE 900可以好好 ps 只試過聽pop, 同COUNTRY FOLK
同埋隻800都開始降到4xxx, 自己都知長江推後浪

其實你比80蚊係想試D離地野, 你唔試點知岩唔岩自己TASTE

若結他佬係想打846市場, 其實好成功

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

你評其他牌子既耳機唔掂我唔理你
每個人感受唔同
但我想講...E900m 我都有聽過..都係唔使1分鐘就除左落來
又焗又悶 冇bass 人聲高音又上唔到去咁..可能會幾come 聽既
不過你鐘意d咁既feel 又冇咩野好講既
隻sacd 唔要咪掉落垃圾筒lol
80蚊入場...送埋隻sacd碟 又可以成日係會場聽咁多個試音室同產品
唱4個鐘k 都唔撚止啦  墳場爬返上來...就算送隻吳業坤最新cd俾你 都會阿之阿左架啦
(呢隻真係送都唔撚7要)  同埋而家d sacd 有層係cd 普通機或者電腦都播到..你唔係唔知哇  
玩入耳? 而家最貴universal 既入耳都去到成3皮啦 都仲未計dap 同amp或dac 疊埋
玩得起再用個玩字...
煲過既display 都有佢既唔好...萬一你買完返去...煲出來既聲唔同佢個隻
唔通你又去消委會投訴? 你肯定冇咩睇過人地評測akg d 耳牛...個個批次出來d聲都唔同
咁多怨言下年咪唔好去lol....討論區多你一個唔多..少你一個唔少..咪睇到自己好緊要先得架

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
eggbbq + 10 + 10 絕對認同
patkytam + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

Fiio x7
Heir 10a  RSD 1+2
tfz2m final audio iv v vi

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

laikwunho 發表於 2016-8-6 23:26
每個人感受唔同
但我想講...E900m 我都有聽過..都係唔使1分鐘就除左落來

師兄你唔介意下次留言試下善用Enter鍵, 睇你的文字真係睇得超辛苦

BTW, page 2我咪丟左隻垃圾CD落垃圾桶lor...又要我丟多次

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

sorry lol
咁...汁返起來...再大力掉多次落去..話曬80蚊
正所謂掉錢落咸水海都有啪一聲
至少要聽到cd盒裂個種聲先抵返曬
香港中文作文太塗毒我了...成200字先會分一段

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
patkytam + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

Fiio x7
Heir 10a  RSD 1+2
tfz2m final audio iv v vi

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

laikwunho 發表於 2016-8-6 23:26
每個人感受唔同

再回番你先

點講呢, 可能玩耳機真係有唔同的人, 發燒級的, 或者普普通通聽到歌就算

80蚊, 同其他展覽比, 係貴既, 美食展都只係廿幾30蚊

但係美食展最起碼; 我可以試食晒場內的野, 佢果D係野黎架嗎, 唔會你去試食鮑魚, 佢俾隻素鮑魚你

咁我俾80蚊, 都係想試D離地野100%的功力, 咁我都知場地果D有機會tune好晒, 搞過EQ之類

咁我咪帶自已player去玩, 正常合理

但點解出黎的效果會跌咁大眼鏡? 你貼個牌賣6000, 有咩理由我呢隻3000既會好過你? 一隻牌子係咁兩隻係咁

係我yim尖, 慣左隻耳機D聲, 定係其他原因? 唔敢講

可能D機未煲過唔定, 都可能佢試聽的係次貨, 冇人知

但係同我expect的有落差...

咁我會唔高興就係, 俾80出黎, 送隻垃圾CD俾我, 話就話電腦play到,但係我冇咁既speaker, hi-fi, 你同俾個罐頭我但唔理下我有冇罐頭刀有咩分別? 罐頭仲要係茄汁豆, 但係我想要午餐肉

黑鑽玩家

一睇標題就知又係你喇...睇黎而家連音響展背後都有龐大陰謀, 人地攪咁大壇野又係為左昆你果 $80 蚊喇. 睇完你成個評論, 我淨係知會場周圍都好嘈  > 攪到你試唔到耳機 = 貴價野物非所價 > 全部入耳差評...明曬喇 ! 結論係你對入耳最不落俗套, 你個腦放就係全港最別具一格

http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=241877

我都係聽入耳, 但我唔會話自己隻野係一隻打曬, 又否定其他品牌既存在價值, 始終每個品牌都有各自己既優點...前幾屆我都有去, 但今年無, 因為會場環境實在太嘈, 太多人, 加上對上個月係日本經已試飽左, 現在無勿購買慾...但我就唔會每檔每隻試5分鐘就話人地D耳機係垃圾, 自己果隻就贏曬, 你當你自己係城城咩 純 window shopping 唔想洗錢, 明既 ! 唔駛下下長篇大論黎 justify 自己為何零消費