設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: chief424

[香港影音玩樂展] 音響展真係搵笨, 完全冇一隻耳機可以聽得入耳...

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

countryboyhk 發表於 2016-8-7 00:05
一睇標題就知又係你喇...睇黎而家連音響展背後都有龐大陰謀, 人地攪咁大壇野又係為左昆你果 $80 蚊喇. 睇完 ...

老實講, 咁5隻耳機, 其中1隻好就梗係買最好果隻, 係咁現實架啦, 唔通你買果4隻唔好既咩? (係咪虛偽?)

你錢多就唔理你, 但係耳機既野同睇醫生一樣現實, 得就得, 唔得食忽得

唔好就係唔好, 你講到幾好, 幾欣賞其他公司牌子, 但你問心會唔會丟錢去買?

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

countryboyhk 發表於 2016-8-7 00:05
一睇標題就知又係你喇...睇黎而家連音響展背後都有龐大陰謀, 人地攪咁大壇野又係為左昆你果 $80 蚊喇. 睇完 ...

我自已又唔會window shopping既, 岩聽咪去第間公司買, 你估會場優惠就一定最優惠?

銀級玩家

再講都係哂氣,總之E900M係最好,其他垃圾,會場入面冇一隻好聲過E900M!YEAH!

請問樓主玩左幾耐耳機?今日先黎第一次聽IE800?
其實扮專業寫手可以再扮好少少,你咁寫法搞到我有個忽發奇想既陰謀論,難道你係Onkyo打手?

利申:冇去視聽展

銀級玩家

chief424 發表於 2016-8-7 00:10
老實講, 咁5隻耳機, 其中1隻好就梗係買最好果隻, 係咁現實架啦, 唔通你買果4隻唔好既咩? (係咪虛偽?)

你 ...

類近價位耳機通常都係音色上既差異,冇所謂既最好,只有最岩聽;
而最岩聽,係建基於你當刻聽咩類型既音樂,會比較有氣氛或者過癮。

同時擁有幾隻耳機並不代表錢多;
我夠冇乜錢,但同時擁有6-7對唔同聲既耳機,又如何?
夾唔同既前端,聽數類風格既音樂,又會有唔到既感受;
不斷反覆摸索自己對音色既喜好,再加以調味,先算係有意義既音響之路。

而唔係你搵隻IE800既Demo,求其吉落一部會場提供既機,你覺得唔好聲,就咬定不值得、係呃錢;
唔該唔好自視過高,當你有能力去將IE800推到有返咁上下,先好去評論其價值。

冇人夠膽去確定一隻耳機既100%功力會係點樣,如果係你進場之前期望能聽到所有耳機既十成,一定會失望而回,因為依類型既展覽不嬲都係商家佬推廣新品或者清舊貨既好時機,所以吸引力唔算好大,叫做有Exclusive新野即場試。
你以爲真係夾好哂、煲爛哂先攞出黎做Demo? 咁既話我諗你要過台灣參加鐵趴,先有可能fulfill到你對試聽既期望,仲可以感受到真正既AT力場。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

Ccs56084342 發表於 2016-8-6 17:16
E+有近場主動喇叭仔,如果動用幾萬黎玩可以好靚聲又唔阻地方,放響張電腦枱就玩到啦! ...

E+有近場主動喇叭仔@哥倫布發現新大陸.... , 晨早就知啦.........

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

chief424 發表於 2016-8-6 17:18
AT力場?@日本傢俱廠?

南韓仔果隻70? <---個個都鐘意的呢, 新出左隻70, 又係冇咩味道可言

@個隻70? 你當佢半部機... 算啦,  個部係FOR的人玩加解碼用

其實就算去到380, 把聲毒性都吾算好勁 ...

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

chief424 發表於 2016-8-6 17:36
個人感覺(講堅)

唔係賣花讚花香, 自已用緊果隻日本900

G神結他廠@.... 新個個系列係麻麻地... 俾多少少上隻ROSIE好過

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

WallerHomie 發表於 2016-8-6 19:54
樓主一尾踩盡其他耳機,自己果隻就係咁讚。
其實閣下除左撩是鬥非、開陰謀論post,還有甚麼建樹? ...

呃水吹.... 有個甘既帖玩下都好啦, 好過六條斯巴克輪流托住上頂~~~~

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

chief424 發表於 2016-8-6 21:50
耳牛800成炸人去試, 唔排隊冇試, 不過德國佬D野算吧啦, 兩三年買過隻入耳80, 後悔莫及(買番黎一身蟻)

AT ...

耳牛800S + AYRE 碼放, 吾知現場有無呢SET野試?

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

chief424 發表於 2016-8-7 00:10

你 ...

有無去斯巴克攤位探下ANDY哥哥呀?